香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

Kenneth 跑步日誌 目標 2011 渣打半馬 SUB145

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 20-9-2008 11:18 發表

請問妳個10K 左幾耐, 我估你用左53Min

添C兄, 今日都係漫遊為主, 輕輕鬆鬆走, 去程約23", 到左科學園洗吓面飲吓水, 回程剛出太陽, 好彩背太陽折返回程約25", 爽.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 20-9-2008 11:33 發表

48分,和小弟估計的尚差3分鐘

明天要走更長的路, 所以就住黎玩, 以防明日爆左要搭車返大美督.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 20-9-2008 11:33 發表
48 mins for 10 K is already a leisure speed to Gills, but it's already close to my PB of 46 mins+  

blurmax兄下次黎大埔主場隨時可以PB, 因為吐露港太易走, 又平又闊, 一望無際, 想走幾快就幾快, 除左要小心單車隊外.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 20-9-2008 11:40 發表

小弟咁耐都跑唔到 48 分10K 但呢個速度,竟是驕士兄的慢遊時間。

Kenneth兄黎大埔玩一定得, 上次閣下馬鞍山.大埔來回又係度偷雞.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 22-9-2008 11:13 發表
星期六下午 ,在鄧記慢跑了15圈,跑時,不知為何,出現冇心有力的情況,跑了15個之後,已經...唔想再跑hj" /> 。今晚在國內,都會放棄跑一晚,看看到星期四的餓跑情況如何
另外年頭定 ...

咁快放棄...跑季才剛剛開始, 慢慢Keep住上小小, 上小小, 指日可待.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 24-9-2008 09:24 發表

他們 2230 睡,須要陪瞓,而小弟都不習慣太夜走的,因為小弟其實都須要很多時間休息。hj" />ghj" />

吓咁大個都仲"培訓",Kenneth兄要比D父親威嚴出尼, 一晚唔訓...兩晚唔訓...難道第三晚佢都唔訓, 本人認為小朋友唔可以太就佢, 成日比甜頭, 比太多好野佢地, 反而唔知咩叫幸福, 我地細個父母要搵食, 邊度咁得閒陪你, 間唔中同我地飲吓茶, 不知幾開心, 太放縱小朋友, 只會令他們唔識長大, 因+得-既道理Kenneth兄冇理由唔識. 三思.

升級   0%

該用戶從未簽到

Kenneth兄, 最近幾次比賽發覺C兄有明顯進步, 無論跑速及身型, 以現時進度還有一定空間.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 10-12-2008 10:18 發表

小弟都唔覺身型有變化," />" /> 不過跑速的確已經快過上年了。" />" />

C兄日日起身見自己個樣梗係唔覺啦, 冇離鄧記一排, 的確Fit左好多, 所以跑速也相對提高, 駛唔駛搵場比賽同C兄拍住走, 提早達標10k - sub46.

升級   0%

該用戶從未簽到

Kenneth兄, 經些一役, 那怕渣打半馬, 尼劑味精濃食完後, 渣打半馬一定可再快5分鐘或以上.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 5-1-2009 16:12 發表

渣打小弟都希望可以145搞掂。 到時要睇曲奇姐同小弟拍成點。

冇問題既, 絕對支持Kenneth兄, 睇番今次C兄既成績, 已經和小妹係鄧記第一次見面有極大進步, 已經脫胎換骨, 無論係身型及跑速, 有著明顯既進步, 所以唔駛小妹一路邊撻, 都可以早日突破達標.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜...Kenneth兄, 鄧記苦練既日子, 終於有成果, 所以話長跑真係一分耕耘, 一分收穫. 期待明年同Kenneth兄一同於賽道上奔馳.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 11-2-2009 11:49 發表
10/02-09 屯門慢跑....
昨天試用新電話附助"跑步",作記錄之用,都幾方便,而昨天全程為情跑,主要清一清乳酸而已,所以時間都是很慢而已。而電話提供給小弟的跑記綠如下︰

時間共用了︰51:39:44
距離︰9.41km
...

Kenneth兄, 咩電話有此功能?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 11-2-2009 11:55 發表
gills兄~~老渣半馬當日有什麼事發生嗎~你應該唔只跑呢個時間

唉...果個星期尾中左招(流感) , 想了很久才決定跑....每馮大賽先爆軚, 味精濃半馬同老渣都係咁....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 11-2-2009 12:02 發表
唉...........係唔係食咗葯影响﹖究竟跑幾多﹖

Oscar兄, 今年最差既半馬時間: 1:33'57" 是也. 上完西隧差點想放棄, 好彩見全馬兄, 一路跟全馬C兄跑, 先爬到返黎.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 11-2-2009 12:05 發表

小弟新電話為諾記 6220 ,此電話有 gps 功能,更可於網上下載"運動記錄"軟件,可記錄小弟之前所提及的資料,此電話很輕身,仲有500萬像拍照功能,相當方便抵用﹗ " />" />" />" />

How much is it? 都有興趣同埋有藉口換電話. , 到今日好左8成, 多謝關心.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 11-2-2009 12:12 發表

嘻~~睇黎你玩半馬真係唔係咁老黎~~~下年上全馬啦
依家好返未丫??我老渣前都中左~不過好彩食左藥~一日好返晒

今年係你既年, 一日就好真羨慕死人, 我就死吓死吓先返到黎, 冇1K跑到under4分鐘.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 11-2-2009 12:16 發表

帶病上場都咁勁!" />" /> 下年一齊玩全馬啦!
ken兄︰買新電話係唔係興祝又pb+無比女界﹖

邊度勁喎....都係冇咩大賽緣, 都未有信心玩全馬, 唉...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 11-2-2009 12:19 發表
ken兄其實都靜靜雞係咁起革命....買下少少買少少....唔覺唔覺

咁樣先容易過關...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 11-2-2009 12:21 發表

小弟買時為 2200 左右,在衛x買的。最高可以支援 8gb 咭,幾正﹗另外如買 gps 功能手機,勿買 索記 ,索記 gps ,用一次,收一次費的。" />" />

Thank you. 等我去CC先.

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀, 所以老渣之後都冇再報比賽, 除3月8日外, 一率掛免戰牌, 等我重新學過跑步先.