香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-5-14 19:19 發表
睇左骨科啦, 醫生幾好, 好耐心聽我既問題, 又問我訓練既情況
之後CHECK 前後左右韌帶, itb, 脛骨, 膝蓋, 好詳細
雖然行同跑都無見痛, 但脛骨筋位同膝蓋內側筋位, 佢按落去時..痛, 特別係膝蓋內側筋位, (之前做節奏 ...

攪左咁耐終於知道左原因啦, 可以對正下藥, 祝你早日康復~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-5-19 09:31 發表

我都唔識游水/踩單車,少左好多o野玩呀! 所以要快D學識先得~  咁就可以有多D活動玩啦~

我見SPACE有Sport Injury Prevention and Management,不過好似截左止...

游水/踩單車真係好學呀, 唔係真係少好多野玩~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-5-19 00:49 發表

細個就係食得糖多....同講大話冇關,因為我都唔會講大話,但就蛀晒D牙...

呢句已經係一句好大既大話

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-5-19 23:38 發表

你都學游水啦...

你地有幾個都未識游, 可以搵埋幾個ctse 一齊學

升級   0%

該用戶從未簽到

schnix 慢慢黎, 準備好晒先比賽啦~ 加油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-6-24 23:11 發表
24/6 >> 慢jog 1.2K, 踢腿+跨步行x15 sets, tempo 4K(400m@2'10"), 慢jog 2K (total 7.2k)
上星期四睇完PHYSIO後, 用左一個WEEK 去復原
而家其實感覺係好轉中, 不過好得好慢好慢, 腳每次跑既感覺都不一樣...
今日 ...

schnix 好好養傷, 好番晒先再跑啦~
我都好明白你既心情, 不經不覺我都傷左3個星期, 呢3個星期想跑又唔跑得既心情真係好難受..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-18 18:26 發表
18/7 >> 1hr 15min gym (滑雪機 30min+上身/hip/腳之器械+跑步機 4k 21'55") (total 4k)
作感冒幾日, 今日好番少少, 開始做運動了
如果唔係天氣唔好, 都唔去gym 啦, p 記越來越惡劣啦. $500 6個月既plan 不斷收人, ...

係囉, 前兩日去到好似街市咁, 要賺錢就無晒D質素..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-18 18:57 發表

你同我都係去同一間... 我覺得間CENTRE 已經好細, 仲要不停收人" />" />
11月CONTRACT 完, 我唔會再續啦, 搵第二間算" />" />

呢排真係連拉根都要排隊.. D 野又污糟左好多.. 唉..

升級   0%

該用戶從未簽到

Schnix 加油呀, 忍耐都係訓練既一種, 大家一齊努力, 好番跑道上再出發

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜schnix , 祝你之後無傷無痛, 跑得更好

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒schnix , 澳門半馬加加油呀!