香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

我這樣的跑法,心跳率,速度可以減到肥嗎?

升級   6.32%

該用戶從未簽到

小弟今年25歲,呢10年來都可以話係完全零運動,近年開始注意健康,戒了煙,可能因為戒煙的關係,加上飲食極唔健康,再加上啤酒,無運動,又番寫字樓,所以身體越來越肥,肚腩的好大,身型極難睇,雖然係數字上計出來可能唔係好肥,因為我本身係瘦底,手手腳腳都好幼,實際上我的肚腩極大身型好怪,所以近日開始做運動,跑步減肥,所以想請教一下大家我這樣跑可以減到肥嗎?有用嗎?thanks

男,25歲,66kg,173cm (數字上可能唔肥,但因為我瘦底手腳幼,同埋肚腩好大)
現今日用30mins,跑4k,心跳平均係175
跑前用大約10mins 落去跑步場地,跑完用大約15mins 少少斜路番屋企

請問正常嗎?其實初初跑係挨唔到30mins 同埋 4k的,初初只可以大約15mins 1-2k已經好辛苦好辛苦頂唔順, 依家雖然都叫跑到,但其實都係好辛苦,係用意志唔可以俾自己停...我知道比起其他人我叫做跑得好慢...

請問我咁肥,可以減到肥嗎?正常嗎?可以改善嗎?感謝
+1 0
上一篇︰祝ram ching + jc8866 ching, 10月2日生日快樂下一篇︰新手報到

升級   6.32%

該用戶從未簽到

跑左一排,開始進步,近呢幾次跑,可以挨到跑45mins (6k),但心跳都係高,165-175