香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 29-5-2011 19:43 發表

Cat, 可順講係有豐盛既收獲, 順利完成賽事. 今日搭西鐵, 去天水圍, 不過只知搭輕鐵705/706, 不過唔識去wor, 心諗自己摸去la, 點知響天水圍洗手間出黎, 已經見到Daniel ching + 平兄, 不過平兄要等人, 謝謝Daniel ...
    今日咁熱可以47:45完成8k都唔錯喇,恭喜晒。
    Daniel ching 真係好有心,自己唔跑都成日同大家影相,原來佢近排唔舒服,唔怪得唔見佢黎上堂啦。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 31-5-2011 13:42 發表
    交功課
    熱身 400m (慢快快慢)
    02'23/02'05/02'06/02'14 = 08'48
    800 x 4 (休04'00)
    1. 01'57/02'03 = 04'00
    2. 01'58/02,01 = 03'59
    3. 02'01/02'01 = 04'02
    4. 02'00/02'02 = 04'02
    Total 28'03(連休)
    ng4 ...
    最尾都仲可以3:56,勁呀

升級   0%

開心

原帖由 pwong5618 於 2-6-2011 00:01 發表

26/05/2011
    800m x8 (跑幾多休幾多)
    1. 02'08/02'08 = 04'16
    2. 02'08/02'06 = 04'14
    3. 02'10/02'09 = 04'20
    4. 02'08/02'10 = 04'18
    5. xxxxxxxxxx  = 04'16
    6. 02'07/02'07 = 04'14
    7. 02'05/02'08 = ...
    Tarry 恭喜你,黃sir讚你呀,繼續努力長跑長有,越跑越健康。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 7-6-2011 13:44 發表
    熱身 + 拉筋
    100m 快 + 100m 慢 x 4 x 2 = 800m
    交功課
    800m◎休03'50 X6   = 4.8K
    1. 01'53/01'55 = 03'48
    2. 01'54/01'55 = 03'49
    3. 01'58/01'57 = 03'55
    4. 02'00/01'58 = 03'58
    5. 02'03/02'01 = 04'04 ...
    Tarry 好勁呀,差唔多組組都3:xx,如果條褲真係咁犀利,我早知唔送比你啦...ha...ha...不過我諗係你對靚鞋,加上你個靚靚跑姿,先有咁好時間LAW,加油呀。

升級   0%

開心

原帖由 豬兜1 於 7-6-2011 23:35 發表
    我都讚過tarry 師姐d跑姿靚的,就上兩個星期四係沙田運動場.
    拿...拿...拿...好彩有人support我姐。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 8-6-2011 13:07 發表

Cat, 佢係我個黎ga , ha..................ha.............
    佢點會係你個,至多係你細佬姐 he...he...

升級   0%

開心

原帖由 豬兜1 於 11-6-2011 16:49 發表
    隔離個跑會有個同學仔俾人偷
    好想介煙........... 師兄支持你呀,介咗煙一定可以再跑快d架,加油呀。

升級   0%

開心

原帖由 豬兜1 於 12-6-2011 00:17 發表
    好我決定星期一吾買煙
    Support. 見到面我請你食朱古力手指煙仔餅,好味過香煙呀。哈...哈...

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 14-6-2011 00:23 發表

嘩好核突wor, 唔洗咁激wor, 好想嘔ar
    X3 豬兜師兄決心介咗佢啦。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 14-6-2011 00:18 發表
    熱身
    100m x 8 慢快慢快
    1. 00'29/00'28/00'30/00'33 = 02'00
    2. 00'29/00'29/00'31/00'33 = 02'02
    交功課
    1k x 5〈休04'00〉
    1. 01'58/02'04/01'02 = 05'04
    2. 02'00/02'04/01'04 = 05'08
    3. 02'14/02'07/0 ...
    Tarry 跌少少咪當調整週LAW。下個星期再黎過,加油呀。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 17-6-2011 15:40 發表

呢句好正呀
    X2

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 21-6-2011 13:46 發表
    熱身拉筋
    400m x2(100m慢快慢快)
    1. 00’29/00’28/00’32/00’34 = 02'03
    2. 00’31/00’31/00’33/00’32 = 02'07
    交功課
    1K x 6
    1.  02’01/02’02/01’01 = 05'04  休04’46
    2.  01’59/02’01/01’01 =  ...
    Tarry 唔怪得Daniel話你最近快咗好多啦,5:0X / K好強呀,加油......加油.....加油......

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 22-6-2011 13:11 發表

Cat, 你咪聽佢講la, le個時間極限gala, 跑完就會咁law mud跑完咁仲加到油咩?
    好過我連跑都跑唔到丫,你E瘃越黎越快,實會加到油既。

升級   0%

開心

原帖由 pwong5618 於 22-6-2011 19:57 發表

Jogging_cat 妳休息吓先,等傷患好番至跑,放心Tarry 會等埋妳的!
    Tarry 因為一直都+分勤力,所以現在開始有成了。
    多謝黃sir關心,我會休息架喇,不過真係好想偷偷試吓跑,可唔可以早少少跑吓呢,不過e家都仲有少少腫呀。
    Tarry唔洗等我架喇,繼續加油啦。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 22-6-2011 20:19 發表

Cat, 黃sir幫我答咗妳la
    我知道喇,你加油啦。

升級   0%

開心

原帖由 pwong5618 於 22-6-2011 23:01 發表

妳怕不跑步狀態跌得快,可以嘗試做一些運動不影响受傷那個部位,來保持身體活動的狀態。
    例如 游水、踏單車、做Gym 等等 ,跑步便要等消腫後才合適,不然就拖長康復的時間了。
    多謝黃sir建議。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 22-6-2011 23:37 發表

今次輪到我代答, 黃sir, ar Cat好勤力有游水, 有時會去gym, 佢勤力過我十倍arhgjD141" />" />hj , 佢梗係腳仔痕lahgj091" />" />hj
    我都話勤力!傷咗咁耐游咗兩次水咋,又游得唔叻最長游100m就要抖,練唔到乜滯,gym就未去過,靜係喺屋企拉吓筋,同埋做少少體能咋。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 22-6-2011 23:41 發表

Cat, 我勸妳耐心休息, 兩個星期好快過, 我哋仲要行苗圃ga, 忍吓腳仔la, 乖乖地lahgjD124" />" />hj
    好啦,你地加油先啦,唔該等埋我呀。

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 22-6-2011 23:43 發表

仲有無痛先  
    慢慢行平路就無乜痛,不過有時行快咗,或者輕輕扭一扭都會痛,同埋好奇怪我覺得佢夜晚好似特別腫d咁,唔郁佢都好似漲漲痛痛咁。

升級   0%

開心