香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-10 14:37 發表
剛剛睇番419競步比賽成績,結果排12名,原來同第10名只相差3秒 ,差少少就可以攞獎喇!(其實最唔低是第11名,相差1秒 )

MTR HONG KONG Race Walking 2009
Cat Pos Race no Name Chi Time
Men's Mas ...

唔緊要啦...起碼今次可以成功完成丫嘛....

升級   5.05%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-11 23:57 發表
Wong sir 訓練班(第十一堂)
今晚wong sir工作加班關係,由Sue ctse同白ching代勞主操,到場後慢跑一圈就要幫手協助set場工作,
之後就開始做指定8式基本動作,跟住就開始今晚的主菜,玩番第四堂的循環訓練 ( Circu ...
神童兄,努力呀!無問題喎!尚未習慣,你都進步好快呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

星期一的體能訓練,令到全身的肌肉非常痛楚 ,原想放棄本星期五的長課,直至昨天早上先感覺大腿鬆一點。
經叮ctse建議都係去慢跑走下,所以決定昨晚(15/5)用超慢速度去跑青公,希望兩小時完成就算吧!
哈哈!結果超額完成,想不到自己慢跑的時間都唔係太差 .....
跑完之後,今早覺得對腳真係冇咁緊

今晚跑的分段時間
荃灣西鐵站→深井嘉頓                  29'19"94

深井嘉頓 →小欖航海訓練學校        33'54"88
小欖航海訓練學校→三聖恆福花園   32'53"29
三聖恆福花園→龍門居                  11'12"10
全長約19.2K            總時間 :  1:47'20"21

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2009-5-15 13:45 發表
神童兄,努力呀!無問題喎!尚未習慣,你都進步好快呀!

多謝蔡兄的讚賞 !其實有今天的進步都是wong sir的功勞。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-5-15 13:48 發表

wow... " />" /> ...果然係好甘好味道既操練, 聯合國未跑先舉定旗仔先. 嘻嘻." />" />" />" />" />

瘋兄,你都跟緊教練操啦!雖然聯合國一戰我一定會徹底擊敗你 ,不過你都要比d信心自己先得喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-16 09:17 發表

瘋兄,你都跟緊教練操啦!雖然聯合國一戰我一定會徹底擊敗你 ,不過你都要比d信心自己先得喎

好犀利呀....神童有冇諗住到時做咩時間呀? 我諗要擊敗瘋兄最少都要跑到1:30以內先得~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-16 10:13 發表

好犀利呀....神童有冇諗住到時做咩時間呀? 我諗要擊敗瘋兄最少都要跑到1:30以內先得~

大圍兄,1:30我未想過喎 !如果瘋兄做到1:30以內,睇怕輪到我要舉白旗 ......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-16 21:02 發表

大圍兄,1:30我未想過喎 !如果瘋兄做到1:30以內,睇怕輪到我要舉白旗 ......

你同瘋兄齊齊努力呀,130並不是太謠遠,或者有一日二位都可以齊齊做到呢!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-5-16 21:02 發表

神童ching:
仲有大把時間練wor,唔使咁快舉定旗,以你實力跑到1:30內一D都唔出奇,我等睇戲啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-16 21:46 發表

你同瘋兄齊齊努力呀,130並不是太謠遠,或者有一日二位都可以齊齊做到呢!

平兄,可只我同瘋兄兩人呢?你都有實力挑戰130嫁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-16 21:48 發表

神童ching:
仲有大把時間練wor,唔使咁快舉定旗,以你實力跑到1:30內一D都唔出奇,我等睇戲啦~

多謝大圍兄的讚賞
Wong sir都話跑步要一步一步來,唔急得......
所以這半年我一定會努力,到時聯合國做唔做到130都唔緊要,
我知自己總有一天會成功

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

神童主項係半馬???唔怪得見你咁少10k比賽
    1"30做目標岩晒你丫~~~俾心機啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-5-16 23:08 發表
    神童主項係半馬???唔怪得見你咁少10k比賽
    1"30做目標岩晒你丫~~~俾心機啦

都冇話邊範係我主項,你叫我跑100米都得嫁
    其實只係想每個比賽訂下一個目標時間比自己進發,讓自己比賽中努力實踐......
    雖然我好少參加比賽,但每次落場我都會盡力地跑,以報答支持我的人

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十二堂)
    到場後自行跑5圈熱身,之後做6式基本指定動作訓練,跟住再慢跑3圈就開始今晚的主菜。
    今晚玩800米快+200米慢X6組,今次拍住Beefing哥同小華一齊起跑,每圈大家都互相帶住步速,真係好好玩
    不過小華的速度實在太利害 ,最後一圈已被他帶離了 .......

時間如下:
    1'36"  1'37"  (1'15")
    1'42"  1'37"  (1'24")
    1'41"  1'43"  (1'12")
    1'43"  1'40"  (1'29")
    1'41"  1'42"  (1'26")
    1'33"  1'27"

總時間26'28"
    原預計每圈1'40"一圈,結果都係控制得唔係太好 ,仍需繼續努力改善。
    之後慢跑5圈+最後2式基本練習+cool down放學。

今晚約跑11.2K

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十三堂)
    到場後自行跑5圈熱身,之後做5式基本指定動作訓練,跟住就開始今晚的主菜。
    今晚要測試跑5K時間,先由女子組開始跑,完成後再由男子組跑,今晚個場好少人,感覺好有比賽feel。

時間如下:
    2'22"(頭600M)   1'36"   1'34"   1'35"   1'36"   1'38"   1'36"   1'36"   1'34"   1'40"   1'34"   1'23"
    總時間19'44"

以自己今天得八成狀態有此成績真係好滿意 ,而且控制步速都算做得不錯 ,
    更開心是PB成功,比起上年尾參加屯門田徑5k比賽時還快1'09" ,真係好開心
    希望下個月再做測試時能夠keep到個時間啦!
    在此再一次多謝Wong sir悉心教導 ,你的讚賞我不會驕傲,我會繼續努力跑下去!

今晚跑了7K

升級   48.67%

該用戶從未簽到

神童時間好快, keep住進度睇黎10k指日可望sub40, 加油!

升級   78.75%

該用戶從未簽到

神童威果然唔野少........一練下就好快下
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

神童臨尾個圈比你界一界, 之後仲要食晒你塵, 拋離0左我成百幾米, 想追都追唔到呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-26 00:34 發表
    神童臨尾個圈比你界一界, 之後仲要食晒你塵, 拋離0左我成百幾米, 想追都追唔到呀~

神童當然利害....B哥哥都唔弱wor