香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-11-18 08:19 發表
迪士大佬, ktluk ching,

集合地點係TKO運動場, 因為大部份ching/ctse住哩邊, 而且係屋企換衫, 但係如果有跑友需要locker及冲身, 我地可以改去寶翠集合(上星期都係), 星期五既中午會決定, 所以記住星期五中午後睇 post#1 confirm.

至於如果兩位打算 join 第二轉, 可以係寶翠 "水機" 等, 因為每轉都經寶翠補水.  時間方面, 請見諒, 因跑長課不想中途停頓等候, 請預先到達會合位置, 待大隊出現隨即加入.

如以上安排ok的話, 再報名時列明第幾轉, 在那處加入, 謝謝.

(重申, 以上安排乃顧及跑友可以順利完成操練, 避免中途停頓影响, 請見諒)
...

ktluk ching, 想confirm一下, 你係唔係會第二轉會合我地, 如果係既, 請提出會合地點, 大家預個時間, 謝謝~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-11-19 23:26 發表

會唔會考慮就星期三約跑, 12月16日, 路線係我地TKO逍遙跑第一次既路線12.5k, 跑完齊齊做冬呢?

如果7:15準時起跑, 1.5小時完成, 拿拿林沖身, 9點幾開餐, work 唔 work?

好呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

Good Morning

I am No. 1 today again

升級   0%

該用戶從未簽到

大家早晨  ^^
今朝暖返少少, 不過都要箸多件衫啊  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-11-19 23:48 發表
好呀~~~

TKO一週年跑, 預左你架喇  ^^

升級   78.4%

該用戶從未簽到

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(五) 21/11/2009

注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
         2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
         3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
         4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      21 / 11 / 2009 ( 六 )
集合時間: 7:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點:  TKO運動場外停車場

(沒有沖身及儲物設施, 參加者如有沖身及儲物需要, 請提出)
                *** 因有可能變更集合地點, 已報名跑友請於20/11中午後覆閱POST#1 公佈 ***

路線 : 將軍澳大圈 x 3
        寶翠公園有食水補充 (另有需要者請自備)
路程: 約  27K

預計完成時間:   3小時內
難度(5*為最高):** (沿途95%平路)

早餐特訓地點: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

21/11報名名單:
1. JC (星期六可能要OT, 不過都報名先, 就到時間一定黎 " />" /> )
2. 昌(跑埋最後一次)
3. 活 ( 當日不特訓,要趕入西貢開會)
4. Peter (以跑會友)
5. 大力 (好凍 .... 希望個水喉鼻到時會收制)(家有惡妻/犬各一,不能特訓了 ..... )
6. Terence (天氣凍咗,大家記住早少少食啲嘢先跑呀)

7.
8.
.............

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2009-11-20 09:42 發表
6. Terence (天氣凍咗,大家記住早少少食啲嘢先跑呀) ...

哎呀, 我唸住整番個 大碗麵 添  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2009-11-19 23:26 發表

會唔會考慮就星期三約跑, 12月16日, 路線係我地TKO逍遙跑第一次既路線12.5k, 跑完齊齊做冬呢?

如果7:15準時起跑, 1.5小時完成, 拿拿林沖身, 9點幾開餐, work 唔 work?

慶祝逍遙團成立1周年暨冬至晚會

日期: 暫定12月16日 (星期三)
集合時間: 晚上7:00pm
集合地點: 有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定
起跑時間: 晚上7:15pm

路線:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定
路程:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定
預計完成時間: 1.5 小時
難度:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定

晚飯地點:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定

溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊, 等你地商議+修改之後開始報名好嗎???

升級   0%

該用戶從未簽到

車仔你 幾號考完試  ???

升級   100%

無聊
  • 簽到天數: 33 天

聽日果幾位 ching / ctse 都係快腳, 驚驚 ....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-11-20 11:44 發表

慶祝逍遙團成立1周年暨冬至晚會

日期: 暫定12月16日 (星期三)
    集合時間: 晚上7:00pm
    集合地點: 有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領隊確定
    起跑時間: 晚上7:15pm

路線:有待JC團長/R校長/活活副校/車仔領 ...

嘩 ~ 宣傳部效率奇高, 真係唔講得笑........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大力 於 2009-11-20 13:58 發表
    聽日果幾位 ching / ctse 都係快腳, 驚驚 ....

係囉, 係囉........ 我唸起都驚驚 @@"
    (confirm聽朝唔使OT, 有得跑喇  )

升級   100%

無聊

原帖由 JC 於 2009-11-20 14:27 發表

係囉, 係囉........ 我唸起都驚驚 @@"
    (confirm聽朝唔使OT, 有得跑喇  )

我講緊你渦, JC團長

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大力 於 2009-11-20 14:31 發表 我講緊你渦, JC團長
    係羅係羅!嚴打快腳,支持歪醒維持係6分鐘內

升級   100%

該用戶從未簽到

頭先剛去左灣仔皇悅,請有報車的ching/ctse,只備$20,不設找換。

升級   100%

無聊

原帖由 於 2009-11-20 15:00 發表
    係羅係羅!嚴打快腳,支持歪醒維持係6分鐘

........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大力 於 2009-11-20 15:06 發表 ........

可能係 一時手快

升級   94.3%

該用戶從未簽到

我都攞左Unicef 跑手包,今年件衫同舊年九成一樣不過係鷄翼袖。

仲有一頂ING太陽帽、扇一把、postcard 一疊、水療/酒店自助餐coupon、Bonaqua 扣一個。

晶片都係照舊,未有 Nike 10km o個種。

報告完畢。

原帖由 於 2009-11-20 15:02 發表
    頭先剛去左灣仔皇悅,請有報車的ching/ctse,只備$20,不設找換。

升級   0%

該用戶從未簽到

JC ~~~CFM 左 明天係邊到集合未. 因我今晚會好夜返,未必 上 綱.你 sms 我 ar . 吾該 ~~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-11-20 16:27 發表 我都攞左Unicef 跑手包,今年件衫同舊年九成一樣不過係鷄翼袖。仲有一頂ING太陽帽、扇一把、postcard 一疊、水療/酒店自助餐coupon、Bonaqua 扣一個。晶片都係照舊,未有 Nike 10km o個種。 ...

最正都係 酒店自助餐coupon,買一送一,好低,比賽完仲可以一齊去食。