香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

耐人尋味

升級   92.85%

該用戶從未簽到

乜香港都有呢類跑手呀! 喺外國嘅比賽(5k,10k, half and full marathons)一定會見倒呢一班超高手. 通常係黑人和墨西哥人居多.  We call them BANDIT(runner without a bib/number).  點解有啲咁嘅人?  好簡單 ~ 冇錢或唔想花錢但又想有比賽嘅氣分. 佢地都知自己一定win, 所以好小跑第一, 多數跑頭五名內, 佢地都好識do, 留番頭3名比比咗錢嘅跑手攞. 通常啲工作人員都會隻眼開隻眼閉的.  除非佢想沖次攞第一, 咁就一定推開佢.

升級   92.85%

該用戶從未簽到

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-5-13 16:33 發表
請恕小弟參賽經驗少,可能各位C兄會覺得以下係好白痴o既問題:
1) 較大型o既比賽,唔係有晶片紀錄o既咩?
2) 如果有齊號碼布和晶片,其他人又點知係代跑o既呢?

ck,

你講得冇錯, 以馬拉松嚟講, 大會係唔知邊個打邊個嘅. 呢邊北美有好多running forums都好多時見倒有bibchip出讓的. 雖然主辩單位不容許, 但誰會知呢.