香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

大圍長跑長友Blog (賽季又到,唔止要勤力d操,仲要勤力d寫Blog。)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-11-9 11:14 發表
2010.11.04 沙田運動場突訓 1000m @7'連休 x 8

先慢jog一陣熱身, 拉下筋就開始衝:
4'07"99  4'10"07  4'10"96  4'12"14
4'08"70  4'04"89  4'10"83  4'14"75

可能呢排跑得多左, 走完3個開始已經見腳軟, 頂到 ...

係咪以為多平路覺得易行呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

CP9 ---> Finish Point 大棠渡假營
準備離開前隊長向大家作再後訓示,有點意外地對大家今次既表演感到滿意,表示大家應該都感到無遺憾,一時之間有少少傷感。呢個時候平時好少出聲既阿源突然開口“我有遺憾呀! 走唔使全程”,唔緊要啦...以後你大把機會。 最後呢段雖然已經好攰,但係因為唔使追時間感覺上反而係全程入面最輕鬆,壞人同-R-校長係前面拍住拖越走越遠,我、馬王、阿源同武天老師就係後面一路講壞人是非一路jog返來,時間過得好快差唔多到達大棠既時候,迎面而來一位準備SUPPORT其他隊既師兄見到我地,竟然好開心咁陪埋我地一邊吹水一邊走埋最後路段,最搞笑係呢位師兄冇帶頭燈又冇電筒,係入渡假營前果段山路P咗好多次,初時我都有d驚佢有事,後尾見佢越P好似越開心咁又覺得好搞笑。 入到營冇耐,壞人隊長同-R-校長已經洗好面等我地衝線,十家開開心手掀手一齊衝過終點,正如隊長所講今次真係無咩遺憾,對壞人同盟來講可以話係一個完美既結局。

係呀,都有少少感觸呀,仲話以後無壞人同盟.....頂你,臨尾都要整喊人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-11 17:17 發表
2011.03.10 大圍  大埔元洲仔 LSD 28K

來緊27/3同3/4有兩個山賽,自己渣馬之後都未走過一課過10K既,呢日又開始放長假得閒,自己下晝一個人去走長課。
呢日天氣好清涼本來應該幾好跑,但係全程經過好多地方都整路 ...

放下假休息下囉,叉好電重新出發,加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-15 11:08 發表

而家唔止加油,仲要油油添~

油油都要加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-3-25 00:47 發表
2011.03.24 沙田運動場 2K Tempo突訓

主菜 2000m x 5 連休11':
8'31"32  8'07"32  8'03"38  8'12"02  8'03"01
last 個已經谷到盡都係穿唔到8',太屎啦~" />" />

我星期過黎推你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2011-4-8 11:59 發表
2011.04.07 沙田運動場 Interval 突訓 (2K + 400m*10 + 2K)

星期日走完RTI大傷元氣,雙腳肌肉痛足幾日跑唔到,呢晚都係諗住來跟下鬆下腳:
1) 2K 中速熱身  (10'02)

2) 400m @3'連休 x 10
    1'35"37  1'37" ...

琴晚都好hea下喎

升級   0%

該用戶從未簽到

......好隊友

升級   0%

該用戶從未簽到

大圍d狀態番黎了