香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

怎樣鼓勵身邊的人跑步

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-1-14 16:31 發表
小弟經常去運動場練跑,在我慫恿下,大人有時也會跟去,但她每次只係慢跑一、兩個圈,就話腳冇力(不是冇氣),不能繼續跑下去,我唯有叫她行下圈。

大人以前完全冇運動,身體很虛,我相信跑步對她身體會有幫助, ...

ching已經成功左一半啦,可以試下開始的時侯急步行圈,也好有功效的,記得前年我開始學跑步,一開始就跑,唔洗十五分鐘,個膝頭哥痛到眼水都標埋,後來也是用急步行半小時,過左一個月,等對腳適應左之後先至學跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-1-14 23:05 發表
大人已睇過各位回覆,以下是她的留言
----------------------------------------------------------------
謝謝各位。今晚行和跑加埋都有8個圈,初初落場較累,行和跑完後感覺很好,我會繼續下去的。

Isa
...

Isa ctse,  恭喜您,好成功啊! 不要心急,慢慢加多d,多左運動,您會好明顯覺得身體健康好多的。
加油! 長跑長有! 長跑長友!