香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-4-28 22:38 發表
神童:
其實小弟最有信心win係FM, 烚你未玩過,好似你舊年第一次玩半馬咁!不過如果到時under 148lbs, 半馬應該有得同師兄鏈下。

咁你努力操fit D,期待聯合國來臨......到時我會小心應戰

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-4-28 23:31 發表

咁你努力操fit D,期待聯合國來臨......到時我會小心應戰

聯合國o個比賽有排先到...
咁快諗定o個日要小心應戰....哈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-29 02:12 發表

聯合國o個比賽有排先到...
咁快諗定o個日要小心應戰....哈~~

冇辦法啦 !我每年只參加幾個比賽,諗下想下就會快到來......

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2009-4-28 17:10 發表

話明係神童.....點會慢慢黎...
    係無啦啦sub40架嘛  

係啦! 神童的威力真係嚇死大家.

升級   0%

該用戶從未簽到

青公一夜情之一週年紀念日(30/4/2009)
    身為一年前的一份子,好期待的一天終於來臨 ,想不到一年前得十多人的約跑,
    變成今晚百多人的約跑 ,長跑網的魅力真係利害。
    講番活動經過,原本負責帶住一班唔熟路的ching一齊跑,
    一起步冇耐我就掛住同一位ching吹水,點知跌左落個陷阱到,結果擦親塊面仔同手仔 ,不過沒有理會繼續出發,但跑唔夠1K已經見大部份隊友都散晒 ,唯有找住蔡兄同三位學生哥前進,沿途都好舒服,見到斜路都不斷衝,真係好刺激 ……去到小欖水站,擔心隊友迷路,所以停下來等等大家,終於好高興見到好多隊友喇!之後我們繼續上路,沿途就拍住大圍兄一齊繼續前往,點知去到黃金……又發生意外 ,今次絆倒一個凹凸不平的石屎蓋 ,結果又擦傷左大脾同手掌 ,心想點解會咁“黑仔”?既然都走了一大半的路,沒理由放棄……所以唔理痛楚堅持完成……結果終於返到終點 ,而且看看錶個時間都不錯。之後洗完白白就同大家一起前往享用晚餐。
    今晚雖然受傷兩次,但真係跑得好開心
    由於今晚實在太多ching ctse喇!有好多新面孔 ,所以未能一一認識 ,希望下次再有機會認識各位啦!

今晚跑的分段時間
    荃灣西鐵站→深井嘉頓                  29'25"

深井嘉頓 →小欖(水站)                  24'03"
    小欖(水站)→三聖恆福花園             29'06"
    三聖恆福花園→鄧記                      20'30"
    全長約20k                 總時間 :  1:43'04"
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

勁呀神童~ 跑畢全程只需 1:43~
    不過下次跑時要小心 d 了~ 以免再受傷呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

4月份訓練+比賽
    5/4 元朗長跑比賽                        5.6k
    6/4  Wong sir訓練班(第六堂)         11k
    13/4 Wong sir訓練班(第七堂)       4.5k
    19/4 競步比賽                                1k
    20/4 Wong sir訓練班(第八堂)          6k
    24/4 荃灣→屯門                        19.2k
    27/4 Wong sir訓練班(第九堂)     11.2k
    30/4  荃灣→屯門                          20k
    共跑:77.5K+競步1K  

總結:休息兩個月,終於月尾開始跑番荃屯長課,一定要堅持目標,努力下去

升級   0%

該用戶從未簽到

勁呀! 神童ching真是神童ching, 果然快過人

升級   0%

該用戶從未簽到

原來神童ching 尋日約跑碰上2次意外....
    下次夜晚跑長課時要小心D,避免受傷...
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

神童~ 原來我同你都0係長跑網渡過0左一年了!!!
    恭喜恭喜~

(不過我走0左堂成大半年~ )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-1 10:02 發表
    神童~ 原來我同你都0係長跑網渡過0左一年了!!!
    恭喜恭喜~

(不過我0左堂成大半年~ )

今日我同你都係加入長跑網一週年,真係話咁快一年......
    好開心 這一年來認識到各位,互相的約跑、訓練及比賽,
    使我在這年來進步不少(沒有想過),而且從比賽中仲可以攞到兩個細獎
    神童會繼續努力!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-5-1 10:26 發表
    今日我同你都係加入長跑網一週年,真係話咁快一年......
    好開心 這一年來認識到各位,互相的約跑、訓練及比賽,
    使我在這年來進步不少(沒有想過),
    而且從比賽中仲可以攞到兩個細獎 ...

