香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

真係開心喇有人讚   要再勤力d, 因為e道很多ching也很勤力, molala就跑30k , molala半夜又跑十幾k , molala八號風球都跑26k ...

所以大家也去上課, 方向正確   大家努力, 繼續瘋跑吧

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-8-6 16:18 發表
幾時到你瘋跑啊...

現在已瘋瘋地, 再瘋驚嚇親人    雖然自己很多朋友也是瘋的   , 有部份仍是 "正常"人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-6 16:40 發表

其實大家都唔係好瘋狂o者,大家都係珍惜時間o者

又不是半夜三、四點去跑  

講得好"珍惜時間"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-6 16:52 發表

就算真係三、四點跑都唔係大問題
有d公公婆婆都開始起身晨運啦

同意.

努力加油啊, stanley兄

升級   0%

該用戶從未簽到

蟲晒

一整天足不出戶, 真係幾少可... 除非病了

因為小妹都係珍惜時間之人, 年紀大了

升級   0%

該用戶從未簽到

快喇, 相信redred姐對腳漸入佳境, 因為有好醫師照料

升級   0%

該用戶從未簽到

7/8/2008 - 運動場 - 10k
2'27"98/2'26"58/2'38"14/2'38"73/2'43"88/2'49"32/2'44"75/2'32"55/2'44"94/2'44"73/2'33"77/2'44"56/2'34"57/2'37"13/2'33"06/2'33"82/2'36"22/2'31"45/2'32"75/2'37"37/2'39"64/2'41"20/2'47"70/2'50"98 Total: 1:03.25

3個圈warm up再拉筋, 之後正式跑24個, 初初12個對腳也是很緊, 之後好d d.  今天狀態都係痳痳地   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-7 21:00 發表
nc 姐, 我估計下星期尾會試下慢跑
如果痛便會即停,量力而為

祝nc 姐,上課學而致用,愈跑愈快,愈跑愈長

記住給對腳話事, 而非閣下

希望到時有好消息

升級   0%

該用戶從未簽到

08年8月8日 - 北京奧運開幕禮的大日子

小女子也以8k來迎接這盛事, 就是因為這8k, 回到家已是8點8個字, 錯過了40分鐘的精彩歷史性時刻

2'29"02/2'34"31/2'35"94/2'39"34/2'38"13/2'36"86/2'41"82/2'39"95/2'43"63/2'38"70/2'35"92/2'45"36/2'41"47/2'41"27/2'38"75/2'42"26/2'38"37/2'27"10/2'39"28/2'41"35 共: 52'48"83

今天先跑2個圈warm up 拉筋, 再跑20個. 本打算跑6k/8k, 想想下今天是奧運, 便堅持跑8k了, 希望明天還有力去上課 hj" />

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 173# 的帖子

ching小妹都說過不是經常跑虎山, 再者, 那位ctse跑得很快的, 我都想學似她一半

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-8-8 22:53 發表
08年8月8日 - 北京奧運開幕禮的大日子!
有得揀﹔我會揀"家好月圓慶中秋"…" />" />  

皇上無事嗎

如果可以, 兩樣都想揀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-8-8 22:53 發表
08年8月8日 - 北京奧運開幕禮的大日子!
有得揀﹔我會揀"家好月圓慶中秋"…" />" />  

小妹明白喇, 皇上是否在說緊中國內政

皇上, 昨天你走時沒有忘記密碼吧

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 shogikin 於 2008-8-9 12:53 發表
昨晚很高興得皇上"寵幸"可以陪皇上跑了10多K
跑之前同皇上看妳跑.
還在爭論妳的跑姿.

