香港長跑網  - 長跑長友

樓主: howingfu
打印 上一主題 下一主題

賽後感受 11.30 聯合國兒童基金會慈善跑

升級   40.67%

該用戶從未簽到

我對大會安排方面反而有d 意見:
1. 準備起跑時, 根本聽唔到台上講d 乜(呢點係第一屆欣澳時我已經投訴過, 但佢冇改善)
2. 更衣室實在太簡陋喇(雖然我無用到)
3. 行李區太細, 工作人員唔熟練, 好惡!
4. 無人打氣
5. 尾段要踩過一塊小草地, 原來入面有個窿, 差d拗柴
6. 衝線之後個援衝區好短, 然後來一個90度左彎, 感覺唔係幾好
跑手:
1. 隨地吐口水, 睇都唔睇下後面有冇人, 見過好多人都係咁, 真係想#$%^& (好彩我無中招)
2. d 10k 跑跑下突然停低, 有兩,三次差d就撞埋去

升級   40.67%

該用戶從未簽到

4. 無人打氣
閣下跑得太快了,網友未及到終點區打氣掛....
(唔好意思, 我意思係"大會似乎無安排義工沿途打氣", 我覺得有人打下氣仲會快d )

其實派袋, 收袋 同交晶片可以分開區域, 個停車場咁大, 唔明點解要迫成咁!
用袋呢招就見人見智喇, 我覺得如果跑手都有準備, 就無需要另外再加一個袋。
環保方面, 基本上"唔用"就係最環保, 第二先至係"重用",
再加上你又唔知上手放過d乜野, 如果係對污糟鞋, 咁點呢?

升級   40.67%

該用戶從未簽到

有投訴, 先有進步ge~~我其實好希望佢會搞到好似渣打咁, 成為香港第二個長跑盛事, 最重要係善款都會多d。
我由第一年15k 開始參加, 希望以後年年都可以出錢出力啦!

升級   40.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Freaky 於 2008-12-10 14:29 發表
This is the first time I joined this race.  Superb view along the route and almost 100% flat which enabled me to make a PB.  The only comment that I have is no baby carts should be allowed to enter th ...

其實我覺得大會係有安排"10K歡樂跑"o既成份在內o既, 所以情況有幾成似渣打。因為你搞到好pro的話, 邊有依家咁多人捐錢參加丫!
ching 繼續參加啦, 做到善事都係重要架。