香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家1500的時間

升級   3.33%

奮鬥
  • 簽到天數: 11 天

男仔a grade就4:40左右就快la
    b grade就4:50la
    c grade就5:10左右就叫快

如果係港島區ge學界賽就要起碼快多5秒la

我自己就跑5分正, 一個月前ge pb
    希望下個月比賽再pb la-.-

正如ChARsoN  ching, 如果你係女仔, 呢個時間算係ok ga...
    但如果係男仔就...繼續加油la~

升級   3.33%

奮鬥

我係中意跑緊果種感覺...
    又有短跑feel又有長跑feel^^

升級   3.33%

奮鬥

原帖由 SantoriniIsland 於 2009-1-12 00:04 發表
    My PB was 4'35 when I was in F.5 but it was 24 years ago.  You guys are very lucky nowadays because there are a lot of training courses and coaches.  I can remember that there was no particular traini ...

其實我反而有d羡慕以前ge人
    因為大家都有對手, 大家ge速度都好快
    我自己其實練左一年就已經由唔識跑步變成全校數一數二ge最快
    但其實我知道自己比起以前ge師兄仲差一段距離
    我宜家係校內就係欠缺左果種競爭...
    你地以前個個人都跑到4分50內
    但宜家...我學校就得番一個人做到...
    變左好難再尋找進步...

升級   3.33%

奮鬥

原帖由 SantoriniIsland 於 2009-1-12 00:54 發表
    Don't be that upset.  There are a lot of excellent racers in Hong Kong such as Chan Ka Ho & Gi Ka Man.  If you really want to find some good competitors, you can join a running club and that is not di ...

咁等我會考完睇下有冇咩課程報下先=]

你咩職業?-___-

升級   3.33%

奮鬥

原帖由 SKY 於 2009-1-12 02:17 發表
    我上年(07/08)校內陸運會跑5'54"
    今年(08/09)學界好似5'2x"~3x"
    希望可以在陸運會跑得再快小小=]

你c grade定b grade??

升級   3.33%

奮鬥

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-16 18:38 發表
    我覺得校內的陸運會意義在於為社攞分 攞獎牌同取得代表學校跑學界的資格(舊校制度)
    不過背後其實只是一場派對~
    因為水準實在高極有限
    此外 我正在過我中學時代最後一場陸運會....

除左為社都為自己班XD
    我有諗過放棄唔跑5000-.-
    因為前一日學界越野令到隻腳傷左好痛or
    學校陸運其實真係為左成堆影相@@
    學界先係真正比賽=]

升級   3.33%

奮鬥

原帖由 ChARsoN 於 2009-1-16 21:33 發表
    我自從form 3後就未跑過班際接力賽~
    只好將歸屬感投放係社道~
    不過班際賽時都會一齊打氣

我唔係講班際接力@@
    只係我地班挑戰個人牌超過20塊啫