香港長跑網  - 長跑長友

樓主: alex504992004
打印 上一主題 下一主題

「 醣 原 負 荷 法」

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-8 22:31 發表

clerkb小兄弟:
我其實都希望我係誤會/誤解咗你,我最後只想補充少少關於談到閣下為何認為討論=勸導,這並不是你所講好像是本人的聯想,而是我總結閣下post#8, #10及#11得出的結講。於post#10尾段(現不知為 ...

大圍兄:
1. 你少睇clerkb既回應,可能b兄唔習慣電腦打字,眼字唔似大家咁流暢。初睇係可能怪怪地,但同佢虛心傾多一陣,你會慢慢明白b兄正式想講咩
2. b兄跑步既經驗比你同我都好,最起碼佢10k係sub40,佢都跑過全馬。我相信b兄既經驗對我地有幫助
3. clerkb應該唔係「小兄弟」(不應當人人也是「o個位人兄」)
4. 以上3點只希望減少大家誤會,並無不尊重大圍兄既意思

clerkb兄:
1. 唔好回應大家呀,以前同b兄既對話,我學到好多野
2. 網上文字既世界,真係好容易因為一兩個字意思唔清楚而引起誤會

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-10-8 23:30 發表

Thx . 其實我都想大家進步的,只係要在安全健康身心之上.  

我從來都冇講我d成績, 亦吾會睇少人的(我自知自己好渺小的. 又吾算係咩經驗, 真的)  但真係接觸過d香港既高手,係跑山,跑步同攀石. 同 ...

你以前有提過少少你既成績.....可能b兄唔記得左啦
不過我知你唔係咁強調自己成績既

跟教練練跑講下講下......佢都有類似b兄既觀點
佢話協調性好緊要......如果身體協調性做得好....玩咩運動都好容易上到手
b兄d高手朋友就應該係呢類人......

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-10-8 23:38 發表
大家可發現我作強烈回應的post 大都關於食物健康的. 

如:大隻跑手的log , 我有睇過. 不過亦吾會作D什麼回應的, 因為佢d問題都吾會對身體有咩影響,所以都吾會多言的. 最多佢米跑慢d.   

不過如何是好. 不多言了. 亦破了界. sorry !

b兄用意係好既.......請繼續發言啊
有時post左d野....有人有回應....無論正面定負面.....都好開心架啦