香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

睇吓尼度有冇人玩星期日大潭水塘11K比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

AVOHK搞, 第3回合, 亦係最終回, 大潭水塘又上斜又落斜, 有玩既回吓啦!
+1 0
上一篇︰日本馬拉松照片下一篇︰免費運動健康資訊雜誌

升級   0%

該用戶從未簽到

只有我同Blurmax兄, 唯有同佢一同力戰向自己目標進發啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

如果有Mask Rider套裝, 我會買番套尼著, 最好有頭像既Gills. 仲未決定聽日既Dressing. 今朝早早課9點出去好鬼凍, 跑到中段又好熱, 諗緊如果聽日凍會著Nike長袖T,冇咁凍就著黑色短袖T, 不過一定要帶墨超, 因為明天陽光普照, 而家D紫外線好勁(因為大氣層穿左lone), 好傷眼睛嫁

原帖由 blurmax 於 1-3-2008 14:49 發表

U probably will not dress like Masked Rider.
I will wear blue cap, Nike white long sleeves tee tapping with blue hkrunners.com's singlet.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

blurmax 兄, 琴日一早去到, 好彩巴士上有好多C兄C姐, 落車咪人行我行, 上左樓梯之後, 見到D C兄C姐行入去一個屋苑, 我以為自己跟錯人, 但再上斜就冇人行, 唯有照跟佢地 , 落左屋苑停車場, 原來好多跑友已經到左, 心想好彩冇去錯地方, 拿拿聲換衫熱身, 出番頭先條斜路, 跑左百零米, 跑極都未上頂, 心知不妙, 即刻掉頭番入停車場, 不過o個度D風好似陰陰涼涼, 最後走番出入口曬太陽, 差唔多開跑原來冇封路, 唯有人跑我跑, 帶著副黑超陽光下都OK, 不過條路時晴時暗, 真係唔禁太快, 起步o個2至3分鐘都勁上斜, 跑到班C兄弟(當然我都係) 都且哂蝦, 過左陽明山莊情況好轉, 勁跑一段大落斜, 不過回程就大劑, 尼條路冇練過跑山真係唔好去, 好似blurmax兄講大上大落, 泥路又窄又多石, o個段泥石路由跑到走繼而快行, 有2次差D "K", 真係好易受傷, 加上除左近視眼鏡, 好多暗位睇唔清楚, 最後上番石屎路, 好似重見天日咁, 但冇奈過左條霸, 又一考驗勁上斜, 我計過由霸上番陽明山莊要15分鐘, 尼15分鐘上斜真係想殺死人, 少D意志都會放氣, 死頂後勁跑2分鐘返回停車場, 時間far far away from target 56分鐘(自己計時). 之後見到result list第1頁紙有自己個名(第3X名). 因冇帶近視眼鏡跑, 可惜見唔到blurmax兄. 如果唔係可以識多D高手呀.

原帖由 blurmax 於 2-3-2008 13:51 發表

AVOHK Reservoir Cup Race III (11 Km) - 2008/3/2

Just having completed the 11 Km hilly race in a quite disapponted and slow time of 74 mins in the warm morning in Tai Tam Reservoir.
To c ...

升級   0%

該用戶從未簽到

只係死捱先返到終點, 除城門水塘長命斜, 尼條線算係高難度. 沙田有得跑一定去啦, 鄉下仔唔洗出城又有得玩, 後記: 琴日跑完帶番眼鏡見到班C兄影緊相, 唔肯定係唔係blurmax兄, 因為當時冇帶Cap, 不過如你所述白色長T藍色背心. Right ?

原帖由 blurmax 於 3-3-2008 10:15 發表

That mean U're much faster than me lah.
U re the true "Master" indeed.
I guess I will appear on the page 3 of the result list this time.
See U at the next race then.  (Perskindol 10 K? ...

升級   0%

該用戶從未簽到

blurmax兄咁沙田見啦, 上星五已經收到確認信, 你收到未呢?

原帖由 blurmax 於 3-3-2008 11:27 發表

100 % correct.  I took off my cap when taking photos.

http://blog.she.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩好熱鬧, 星期日應該幾好玩, 不過天氣預報話有微雨

原帖由 慢速小子 於 3-3-2008 12:55 發表
我都收到了,大家週日見!

升級   0%

該用戶從未簽到

吓仲未收到? 我住大埔上星期尾已經收到信, 入面有詳細路線圖, 信中寫上閣下號碼布編號, 及一D該會其他賽事既單張, 打尼個熱線問下佢地, 8104 8500.

原帖由 =chairman= 於 5-3-2008 00:37 發表
我報左名 , 但係而家都仲未收到確認信 , 好心急 ~~~ jgh" />jg" />h

升級   0%

該用戶從未簽到

Right, 3月9日.沙田小瀝源.10k.

原帖由 Alex 於 5-3-2008 13:01 發表

Which race do you refer? Shatin, Mt Butler, or Tolo. I've rec'd confirmation letter for Shatin, still pending for Mt Bulter and Tolo.

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨呀慢子兄, 上星期日玩完大潭水塘, 尼幾日練習肌肉仲"拿住拿住", 今晚又同同事踢波, 星期五六可能要休息吓(因成個星期冇停個咁操),

實際D既Target: Close to 40'
妄想D既Target: Under 40'

你尼? 今年狀態如何, 有冇機會突破PB 或 平左自己44'既紀錄?

原帖由 慢速小子 於 5-3-2008 16:27 發表

gills兄,今次你的target是幾多?

我就希望under 50 min 啦!

唉!還記得三年前差啲在這裡做倒 under 44 min。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 32# 的帖子

話時話, 渣打後天氣返返覆覆, 時熱時凍, 上兩個星期全家人都傷風感冒, 搞到我都有中招, 好彩跑完大潭後就冇事, o個日又熱又曬, 出身汗後成個人醒哂 .