香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請跑步人仕照顧我們踩單車的感受

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

見到 d 場既 post.. 係針對昨日的糖尿跑... 我想知道其實主辦單位有無( or 有無需要) 申請封路 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-12 13:38 發表

呢D比賽,主辦機構不能申請封路(因為其他市民是有權使用的)但須通知政府部門或警署,有警方人員維持秩序。而咁樣單車友都睇唔過眼的話,都無辦法﹗在者,發POST 者其實有冇考慮過每年,踩單車人仕所帶來的意外, ...

屈教練.. 唔好俾一小撮害群之馬而傷和氣...
單車友又好... 甚至跑友都好... 都會有害群之馬...
大家其實因為呢 d 害群之馬而互相指摘對方的所有不是...感覺有點似一竹篙打一船人...
如此爭論... 何日休止呢...

自己可以做到既係...互相忍讓...注意安全....

p.s. 有點大惑不解.... D 場版主叫第二 d member 過來 開 post 呼籲大家... 做咩唔自己來呢度開 post 呢..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-12 13:53 發表

和氣第一 yeah! 既然爭論不休, 就唯有大家跑步時, 采單車時事事小心!
p.s.  ee, 但係臭師兄認左自己係腳中掌擊地跑步個喎!

小妹愚昧... 明白晒....