香港長跑網  - 長跑長友

樓主: running-sue
打印 上一主題 下一主題

毅行者2010 : IDA-3PS小隊亂行+支援聯絡站

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 燉奶佬 於 2010-11-18 11:02 發表
唔駛啦!環保呀,我決定用你地d水特樽算啦!到時你地要飲料既,即管問我

<<<點解D味咁特別既...

升級   0%

該用戶從未簽到

食餐飯回來....
收到咁各位兄弟姊妹們留言...真係好窩心....

為左全隊能順利歸航...
我收工去買條揹帶先得...
走唔郁都有2PS揹我返終點....

升級   0%

該用戶從未簽到

2010樂施毅行者簡略報告

因為賽前Sue隊長的受傷,知道非一時三刻能康復,
而隊長傷患最大影響是落梯、落斜既能力,全部需要收油,
只能以慢行為原則,如傷患加深可能連平路都會有影響,
為此,計算及考慮過後,各高危路段滿佈在1-9段,
為確保能全隊能順利歸航,決定將目標時間由19改為22,
22小時已是最樂觀想法,當中更要確保順利通過1-5段後,並無加深傷患,
而策略上就是逢上山力追時間,落山就全面收油,
在1-5段路程上,遇上好多其他毅行隊伍,大家多次互界
最後終於有一隊忍唔住講:次次落山過你地,一上山就過番晒我地 (心諗..我都唔想嫁)

由開始到終點,全程一直留意住隊長情況,以作出最適當整調,
順順利利,獅子亭之前隊長情況、時間可算是控制之內,
來到獅子亭大斜路,隊長患處開始有痛楚反應,
除左再次再次收油避免問題失控外,可以話別無他選,
短短一條大斜路比過往用上多一倍時間來完成,
5段的連續性上樓梯,可以話對隊長無太大難度,
但係..接著的連續性落梯,差D拿了她的命,
慶幸在往後的路程上,雖然隊長越來越痛楚,
但每走過一個十卜位,得到各位熱誠幫忙,
隊長意志越加強烈,而狀態都算在控制之內,
最終帶著痛楚,全隊以21小時01分完成,
在傷患困擾下這已是我隊極限,
非常滿意!

在此,真的要多謝好多人,
無論在操練上、毅行日,十卜我隊既人,真的太多太多,不能盡錄
亦怕自己掛萬漏一,只好在此向各位說聲萬分感激,
當然,更要多謝各位善心人仕既捐款,
你地對我隊既支持,一直都是我隊既動力,

後記:
在1-2段襪內入左好多幼沙,
要去到水浪窩CP3先能換襪,
換襪後又不能全部清除沙粒,
100K路程兩腳都在磨沙中渡過,
過往操練接近1000K,從未發生的水泡問題,
今回兩腳掌都各有巨大一個,
回家處理發現有血有水,痛死人啦,

因為全程100K路段全要是行,最長慢跑個段只是終點前1K,
自己四頭肌全無疲勞、痛楚感,
但係...小腿、腳掌就有點冤痛,
都係時候休息下囉....

升級   0%

該用戶從未簽到

操左半年...雖然我隊目標由19改為22...最終以21小時01分完成...
但在整過個程中...自己已發揮到極限幫助隊長、協調...
能推的已推、能揹的已揹...
在各分段配速上已經好好...
真的要我再推快多1分鐘都已無力....
我自己真的無憾!

升級   0%

該用戶從未簽到

因為與Sue每站都是最後到十卜位置
處理裝備後以無太多時間食野...
好彩大會義工團隊好好人...
叫兩杯熱華田兩塊麵包...
講一聲可不可溝暖DD...
即刻話無問題幫我處理...
個刻真係好滾動...
每站一杯熱華田...
暖暖在心頭...
最後在大帽山一站忍不住同幫我沖華田既姐姐講聲:無你無我地

升級   0%

該用戶從未簽到

陳日回家處理兩個大水卜..
有個陳晚深夜要再一次攪攪...
行得多前脛肌比較緊...鬆鬆佢就得
我諗住上大陸爽一爽...但有兩個水卜...諗緊上唔上好...