香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

父親節暢遊健身室(20/6)
咁大個人昨天都是第一次去健身室到玩,好多健身器材,全部都未玩過,
結果逗留兩小時玩左幾樣野...
跑步機............30分鐘
健身單車.........30分鐘
舉重+舉腳機.....20分鐘
拉筋機........... 20分鐘
玩完真係好攰,散晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-6-25 07:57 發表
威哥
加油!
你跑渣打仲易過俾媽追住嚟打(純GAG)
等你WIN!!!!!

朱古力師第,
歡迎光臨此blog !睇下就算喇 !此處沒有什麼野值得你學習,千祈不要學我咁懶呀!
你咁後生,大把前途,加油呀 !遲D落鄧記再同你say hi

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝咁多位大西北的同學們同Wong sir的祝賀!
童神都好想念大家,下星期一我會歸隊嫁喇

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Sue姐,真係多謝晒妳嘅禮物,條片好正 !估唔到比妳搵到咁多相...
更加估唔到妳對大家的承諾仍然記得...

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第六十九堂)(5/7)
唔經唔覺又懶左一個月,趁百厭星開始放暑假,要開始多d上訓練班操下對玻璃腳喇!
到場後已經做緊基本8式...
今晚玩三項速度測試,第一、二項考本能反應,順利完成。
第三項要狂跑12分鐘,實在太耐冇跑,跑來有點吃力 ,結果都跑左7個圈,都算一個不錯成績

7圈時間如下:
1'42"  1'40"  1'42"  1'44"  1'47"  1'46"  1'39"

玩完後cool down+洗白白後再同各同學仔到酒樓聚一聚

今晚跑左3K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-7-7 00:14 發表

好明顯..的神童主要是為食飯而來~~

平兄,都係多得你喺度攪攪震姐...如果唔係點會咁多人出席呢
不過果晚真係好開心 ...有得跑有得食,仲可以一次過見晒咁多同學仔

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-7-7 09:27 發表

一話有飯食...即刻多左人...
我諗..閒時威威無啖好食.....  

P爸,你講得冇錯!
閒時在公司食飯真係無啖好食 ,不過貪平貪方便惟有硬食 ,想唔到自己都食左十年有多 ...
至於大西北飯局,只要冇病冇痛,幾忙都要抽空來見下大家啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-7-7 21:32 發表

me too!!!

鬼兄,好耐冇同你一齊跑喇!可惜今個星期六要返工,冇機會同你一齊跑陰路添

升級   0%

該用戶從未簽到

屯門區遊蕩長課
又偷懶左十多天了 ...
原計劃今日短週有時間可以參與大西北的長課,可惜好似取消左,實在太冇緣喇!
唯有按自己計劃,獨自上路...
今早落到公園跑左兩個大圈熱身後都不知跑去何處好,心諗太耐冇跑青公,不如跑出荃灣,
不過見到烏雲蓋頂,都係打消念頭 ,選擇遊蕩屯門區算吧!
跑呀...跑呀...跑呀...雖然跑得好慢 ,但總算完成一次唔長唔短約13K的長課  。

時間如下:
新屯門中心 → 蝴蝶灣公園   14'35"
蝴蝶灣公園 → 新屯門中心   13'57"
新屯門中心 → 兆康         21'21"
兆康 → 新屯門中心         22'05"
          (約13K)總時間:1:11'58"
今天跑了約14K

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第七十一堂)
到場後熱身兩圈就去做基本動作,之後衝左3個60米就開始今晚的主菜:400mX10組

時間如下:(預計目標跑1'24"-1'30"、3分連休)

1'26"28(休1'34")
1'27"59(休1'34")
1'27"27(休1'40")
1'27"12(休1'38")
1'27"80(休1'38")
1'27"13(休1'33")
1'26"13(休1'37")
1'28"00(休1'38")
1'29"99(休1'36")
1'26"80

玩完後慢跑3個大圈+cool down放學。
今晚衝圈跟住P&B哥跑,雖然最後兩組已經跟唔上兩位

但比起31/5果課衝圈改善好多了,而且達到今晚目標

今晚跑左6K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CHOCOLATE_DAVID 於 2010-7-20 01:13 發表
您好!以下是小弟的新訓練日誌BLOG,盼閣下多多指教及參觀留言。

跑步游泳互交織,心肺功能更出色,比賽有望創佳績。

敬祝
長跑長有

放心啦!你咁鬼勤力,懶人一定會多d去你個卜到偷下師

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-7-20 23:08 發表

恭喜又進步了,又平均了,加油!

多謝晒喎!其實都係P哥帶得好姐!剛剛先復操,只要唔退步就可以...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鬼影 於 2010-7-21 20:58 發表

咁 arm? 過日我都有去, 不過 8:30 後都唔見人, 就自己跑. 早知一齊跑. 不過果日天氣都幾好跑!

鬼兄,
最後你去左邊到跑呀?點解我跑左成大半個屯門來回都撞唔到你
自從新年同你拍跳過之後都好耐冇一齊跑過,等我搵日短週得閒再約你吖!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-7-21 22:58 發表

竟然有人去過~~

我準時八點半都有去過...可惜一個人都冇 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-7-21 23:22 發表

梗係啦...主持人都冇去..
今星期六有野玩喎...來唔來?

我要返長短週嫁!
今個星期長週來唔到喇!你地會玩上午定下午

升級   0%

該用戶從未簽到

6月份訓練/比賽
6/6  元朗區青年節長跑賽      8K(33'20")

今個月只跑左一個8K比賽,失敗的一個月份    。   

7月份訓練
  5/7  Wong sir訓練班(六十九堂)         3k
17/7  新屯中→蝴蝶灣→兆康→新屯中  14K
19/7  Wong sir訓練班(七十一堂)         6k
今個月跑了23k  

總結:感冒纏身,睇醫生的日子仲多過跑步的日子,點算好呢

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第七十三堂)
熱身6個圈+基本功動作後就開始今晚主菜:1Kx7
收到Wong sir指示要要跑3'45"-3'55"/K,

聽完都嚇了一跳 ,唔係掛!我諗Wong sir應該認錯人,
點都好啦!盡力一試...
1kx7(休4分鐘)
1) 1'37"  1'33"  43" = 3'53"(休4'02")
2) 1'33"  1'37"  46" = 3'56"(休4'02")
3) 1'34"  1'37"  45" = 3'56"(休4'06")
4) 1'33"  1'34"  46" = 3'53"(休4'03")
5) 1'36"  1'38"  47" = 4'01"(休4'03")
6) 1'36"  1'40"  50" = 4'06"(休4'06")
7) 1'35"  1'43"  49" = 4'07"
已經盡左力 ,始終病完冇幾耐,臨尾兩圈已經冇晒力衝  ,
等我操番多d下次應該做到3'45"-3'55" 嫁喇!

今晚跑了9.4K

升級   0%

該用戶從未簽到

病完冇耐就要去玩衝圈真係好辛苦,跑左四組後腳仔真係浮下浮下,
不過Wong sir話過要堅持完成咁多組,唯有唔跟大隊獨自衝慢少少完成下去

升級   0%

該用戶從未簽到

黃竹坑運動場
今早趁返工前去左運動場跑左一陣,諗住補番個欠下好耐的5k測試比Wong sir,點之...
其實天氣不錯,天陰陰幾好跑,不過始終冇人拍住走,最後都要成22分頭先跑完,
這份功課實在太差,冇面見人喇

1'44"  1'46"  1'48"  1'46"  1'46"  1'46"  
1'45"  1'48"  1'48"  1'50"  1'49"  1'47"  46" = 22'09"

今日跑了5K