香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 小華是也!
打印 上一主題 下一主題

生果討論

升級   0%

該用戶從未簽到

而家係日本士多啤梨季節..我上年呢個時間在日本係拎0左 4  pack 士多啤梨回來...甜..但不及美國士多啤梨香... (但美國的酸了一點)
大家有機會試下日本既白桃... d 汁多到...一地都係..食完有排搞...
我做野果陣買0左幾個擺在房..香到呢....
不過巨峰提子我就唔係好識欣賞

如果買到一箱..我都可以分埋一份 ga~ ..如果無人有車就 call 架 van 仔都可以考慮...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-28 16:06 發表

無咁貴喎, 提子$40 (一包)唔洗, 蘋果$20+倒一個, JUSCO 平過CITY SUPER 同SOGO, 哩兩間貴一半有多呀
除左榴槤之外 , 咩生果到可以預埋我

小妹睇過個 packing... 吉豬島既"日本生果"未必真係來自日本
暫時以真正日本生果來講 SOGO 係比較平 D... 太古城果間日本 SUPERMARKET (UNY 前身) 都好似唔錯咁...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-28 23:06 發表

" />" />
系我揀人定系我比人揀啊?

小華兄...人揀你時...你揀人.... 俾心機丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-1-30 10:58 發表

其實士多啤梨好似唔係season喎,但是唔知點解今年會有得買?

哦.. 日本士多啤梨在冬天當做... 食到 3 月就應該無乜 gala
美國果 d 好似係夏天當做... 而家應該食日本士多啤梨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-29 23:24 發表
今天去百街~士多啤梨 (美國)
¥34.9
比平時 平左啊!!快D入貨,我都入左一盒^^
好大粒哦·

加鍊奶食仲正~