不過妳很快跑過.其實我看不清楚

Kin in Running [/quote

唔係掛   kin ching 請多多指教 " />hjk" />

小妹離開時, 都見到皇上跑緊, 唔知係咪旁邊就是傳聞已久的kin 兄, 不過, 你們跑得真係很快, 好似係到鬥緊快咁

升級   0%

該用戶從未簽到

9/8/2008 - 星期六
今天博大霧去了上星期六課, 因為星期三在5時多才除了八號風球, 不太確定跑步班有否取消.  結果從謝sir口中知道星期三課堂是沒有取消的  

今天差點遲到, 到達集合處時已見7兄及ram兄打緊牙校, 終於與大名鼎鼎的版主ram ching相認 , 有認識的同學仔是好d的

今天主要教擺手及配合慢、中及快步速, 再教多一式warm up, 便在田徑場練習跑6個圈 (2.4k): -
快速x1, 中速x2, 慢速x3 (2'00"24/2'04"08/2'15"82/2'24"93/2'31"05/2'31"12)

10/8/2008 - 星期天
閒游2km, 幸好免費入場也不是太多人, 或者很多人留在家中看奧運, 只是太多不是真係游泳的人士, 貼晒在池邊傾計, 休息, 有d討厭 阻了真係游泳的人轉身

11/8/2008 - 星期一
Gym room - 本來今天是練跑的, 可惜放工時有d雨, 但恐怕它越落越大, 於是改去做gym, 做了一些手手腳腳的器械之後, 便踏了30分鐘單車, ching說踏單車有助鍛鍊四頭肌+提升心肺功能, 但坐到pat pat開花也只是消耗了153個卡路里   唉!...

12/8/2008 - 星期二休息

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-13 08:54 發表
nc 姐,上堂如何 ? 但ctse 同7兄,ram 兄不是分開上的嗎 ??
nc 姐好勤力呀, 真係要講句"好野, 佩服"
我隻腳間唔中都仲有d痛
原想今星期尾開始跑 , 但保障起見, 休息多一星期再開始

redred姐很有智慧, 為安全起見, 都係休息多一星期 絕對贊同.

ram兄、小妹是星期三上課的, 但上星期三剛巧打風, 我們都沒有上課, 到星期六便去了上7兄的星期六課, 因為都是同一阿sir

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-8-13 09:24 發表
e..咁都幾好喎,即係如果星期三真的唔方便去
星期六都可以補堂
幾多同學仔一班 ? 有無學以致用 ?
我都想報名, 但暫時太忙+上課地點太遠,實在應付不了
nc 姐記得傳授下精要比我地,等我地都可以學下野

基本上星期一、三、六也有課堂, 都是同一教練的. 最多20人一班, 星期三那班是20人的.  希望可以學以致用, 但小妹領悟能力比較低 , 所以都需要一段時間

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-13 16:02 發表
"......終於與大名鼎鼎的版主ram ching相認 , 有認識的同學仔是好d的............"

ctse, 真是見笑了,小弟只是一名小小的板主,一定不是大名鼎鼎的,hahaha
BTW, 上課當日見ctse跑得好定檔,是長跑長有的格 ...

ching真係謙了...
可能是跑到目瞪口呆, 快要 的先兆

升級   0%

該用戶從未簽到

14/8/2008 - 2線15個圈 - 約6k
2'01"84/2'17"66/2'17"67/2'18"38/2'22"68/2'27"00/2'21"26/2'23"85/2'21"38/2'24"53/2'21"12/2'24"80/2'16"19/2'20"13/2'14"93
Total: 34'53"42

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-8-15 16:19 發表

nc 姐的跑速很不錯,努力﹗ check 住咁練,半馬兩小時內完成不是問題﹗小弟都要加返D油先得﹗fvhfgj" />

謝謝屈教練的鼓勵, 小妹會繼續努力, 半馬2小時內真係好"蚊"

升級   0%

該用戶從未簽到

15/8/2008 - 7 線 x 23 - 10.304k

2'28"79/2'33"19/2'34"81/2'34"35/2'37"51/2'39"46/2'29"56/2'36"52/2'29"66/2'29"93
2'34"07/2'38"88/2'43"25/2'43"20/2'44"09/2'47"21/2'45"75/2'35"53/2'38"66/2'33"47
2'41"88/2'37"83/2'41"90   Total: 1:00.19

今天天氣很焗, 比昨天還要辛苦

本來在鬥爭緊跑20個還是24個 , 但後來遇到傳聞中的堅兄, 談下談下, 決定走多4個, 共24個.  誰知後來看錶才發覺其實自己只跑了23個  計番實質7線是448m, 所以雖然是23個, 但已超過10k了, 很高興現在10k不需1小時完成 , 繼續繼續努力 ...