香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

冬天練跑~~

升級   9.67%

該用戶從未簽到

今日我休息,本來係諗住去跑..但咁鬼凍..我吾係怕涷..係怕跑完又鼻敏感發作,,好辛苦,,又吾中意用口罩,,,都吾知點好,,,休咗兩日啦,,,吾可以再休啦,,,吾係就到時跑吾到就慘啦,,,

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2008/12/23 10:11 發表

come on 大N娜 ctse!! 起身練跑啦,再dup 以後唔駛跑~~

shcnix ctse 都有鼻敏感,都幾嚴重,但佢呢排好似操得幾好喎,可以請教下佢~~

多謝你呀,,,我會去嫁,,,,係晏少少,,

升級   9.67%

該用戶從未簽到

吾好意思呀,,,想問下我可以用什麼途徑搵到shcnix ctse呢...

升級   9.67%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2008/12/23 10:44 發表

sorry 串錯字...應該係 schnix至o岩...

佢未online 喎,見到佢我叫佢入黎啦~~  

THX........

升級   9.67%

該用戶從未簽到

THX for schnix ctse嘅心得...我有做足熱身,,(二十幾分鐘)...近來一跑完就馬上回家才做舒緩..就係避免冷親,,我自小就有鼻敏感..係天天早上都好似人地大傷風咁..一到下晏就冇事..但近十年來身體好咗..其情況已經冇再出現..但早個月前..因比較涷,,(我係跑早上6 點幾)鼻又出現問題,係keep住全日都好似傷風咁..已經食咗葯都吾係咁好...天氣一回暖就自行冇事..我的工作係接觸客人的,,(美容)不停鼻水嘅情況實在在不便和討厭..

升級   9.67%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 叮叮噹 於 2008/12/23 22:41 發表

各種敏感都係好難攪, 係冇藥可醫的, 只有避開致敏原, 同做運動增強身體的抵抗力.
家人以前有嚴重哮喘同鼻敏感, 冇病發時便跑步, 十幾年冇病發過, 鼻敏感的情況已經接近消失.

加油! 為健康而努力跑! [/quote
多謝你啊,,叮噹CTSE...