香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

Kopo兄,咁大鑊?

而家點算?去唔去到430大長課?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-4-13 01:38 發表
430 應該去唔到!! 不只是受傷關係,  由於原本下星期的韓國遊不成團, 所以我一家人可能都會在此段時間再報團去旅行.  而家唯有休息等康復. 我而家只要發力, 隻小腿就痛, 摸落去, 有一處是實一實的. 完全沒有放鬆的跡象 ...

Kopo兄睇黎今次真係要長休,可謂禍不單行......
不過希望你晌休息期間可以keep得住體重,唔係既話當你踏正夏天復出時,一定會超辛苦

星期三得閒過黎北區運動場,有兩式動作想向你分享,唔洗用小腿肌肉,等你晌養傷期間可以多做keep fit

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-4-24 01:25 發表
我430去唔到LA. 我同屋企人28/4會去韓國旅行, 星期六番. 跟手星期日或星期一會去印度做野一個星期, 起碼9/5先返香港. 番黎先再一齊操LA!!!

去旅行食少d,仲有買手順呀....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-5-3 14:24 發表
3/5/09

昨晚卒之旅完行返香港. 呢個假期都係忍唔到口, 博命食食食. 相信磅數進賑不少.

今朝一起身, 即刻落街跑了11+KM (1:05:29), 不敢跑太快, 另外, 雙腳乏力, 感覺有負重, 睇黎有排減. 不過更重要是戒口. 另 ...

星期三繼續特訓!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-5-9 12:29 發表
9/5/09

星期三去完北區作基本練習後, 加上早上游泳, 呢兩日十分倦. 至今早才復操. 由於之前沒有報三項, 所以聽日無得玩. 今早決定整番個"山寨式"兩項. 先在泳池游2.4KM (1:02:19), 然後即時上水, 換跑鞋落街跑10K ...

Kopo兄,強!

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo兄真係好鬼勤力,醒個GOOD你~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-1 15:14 發表

大圍兄, 咪玩我啦!! 我係鐵人, 不過d鐵全部生晒鏽呢!!!又或者好似鐵咁重, 跑唔郁!!!

kopo兄買左單車未?幾時開始操車?

升級   0%

該用戶從未簽到

Kopo兄 & Loud兄:

小弟仲未買車,無睇岩呀,或者一齊出黎買啦,到時等Loud兄比d意見

不過我預左會買兩部車,一部平一部貴既,平既平時一個人練習粗用,靚既就比賽或出創新路時用的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-2 11:52 發表

馬王兄:
出手都幾重wor,咁有決心....我一定支持你~
你地幾時操車呀? 如果星期六日既預埋我啦~" />" />

哈哈.....小弟無錢買法拉利,咪買部好少少既單車自我陶醉下囉

好呀,到時一齊去吐露港飛車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-5 22:54 發表
今日去左TRI記買左件鐵人衫及褲, 穿起有點怪怪的. 不過還可以. 只是有點肚腩. 加強我減肥的決心!!!!

兩件頭嗎?

支持kopo兄再減d~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-5 23:11 發表
一件頭, 另加一條褲作平時操練用. 一件頭是M碼, 感覺有點緊, 但他們話這樣好一點, 因為游水時不會因入水而出現阻水的問題. 佢地專業, 所以聽佢地!!!不過件衫令我加強減肥決心....

你都著M碼?!

小心爆衫

kopo兄決心戒宵夜啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-5 23:24 發表
唔好嚇我呀!!! 真係爆衫好大獲. 分分鐘上頭條話有人比賽時露械.......

一定要減肥!!!!!!!!!!!!!!!

呢度有好多人支持你的~ (唔係露械呀)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-5 23:37 發表
嘩!!!你地個個都咁驚訝, 攪到我好驚喎....死啦!!需唔需要換番L碼呢? 不過我覺得睇落分別又唔係太大咋喎.......

因為你晌我地心目中係大隻佬,著衫唔係大碼就加大碼,所以...

不過你親身試過無問題,而店主的專業意見都建議你比賽穿M碼的話,你都唔洗太擔心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-7 19:22 發表
6/6/09

666約跑, 目標20K!!!早上陪阿仔游水時, 自己又貪得意游左半小時左右. 到下午, 天氣好熱(30度), 不過好彩有D風, 如果唔係, 中暑都有份. 由於同LOUD兄, 馬王兄去睇單車, 所以來遲左, MISS左大合照同起跑, 之 ...

係咪辛苦過上次終極長課果次?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-6-7 21:34 發表

我可能昨天喝了未煮沸的水喉水,肚子有點不舒適。
今天沒有什麼大礙,好在。

我見你已經帶左兩支水.....琴日果然辛苦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-14 17:07 發表
有朋友話有二手單車放, 今日多謝LOUD兄同我另一個朋友一齊去睇車. MERIDA905車架配SHIMANU ULTEGRA, 架車9成新, 4.8K. 最後卒之買左. 試踩上水至粉嶺, 感覺比平時的雞車好快多. 輕好多. 不過可能以前的雞車有避震, 所 ...

恭喜kopo兄"新"車落車!

我前兩日晌鎮洋都買左部勒,但係平車,只作家中練習用,比賽車仲未有岩心水,應該好大機會出野牛"堪"(將貨就價)

先頭同長跑網踢完波後,晌野牛買左個trainer同埋咪錶,聽日可以正式操車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-6-14 18:10 發表
不用客氣, 以前你踩的車是代步,現在是競賽用。
慢慢便可以適應。下星期日 21/6, 可以去創新路
試下車

唔知21/6前我可以買到車未.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-15 10:24 發表

恭喜馬王兄都新車落地. 我尋晚晌上水食飯, 所以走左去鎮洋望望, 最後買左頭盔, 本來想買埋單車鞋, 但無碼. d鞋都幾貴, 野野過千. 我都有"立"過下d新車, 都唔平呀!! 無過萬都走唔出門口.

BTW, 你個咪錶係無 ...

係呀,果度d單車鞋一d都唔平,不過呢兩日應該都會屈報...

我個咪錶係有線架,三百幾蚊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-6-16 10:57 發表

今個 sunday....預埋你架 ,

如果天氣好既話,都想踩出戶外一轉
新車d膠味好重,要除臭味

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-6-16 15:26 發表

我星期日晚上睇過震羊, 有款無碼, 最平都要$780, 仲得番一對陳列品兼十分陳舊. 其他都過千. 不過都無碼頭!!!!我另外今日午飯時去左粉嶺聯和墟睇, 不過佢地無rb鞋賣.....

我淨係諗住買黏貼果種, lock碼好似好難 ...

單車鞋真係好貴,搞到我都唔想買,但係比賽又必要...