香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

減肥飲食吹水站

升級   0%

該用戶從未簽到

瘋兄好似好強勢下喎,磅數進展如果~~

升級   0%

該用戶從未簽到

唔食早餐唔健康呀奧兄~~" />" />

小弟食左兩件隔夜西餅,一合"楊獸成"黑豆奶~~" />" />hiuijhkj

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-19 10:29 發表

花子師兄,
磅數高據不下, 158磅到啦,返左大陸幾日腳停口不停.
希望夏天前150樓下, 著背心都好睇d啦.

加油瘋兄,10磅8磅唔難,瘋兄骨架大,又有肌肉,14x 已經好fit,到時著背心仔引死D 女生~~
食真係好緊要,小弟同高寶兄都有少少心得,就係嚴格控制之餘都要俾自己有時小放縱,咁心理同生理都會平衡D,瘋兄可以參考下~~
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3650&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-2-19 11:07 發表

唔好笑我啦. 起碼家中大人冇點欣賞我!
講起放縱, 我間唔中都有食下鳳瓜排骨飯, 或去麥記. " />" />
不過從前的最愛KFC, 已經冇去年幾了!

瘋兄未去到14x 丫馬,成功左自然會欣賞~~
我基本上除左肥豬肉同超油膩既野之外,放縱餐乜都食,其實除左怕肥豬肉既飽和脂肪之外,仲有一個問題係可能呢幾年食得太少呢類食物,一食肥豬肉/重油食物就好似消化唔到咁,好唔舒服,真係唔知好事定壞事~~

升級   0%

該用戶從未簽到

依小弟經驗,炒粉麵飯飯盒真係幾堅,無論乾濕炒都成殼油,要增肥幾日見效~~
我覺得食湯粉麵幾好,係怕味精多,自己整可以多食,食一排效果可能意想不到~~

升級   0%

該用戶從未簽到

尋日:

早餐 : 椰絲蛋糕仔 10粒 / 黑豆漿 1盒
午餐 : 飯大半碗 / 雞扒 小半塊 / 焗耶菜大半碟
練跑前 : 椰絲蛋糕仔 8粒
練跑後(晚餐) : 魚皮餃米線 1碗 / 新奇士 3107橙 兩只

今朝磅一日輕左 1磅半~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-4 10:43 發表

阿DEE師兄,見到你咁落力減肥,引到我下左決心再減10磅,因為想跑快d同埋保護對腳,我保持左130磅年幾啦,而家計過BMI係22.4,希望減到20,即係目標體重:54Kg。
由今日開始減油減糖,唔再放假食雪糕,盡量唔出街 ...

都唔係落力減肥,係落力keep 住咋,而家再減真係唔易啦...
而家BMI 已經大約20.6,其實跑起上黎對腳壓力都唔算大,不過都想減到接近130磅,咁就夠膽著再薄D 輕D 既鞋,做好D 時間~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-4 12:54 發表

DEE兄既目標同我好一致呀!
努力加油!

好好~~

升級   0%

該用戶從未簽到

尋晚煲泰國青咖哩牛腩實在太正啦...食到停唔到口,罪過罪過...
聽日要跑多幾個圈~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-4-16 12:51 發表
我e+BMI=23
我GE target係BMI=20
呢條路都幾漫長達
仲要再減多10磅

Wadee 兄會唔會計錯呢? 23去到20應該唔止要減10磅咁少喎~~