香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-10-27 23:25 發表

張大班椅換成太師椅會唔會好啲呢?呢幾日好轉了嗎?

哈哈哈.........really want to ask to change the chair.... actually I should entitle for another set of chair.... but just don't want to bother colleagues.......in fact I am afraid to deal with those colleagues......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-29 10:35 發表

都閉左關好耐下啦...下星期好蒲下頭啦...下星期三青公會好熱鬧..一齊來玩下啦...

星期三......會盡量來..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-10-29 15:33 發表 晶哥..收 mail

收到!請問福崗有乜酒店可選呀?謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

10月29日

今晚都係踩健身單車約二十公里,再加跑機約五公里。
本月:170k

升級   0%

該用戶從未簽到

10月30日

踩健身單車約十六公里,再加跑機約三公里。
本月:173k

升級   0%

該用戶從未簽到

10月31日

往clubhouse跑機,約十七公里。
本月:190k

升級   0%

該用戶從未簽到

B哥哥真係估你唔到。

升級   0%

該用戶從未簽到

11月1日

星期一晚功課係1600*6,雖然只做得五組兼做得唔好,但都交吓功課啦。
1'39"67/1'56"49/1'56"37/1'56"72
1'48"58/1'57"09/1'55"82/1'54"82
跟著謝咗,如果冇Ivy,下面三組都完成唔到。
2'13"06/2'15"95/2'16"41/2'15"46
2'26"50/2'17"72/2'20"14/2'07"52
2'17"53/2'13"68/2'19"79/2'03"71

一開始念著跟Iris跑,頭一圈已經好辛苦,雖然係後面望着連Nancy都只係跟着Iris,感覺有d奇怪,但仲未念到乜唔妥,跑跑吓見到Iris追上細明哥,Esther就過埋細明哥,都未知有乜唔妥,只係感覺好辛苦,對腿有好重,心裏只想着自己是否太久沒跑場地,所以係咁上下,到跑完第一圈睇時間1'39,心裏想唔同我按錯錶,第二圈減慢至想到第一圈過快,真係反應遲鈍!不過跑完兩組,感到好”支力”,同老師申請停交今期功課,後來見Ivy話繼續跑,咁咪跟隨佢跑多三組喎,

最後多謝Ivy。

本月:8k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月3日

今晚重臨青公,原本念只跑至酒店來回約八公里,誰只Ivy一見我就話跑至小欖來回,老實講近來呆呆地,一時間無念到究竟有幾遠,但卻心知不妙,為由說先去到深井再算,點知小師妹話跑到青龍頭,這刻我想起小欖為二十二公里,青龍頭為十六公里,星期一跑完還未回復,兼喉嚨發炎,真的無把握跑咁遠,但Ivy成日陪我跑,佢叫無理由唔同佢跑,死就死頂硬上。
晚上有點涼,跑得又唔係快,所以覺得凍凍地,開跑一陣,那些自稱慢腳嘅已紛紛超越Ivy和我,沿路Ivy係咁問阿平仲未追上來嘅,在嘉頓遇上B哥哥回頭,B哥哥究竟跑到邊呢?說也奇怪到了深井還未見平兄追上,同係深井嘅車車講聲再見,然後跟隨Ivy向前跑,一面跑一面念點樣叫佢只跑至青龍頭,結果到青龍頭時佢主動話夠啦,跑返轉頭啦,立即放下心頭大石,但見唔到小師妹,念佢係跑去小欖,應該只有鄭大班陪伴,唔好阻人地,Ivy同我就慢慢跑回荃西,約在酒店位,鄭大班及小師妹追上來,咁四人一起跑回去。
因太”支力”,沒有和大家去食飯。

本月:24k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-3 23:50 發表 我只跑到機場展覽館位....然後等你地...等左都好耐...所有跑深井既人都折返左...唯獨不見你地...最後自己跑了回碼頭....

小師妹話你叫跑小欖來回喎,所以佢死話要到小欖,估唔到你老點小師妹。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-4 00:06 發表 初頭我諗住時間好趕, 怕阻廷大家時間, 所以去左青龍頭折返. 結果沖完涼, 做左老人與海, 睇人釣魚睇左九個字, 釣魚的人還以為有觀眾, 其實我在等齊人開飯咋 !!

我以為你跑小欖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-4 00:19 發表 只是有點誤會....誤會....總之....誤會 & SORRY...但沒有老點..

不過佢地都只係青龍頭過d就回頭

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-4 00:27 發表 初時我以為九時半才完, 我想去黃金當個長課來

阿平話八點四十五分回到。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-4 00:33 發表 嗯, 所以我冇走咁長,而我都早到左, 8:25pm 返左去, 早知我跑到 9:15pm 啦。起碼都跑到 28km 到。  

咁你次練多d囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-11-4 22:36 發表 唔好意思晶哥!B哥快D開BLOG LA~~

無問題,我唔介意同居咖!

升級   0%

該用戶從未簽到

11月6日

早上去遊車河睇睇cp,下午去會所跑跑,約十一公里。
本月:35k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月8日

今晚十公里功課:
2'24"79/2'08"98/2'12"03/2'13"59/2'12"98/2'13"78/2'13"86/2'12"19/2'12"83/2'13"04/
2'12"37/2'11"12/2'12"06/2'11"15/2'09"79/2'09"08/2'08"45/2'07"96/2'09"79/2'08"25/
2'06"88/2'04"77/2'05"52/2'03"04/2'01"80/2'02"96 = 56'23"06
應該跑咗26圈以防自己數錯。
我自己跑得幾滿意,睇落好似唔均速,其實後段係我自己特意加快d,實在喉嚨發炎,越跑越口乾,但知道若停下飲水就跑唔返,所以頂到完為止。

本月:45k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月9日

原本想星期三晚跑,但見Mill姐約跑,而且今晚其實都會去會所跑,咁不如同大家一齊跑啦,好彩咁決定,因下午媽媽來電星期三晚要回家食飯,冇得跑。
今晚Ivy、平兄、小師妹、鄭兄、成成、Mill姐及友人們,最後有十人跑青公,真係念都念唔到咁多人。
Ivy話今晚想跑20km當半馬練習,琴晚跑完10km,真係無信心,但見Ivy咁有熱心,跑就跑啦,一開始跑,Ivy就跑個比平常快嘅速度,佢仲可以一面跑一面吹水,而我就跟到死吓死吓,後來佢都覺得我唔掂,就唔再吹水等我可以尊心跟跑,結果約四十分跑到深井,雖然唔係快,但老實真係從未試過咁快,借d意去仔補水休息吓,係深井會合鄭大班及成成,以Mill姐無停下便由深井回程,大班亦跟妙姐回航,成成就陪我地往十公里處跑,再起跑時,I姐好似跑得比剛才還快一些,去到青龍頭好想叫成成陪跑,我就休休先,但念念咁樣實在太cheap,自己答應陪跑就要陪到底,堅持堅持再堅持,終於到達啦,約用20分由深井至十公里位置,約休三分鐘感到冷便決定慢跑回程,跑約幾佰米便見平兄伴隨小c妹跑往小欖,好不溫馨啊!
回程跑約1km,Ivy好像比較差了點,終於可以跑慢d啦,到展覽處覺得對腳好”支力”,真係靠着意志及同伴才回到終點。
本月:65k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月11日

今日只係去健身室跑九公里。
本月:74k

升級   0%

該用戶從未簽到