香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 細明哥
打印 上一主題 下一主題

細明 ~跑步拾趣~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

我無問題~~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2009年1月9日  
           藍地<=>工業村    7.5k    41'03
2009.01.11    屯門長跑賽
           由於參賽組別衹有幾拾人~我可以站於前列位置起步~起跑後有300米鈄路~之後有幾拾級石級~到達引水道時位置大約於15,6位~
因為要留力~原引水道跑約3公里被8,9名跑手超越(包括屈教練,平師兄)~當到達3.5公里處大約有1.5k長命鈄~這時很多跑手都慢下來~我
便把握機會追回5,6名跑手~到達山頂折回點各人都根疲力盡~一路回程到達引水道平路最後3公里我還發力追超1名跑手
           10k時間  54'10  名次20
          最後多謝攝記(屈爸爸,desmond,chinglong)多謝係終點為我打氣ching,czte們

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-11 18:09 發表

明兄,呢個比賽咁多上斜都跑得咁好,睇來wong sir個上斜特訓好有效呀,繼續努力。
平時練跑鈄路真係好有用~大圍兄如果今日過嚟跑一定有獎攞~明年嚟唔嚟啊?

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-1-11 22:03 發表
明兄,今早謝謝你架戰車載我地去食早餐!
前兩屆一個人跑真係好寂寞,今次就唔同,真係好有氣氛,約定明年再玩過......
唔好客氣~順路姐~明年有空一齊再玩過~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-11 21:55 發表

明兄:
你上斜勁我第一次同你跑就知啦..
但你今日尾程衡終點果段就真係好勁,又快,又有勁,相信你下次比賽一定有更好好好時間...
哈哈~我可能玩短跑會成就高啲

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-12 21:11 發表
明兄,轉左新頭像,小弟都轉左,但係你地好多人幅頭像都填唔滿,左邊空左d位.
點樣可以填滿?

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-12 21:19 發表

要唔要小弟出手?
等我搵到幅靚相再add你啊

升級   66.4%

該用戶從未簽到

13/1    鄧記
20圈  8k  42'58    鄧記=碼頭 約10k 61'09

升級   66.4%

該用戶從未簽到

哈哈~~~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

1月18日    網友約跑馬鞍山終極特訓    20k

1月22日    鄧記沖圈

1月23日    網友約跑  荃一屯  20.5k

1月25日    藍地一碼頭  14.5k   1'17"47   去 38'12
                                                     回 39'35  (5'21/1K)
2月1日      馬鞍山8k比賽   38'14"91  (4'46/1k)

升級   66.4%

該用戶從未簽到

大圍兄~當日我都係博老命咁跑,已經盡哂力啦...

平兄~因為幾k同平路關係,希望做到好時間..

7兄~4'30係我沖圈的時間,1至2k就可以...

其實當日我目標係40分鐘左右(5分鐘1k)

策略就是頭2k沖快小小               0一2k  4'30/k

2k後要收慢小小希望keep到尾     3一6k  4'45/k

最後2k已經無咩力,跌到5分鐘1k   6一8k/ 5'00/k

反到嚟38'14好開心,超標完成

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2月3日  渣打前5日  最後一課長課
藍地一碼頭 14.5k 輕鬆跑 1'34"56

2月5日  渣打前3日 鄧記
4k 20'43
2k 12'11
2k 11'57  共8k

休息2日等待第一次渣打半馬來臨
     ~目標 1小時55分~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-2-6 22:22 發表

明兄,渣打祝你成功!記得跑快d呀!唔好比我追貼你 ......
威威跑一組~理論上要跑1'35就追到我啦!!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2009-2-6 22:26 發表

x2
大隻兄同我同組,理論上我係見唔到你尾燈

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-2-6 22:36 發表

我估我未夠班跑1'35,所以頭先都係想比d動力你姐,放心努力跑啦!我的目標係大隻兄至真......
大隻兄有可能跑1'45,神童沒必追到佢喎!!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2月7日   
渣打前1日  平時習慣於中午11.12點起身,今日特登係早上7時起床,希望可以晚上能夠入睡,
但結果仍是成晚眼光光!極度興奮下來迎接第一個渣打賽事!
2月8日
相約一班屯門元朗跑友於零晨4點多一起出發,到達尖沙咀後影大合照,寄行李,之後往起步點
等候,我和Ken兄,Wongsir3人一同起步,由於站得比較前(前面約有100人左右)起步,應該可
以暢順下起跑,起跑前Ken兄再三叮囑不要被前面一些快馬帶快,起跑後跟著KEN兄步速,
0至1K 時間 4'50
1至2K        4'50  2K後Wongsir已經開始帶離
2至3k        5'00   3k後亦跟唔上ken兄,為有自己一個人跑,自己亦希望可以keep住5分鐘1K
                           臨入西隧約13,4k再跌多小小約5'15 1k,這個速度下自己知道可以維持返
                           到終點,比起自己賽前目標時間1'55肯定無問題,最後幾公里的香港區賽道
                           需然上鈄落鈄亦轉化成一個享受比賽的美麗回憶...
半馬成績  1'51"34

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-9 23:03 發表

這是細明兄的第一個渣打半馬嗎?

恭喜成功達標!
小弟係第一次跑渣打!!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Patrick 於 2009-2-9 23:10 發表

半馬成績  1'51"34

細明哥兄, 成績好好喎!
恭喜, 恭喜!
Patrick兄~你的全馬時間亦做得好好啊!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-2-9 23:17 發表
恭喜細明ching, 比美記快左好多呀!
師姐係咪腳傷沒好啊!我見妳跑完成績好似不太理想!!

升級   66.4%

該用戶從未簽到