香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir 訓練班(第十七堂)
今晚玩循環訓練 (Circuit training) ,到場後幫手協助set場工作,

之後就開始做指定5式基本動作,跟住就開始今晚的主菜,內容同對上兩次玩法差不多,
結果玩左六組,比上次玩多一組,不過就好辛苦 ......原來發覺自己的體能真係好鬼差

今晚跑約2K

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

威威做左6組, 體能點算差呢?
    俾心機操操吓就會fit架啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-22 23:29 發表
    威威做左6組, 體能點算差呢?
    俾心機操操吓就會fit架啦!

妳都唔差啦!好似好輕鬆就做左4組,有兩組我仲跟唔到妳添

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-6-22 23:34 發表
    妳都唔差啦!好似好輕鬆就做左4組,有兩組我仲跟唔到妳添

係呀! 今晚感覺自己進步左, 可以拍住chings做完4組都唔係好辛苦, 只係掌上壓部份比較吃力.
    鴨仔跳終於可以跳足15米, 好開心!

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚原計劃跑青公,點知仲係周身骨痛,終於打消念頭,結果改去鄧記跑跑算吧!
    而且想改善一下自己的步姿,到場後已經見到好多Ching ctse正在衝圈,好想過去玩,可惜有心冇力 ......
    熱身後跑了11個大圈,跑完後仍然覺得自己雙腳好緊 ,跨步時總係提唔起,跑得好唔自然,
    唯有下次繼續再試。跑完後多謝馬王兄提點一些拉筋技巧,希望日後做多一點能夠令雙腳鬆番一d啦!

今晚還有壓軸節目,就係大西北的朋友們同我和Ken兄攪了一個生日會的飯局,
    真係好開心 !多謝晒有份出席及籌備的ching ctse!

今晚時間如下:

2'01"88  2'01"22  1'56"65  1'50"84  1'54"36
    1'56"38  1'48"90  1'50"09  1'56"92  1'57"37  1'49"40
    總時間21'04"01

今晚跑了約5K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-26 06:57 發表
    昨晚原計劃跑青公,點知仲係周身骨痛,終於打消念頭,結果改去鄧記跑跑算吧!
    而且想改善一下自己的步姿,到場後已經見到好多Ching ctse正在衝圈,好想過去玩,可惜有心冇力 ......
    熱身後跑了11個大圈,跑完後仍 ...

哈哈.....原來琴晚個生日party有你份既~
    生日快樂! 祝你越戰越勇,越跑越強。

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-6-26 06:57 發表
    熱身後跑了11個大圈,跑完後仍 ...

我星期三仍然週身酸痛, 晚上下水禮去左游水, 游完鬆左好多.
    兩位游開水ge朋友話我咁耐冇游水, 游完第二日本應會週身酸痛,
    卻因為星期一做了體能後游水就可以放鬆肌肉, 果然仍咁喎!
    下水禮真係合時.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009奧運歡樂跑
    今天是第一次和太太及兒子參加跑步比賽,全程4.7K,天色亦算不錯,沒有下雨。
    到場後交完行理就要立即前往起跑點起步,結果大家半行半跑下完成今次比賽,時間46'30"

升級   0%

該用戶從未簽到

神童兄,乜今日走得咁快呀,都無機會同你同你個仔傾下計及玩下就唔見左你
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

神童~ 你仔仔今日未考我 iq 題呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 billy_yau 於 2009-6-28 16:08 發表
    神童兄,乜今日走得咁快呀,都無機會同你同你個仔傾下計及玩下就唔見左你 [/quote]

因為同事要趕住走,咪同佢一齊走籮!下次一定有機會......
    你今日都好利害,一路騎一路跑都問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-28 17:47 發表
    神童~ 你仔仔今日未考我 iq 題呀~

係咩!嘜未試你咩!咁我代我仔仔試你啦!
    今日仔仔比賽中途話好攰想人抱,爸爸用什麼方法不用抱就可以令佢跑/行返到終點呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-28 18:52 發表
    [quote]原帖由 billy_yau 於 2009-6-28 16:08 發表

登錄/註冊後可看大圖

神童兄,乜今日走得咁快呀,都無機會同你同你個仔傾下計及玩下就唔見左你

因為同事要趕住走,咪 ... [/quote]

都係慢慢hea跑啫~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-28 18:58 發表

係咩!嘜未試你咩!咁我代我仔仔試你啦!
    今日仔仔比賽中途話好攰想人抱,爸爸用什麼方法不用抱就可以令佢跑/行返到終點呢

爸爸一直跑0係仔仔前方, 而且一直講 "捉到我咪抱你囉"~
    不過我呢個答案太正路, 係咪 d 捉字失0個類答案0架??

升級   0%

該用戶從未簽到

仲趕得切....

神童兄生日快樂! 祝心想事成!

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十八堂)
    由於遲到關係,到場後都沒有跑圈熱身就做7式基本指定動作訓練,跟住就開始今晚的主菜。

今晚再測試跑5K時間,先由女子組開始跑,五分鐘後再由男子組跑。

時間如下:
    1'33"  1'36"  1'35"  1'35"  1'35"  1'37"  
    1'38"  1'38"  1'38"  1'37"  1'38"  1'34"  38"(最後200米)
    總時間19'52"

比上次測試的19'44"慢左8秒,不過時間都算滿意 ,起碼仲Keep到20分鐘內。
    在6圈之後嘗試用新跑法去跑,可惜感覺好不自然.....下次要繼續再試。
    之後慢跑5個大圈+cool down+食了叮ctse準備的冰凍西瓜後放學。
    今晚是第一次用跑步來渡過的生日晚上 ,多謝 有份出席的ching ctse,當然仲有叮ctse啦!

今晚跑了7.2K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-29 23:42 發表
    仲趕得切....

神童兄生日快樂! 祝心想事成!

多謝晒!馬王兄!
    我都希望你快快跑回自己的最住狀態

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-6-29 11:13 發表

爸爸一直跑0係仔仔前方, 而且一直講 "捉到我咪抱你囉"~
    不過我呢個答案太正路, 係咪 d 捉字失0個類答案0架??

個答案太正經喇!我個仔點會聽啦!
    答案係:我話比佢聽今次比賽,TVB會偷拍嫁!你係咪要抱先?結果佢行+跑足全程到終點
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-29 23:53 發表

個答案太正經喇!我個仔點會聽啦!
    答案係:我話比佢聽今次比賽,TVB會偷拍嫁!你係咪要抱先?結果佢行+跑足全程到終點

正!!