香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

天氣 vs 跑步

升級   86.32%

該用戶從未簽到

前日星期六下午三點鐘我出街跑,跑到大半我就放棄左,因為今日實在太熱,感覺到個身好似煲滾左水既水煲想爆想爆咁,為左安全都係停止左。尋日就係充滿泠氣既健身室跑跑步機,雖然舒服但有D悶,日後我打算係清晨四五點鐘跑,因為夏天係呢個時間氣溫較為清涼,相信由無太陽跑到出太陽感覺會好正,然後黎個花灑浴,再食早餐之後返工,精神!

登錄/註冊後可看大圖

升級   86.32%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2008-7-28 20:46 發表
熱+焗  這日子跑機算la,一來0比雙腳輕鬆d,二來偷懶hj" />

某程度上跑跑步機都會幾甘啊

登錄/註冊後可看大圖

升級   86.32%

該用戶從未簽到

原帖由 datoe 於 2008-7-31 22:54 發表
氣溫和溼度是不是會影響跑步表現呀
昨天早上和今天傍晚都只能跑 6km 就頂不住了
腿沒事

是太熱
熱到身體有一種罷工的感覺
無法再繼續輸出

我也有這種感覺,當天氣太熱太潮濕,總是覺得體力下降得很快呢。

登錄/註冊後可看大圖

升級   86.32%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-8-1 13:16 發表
多謝LV兄指教!! 我都想好似rockstarman咁買對Asics既GEL NIMBUS. 不過首先要過我老婆大人呢間並不容易. 但LV兄, 這腫脹的現象會否隨練習次數及距離增加而減少呢? 如果長期都是這樣, 我的全馬計劃便要泡湯了!!!

其實我也想有個老婆管理我呢

登錄/註冊後可看大圖

升級   86.32%

該用戶從未簽到

唉…又再打風落雨…