非常認同.
    恭喜威威同Bfing哥一週年, 時間真係過得快, 你地跑得重快!
    過幾日我都一週年 , 去年見到你地"青公一夜情"全男班的相片, 想不到今年自己成為一份子一齊"再續青公一夜友情", 見證好多ctses加入長跑網, yeah!

升級   5.05%

該用戶從未簽到

神童兄,昨晚與你青公一夜之情,嘗試到你的上斜變速利害,差D跟唔上,進步神速,你隻腳裡面係咪裝左個MOTOR,係咪上斜路就禁制,如果係的話,我都裝番套先,幾多錢呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kennychoi 於 2009-5-1 15:04 發表
    神童兄,昨晚與你青公一夜之情,嘗試到你的上斜變速利害,差D跟唔上,進步神速,你隻腳裡面係咪裝左個MOTOR,係咪上斜路就禁制,如果係的話,我都裝番套先,幾多錢呀!" />" />

蔡兄,其實你d步速都好適合我跑,所以拍住你跑好舒服就真
    而上斜真係幾好玩,都是多得wong sir功勞 ,當然自己都有努力練下啦!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-5-1 17:46 發表

蔡兄,其實你d步速都好適合我跑,所以拍住你跑好舒服就真
    上斜真係幾好玩,都是多得wong sir功勞 ,當然自己都有努力練下啦!

x2, 去年Wong Sir攪果個上斜特訓真係好有效, 現在冇咁驚上斜, 短短地衝上斜好有快感!

升級   0%

該用戶從未簽到

今早參加了長跑網d ching攪的第二場足球活動,
    差不多兩年冇踢波,踢來走來都好辛苦 ,可能唔係太慣著boot的關係.......
    結果領先一球連輸四球,雖然輸波不過踢得好開心
    不過踢完就發覺三隻腳趾及腳板底都甩了皮 ,希望唔影響明晚上wong sir班啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(第十堂)
    昨晚收到今晚訓練的菜單.......應該好刺激同好好玩 ,可惜自己腳趾同腳板甩皮而缺席
    希望快D好番啦!

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-5-4 22:43 發表
    Wong sir訓練班(第十堂)
    昨晚收到今晚訓練的菜單.......應該好刺激同好好玩 ,可惜自己腳趾同腳板甩皮而缺席
    希望快D好番啦!

可能Wong Sir知大家前幾日跑完青公後, 幾日好多節目.....踢波....行山.....約跑.
    今晚啲菜式幾輕盈, 唔辛苦, 小妹唔係好識控制速度, 又加又減, 未掌握到個速度感.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-5-4 22:49 發表

可能Wong Sir知大家前幾日跑完青公後, 幾日好多節目.....踢波....行山.....約跑.
    今晚啲菜式幾輕盈, 唔辛苦, 小妹唔係好識控制速度, 又加又減, 未掌握到個速度感.

控制速度是一個好高深的學問,我學左咁多堂都未懂得掌握 ,更好況今次仲又加又減呢

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir 訓練班(第十一堂)
    今晚wong sir工作加班關係,由Sue ctse同白ching代勞主操,到場後慢跑一圈就要幫手協助set場工作,
    之後就開始做指定8式基本動作,跟住就開始今晚的主菜,玩番第四堂的循環訓練 ( Circuit training ),
    由於那次沒有落場參與,所以都唔知辛苦程度有幾高 ......

主菜清單:
    1./ 掌上壓起立跳起重覆 十次
    2./ 前后跳四十次(前二十次、后二十次)
    3./ 左右向前二十米
    4./ 仰臥起坐、身與腳不著地 十次
    5./ 平手平肩提水樽,慢上慢落各+次
    6./ 鴨仔跳十五米
    7./ 衝100米彎道
    8./ 在長櫈上做掌上壓十次
    9./ 左右橫行各50米共100米
    10./背身做掌上壓十次
    11./衝150米至觀眾台
    12./跑梯級(記著要快擺手)

回到起点重新開始
    男子做四組
    女子做三組

玩完之後成個人散晒 ,發覺自己體能相當之差 ......之後慢跑4圈+cool dowm放學。

今天跑了2K