香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-1-5 23:14 發表
5/1/10

今日放工跑了兩轉粉嶺上水來回 (13KM+), 加了點速度, 共跑了1:05:25. 雙腳有晒反應. 估計星期日美記半馬應該做唔到上年的紀錄.

1月份暫共跑了67KM.

我覺得你會快過上年喎,俾d信心自己~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-1-13 14:18 發表

雪地上 唔知係咪同跑沙灘咁食力 ,
> 250km, 都好好啦 , 呢個月我頂籠 200km 度 ,
農厝年假前希望跑多少少 , 逢過年都增磅既 , 今年要忍下口先
30.1 暫定, 今晚問下馬王 , PM 你.

我應該都無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

琴晚七點廿五分見到你晌我樓下跑過,我離遠同你打氣,唔知你feel唔feel到?

而家跑親都要帶膝帶?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-17 12:15 發表

咁星期日一齊去東涌操車啦!! 100km!!! 尋日去廸士尼見到好多ching在操車, 個心有d酸溜溜咁, 星期日一定要踩番夠本!!!

Kopo兄見唔見到我地?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-21 12:19 發表
昨日早上同loud兄, 馬王, 小虎, 阿傑, 魚蛋明去左東涌參加jason兄安排的100km操車, 到場見到好多ching/ctse, 準時7:30前到達, 吹一輪水後, 映完大合照, 約7:55am 開始100km的旅程. 先向東涌方向進發, 由於今日的目的 ...

Kopo兄,果日真係好好玩,如果次次都咁熱鬧就好了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2010-6-22 12:57 發表
aero bar 係road bike 真係setting 吾夠, 因為前面吾夠低, 但seat又吾可以set 高d. 對我黎講係會頂何d仔.
始終做吾倒tt bike 個效果.

我呢個月黎都心思思,想裝aero bar,睇下會快幾多
但個果日我試下做破風姿勢(雖然無aero bar係會累d)去感受有乜分別,的確係會爽少少,平均速度都會快少少,到時比賽都應該會咁樣踩
所以我諗我決定唔裝了,不如慳番果幾百g的重量,再去強化上身的肌肉吧!

遲d換部TT至再諗

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-22 13:25 發表

仲叫快 "少少", 我跟龍尾都 46.2km/hr, ......
今次係我個人平路最快時速, 馬王真係勁  

果日有咁快咩?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 09:35 發表
昨天從新聞中知道昨午1點左右有人在梧桐河釣魚時失足溺斃. 我當時就跑到附近. 我聽到不遠處有人不斷地大叫救命. 但又找不到聲音從那裡來. 由於不知道是否有人在玩而亂叫救命, 因為救命聲時有時冇. 而又見文錦渡橋面那 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-6-26 12:07 發表
今朝雖然雷暴警告, 但都陪左阿仔去游水. 因為明早有水陸兩項, 唔會游好耐, 於是只HEA游45-60MIN左右. 不過個池冇乜人, 唔游好D又好似好"晒". 於是嘗試再做好D左右手抱水的動作. 發覺而家左手的動作已較熟習, 不過愈游 ...

嘩.....hea都33'

操番d速度課應該可以sub30'!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-26 21:15 發表

kopo hing 好 莖力 呀,已經到達高手級別,
這是努力的成果,弓起,弓起。

大家都要加油!加油!加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-2 09:39 發表
尋日1/7翔東路100km大遊行卒之响天朗氣清+烈熱天氣下完成. 今次映相已有21人 (加埋攝影師jason就22人). 大家打算走3個圈後再跑幾km. 一開始時覺得幾上力. 一直帶响前面. 之後到東涌回頭, 見到好似少左d人 ...

今朝又上了寶貴一課,唔該Loud兄 & Kopo兄!

熱身果陣見到有個人勾住Kopo兄的水,仲勾得好貼,原本係Loud兄!
之後我試勾Loud兄,但游左5-6米已經跟唔住……

見Dee兄雙手做得幾好,我都要改善下至得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-7-15 23:07 發表

馬王話要跑 d 長課, >30k, 又可以試下一個月跑一次去鹿頸。
新 + 坡有左個環球片場,好似話比較以前貴左乘兩乘。
5 好又增磅回來

係呀,要練苗圃,大家夾夾時間~

升級   0%

該用戶從未簽到

有位小朋友幫我打氣叫加油, 另外一位小朋友笑佢為甚麼和我打氣, 說我不是跑步, 只是在走路而已. 真瘀!!!

Kopo兄疏操左一排,游水及單車都能夠keep得到已經好難得!

天氣開始涼快,你係時候開始練跑啦~

如果出年schedule咁既話,都想同你地出去玩一趟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-11-8 10:54 發表
昨日參加了苗圃挑戰12小時. 今次是第三次參加, 但又是準備最少的一次. 今年成個人整體都比之前懶散. 咁耐只試過幾個月前一次由油塘去到獅子亭而已. 今次其實目標都是8小時內完成到都收貨. 不過今之出師不利, 竟然唔記 ...

中間有D界我0既人同我講,, "加油呀! 大隻佬, 黎到呢度已經唔簡單". 其實我覺得佢係話,"肥佬, 捱得到呢度, 算係咁啦!!"

我就唔知自己算好彩定唔好彩,一樣鍾意食野,但食極都唔肥