香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Tarry
打印 上一主題 下一主題

Tarry跑步日誌~分享

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 witchycatcat 於 2009-10-16 16:04 發表

thank you晒tartar賞面...
    " />" />

你今晚跑唔跑呀...?

ps:我今晚都係做下熱身拉下筋算啦....因為連續跑左2日,今日要休息下...

食only

升級   100%

奮鬥

原帖由 快活人 於 2009-10-16 14:44 發表

你E+ 進步得甘快 到時記得等埋我AR~~~~hgjD124" />" />hj  .

活活, 妳唔好玩我la, 我幾時都唔會夠妳快,我連妳既車尾燈都睇唔到, 我點會要等妳ar

升級   100%

奮鬥

1910屯門跟操

偷懶咗幾日, 快d update 番個blog先, 如果唔係遲d就無心機寫 gala,
    果日唔識入屯門, 好彩搵到成成 ching帶我入去, 一次應該識入.
    跟屯記跑街 + 操體能( 雖然酸痛咗幾日), 遲到趕唔切熱身, 拉筋一陣, wow..........出發lu, 多謝黃sir, 俾咗寶貴既意見我, 佢無話我肥, 只係話我身重 , 佢重叫我唔好食零食, 我話我唔鍾意食零食, 不過我鍾意飲汽水, 咁既係叫我介汽水, 佢仲話俾我知, 飲汽水會引致骨質疏鬆, 同埋身重會影響個膝頭, 好la, 決心介汽水.
    好多謝屯門跑友熱情款待 +  多謝黃sir教我 + 多謝平兄 + 平嫂就住我隻超慢腳跑(真係唔好意思), + Nancy + 喪Ken 仲有其他ching雖然無一齊吹吹水 (好高興認識你哋ar), parco爸 + 馬王(車我哋去食嘢) + 蓉蓉 + 堅堅 + 成成, wow............好滿足la, 下次再跟你哋既車尾燈, 不過怕跟唔到, hehe~~~~~lu

升級   100%

奮鬥

原帖由 叮叮噹 於 2009-10-23 17:36 發表
    [quote]原帖由 Tarry 於 2009-10-23 13:41 發表

登錄/註冊後可看大圖

遲早會習慣,唔會酸痛好耐架姐
    下次circuit training千其唔好錯過,包妳酸痛......好幾日......之後力量 ...

叮叮噹 , 下次2/11入黎, 我 + bonnie一齊操, 請多多關照, 預咗la

升級   100%

奮鬥

原帖由 witchycatcat 於 2009-10-23 15:16 發表

勁呀...tartar你個終於都入左屯打呀...嘻嘻~~~
    咩你鐘意飲汽水架咩...?
    次次同你食飯,你都係飲清水咋喎,茶都唔飲多啖...
    " />" />

報告隊長, 我會食早餐果陣飲汽水, 食飯唔會飲ga, 我會介gala 無汽水飲tim

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-10-23 16:11 發表

貓貓,幾時帶埋SSP成隊紅色娘子軍殺入鄧記呀..

catcat隊長, 好wor

升級   100%

奮鬥

2210荃西-嘉頓

唉!尋晚唔知點解, 無mud心機跑tim,
    柏麗灣碼頭-公園出口 10:2197
    公園出口-帝都 15:1818
    帝都-嘉頓 12:0593
    嘉頓-帝都 15:5126
    帝都-公園出口-柏麗灣碼頭 25:5839
    78:5573 11.5K
    wow.........一齊去我愛紅豆冰

升級   100%

奮鬥

2410荃灣-小攬

尋日下午同埋catcat一齊去遝行支援隊開會, 跟住同埋屯門幾個跑友一齊狂奔青公, 18:00出發,約咗21:00柏麗灣碼頭等, 因為今次加咗一對鞋墊, 右腳底引起磨損, 跑到嘉頓想跑回頭, 我話俾catcat知, 佢無叫我跑回頭, 我哋經過嘉頓管理處想同佢哋借藥水膠布, 不過自己覺得唔好思意, 死頂咗一陣, 感覺好似腳底有水泡, catcat堅持跑去7仔幫我買藥水膠布,當我入到7仔, 見到優妹好努力幫我搵膠布, 左騰右騰, 嘩!真係好鬼感動 ar, 自己又孤寒唔係幾寫得買,又點咗 catcat問店員攞塊黎洗la, 卒知被店員拒絕, 死死氣買咗一盒膠布, 貼咗之後, okay wor, 不過catcat當時叫我唔好落鞋墊, 我無聽佢講, 就一路跑到近青龍頭, 食咗一包power gel, 都係第一次試, 嘩!幾好feel wor, 一直跑到小攬, 因為我哋帶既水已飲晒,一路跑一路話唔理咁多跑番7仔一定飲coke, 仲挀臂高呼, 話為coke而跑跑, 不過回程腳底又痛, 仲越跑越慢tim, catcat跑得幾好wor, 過咗青龍頭, 連貓燈都睇唔到, 去到7仔佢買定特飲俾我tim, 真係唔該晒catcat, 錫番啖先
    跑到機場展覽廳, 卒知除咗對鞋墊, 先舒服d咋.
    1. 柏麗灣碼頭-公園出口 10:0782
    2. 公園出口-帝都 15:0507
    3. 帝都-嘉頓 12:098
    4. 嘉頓-7仔 03:0932
    5. 7仔-青龍頭 14:2937
    6. 青龍頭-小攬 19:2312
    7. 小攬-青龍頭 19:1874
    8. 7仔-帝都 45:5400
    9. 帝都-公園出口 13:4307
        21K 152:0039
    10. 公園出口- 柏麗灣碼頭 〈行路〉
    wow........... 一齊食飯, 好滿足lu." />" />

升級   100%

奮鬥

原帖由 亞平 於 2009-10-26 01:04 發表

有時真係好佩服女仔既忍痛能力,珊珊隊長又係好似你咁好忍得痛,努力呀,下次再跑長D,去到大欖巴士站,來回24公里.

平兄, 多謝 你鼓勵, 會ga, 約咗貓貓下星期六一齊跑 入大攬, 麻煩你下次一齊買GU預埋我, 貓貓到時再問佢, 佢好似都想買wor, 今日操青公早課, 順便去 X兄買, 無GU wor, 請問邊位係珊珊 ctse, 係唔係屯門跑友ar,下次可唔可以介紹認識吓ar, 其實今次係第二次忍住痛跑gala, 有一次同bonnie一齊跑, 又唔記得帶襪, 又唔寫得買對襪, 不過上次跑好短d, 跑到嘉頓折返, 跑咗無幾耐隻腳就痛la, 感覺腳底起咗水泡, 跑完番更衣室先知腳踭流血,水泡穿咗, bonnie問我, 妳唔痛咩, 其實水泡未穿就有d痛, 後尾穿咗無咁痛, 腳踭流血我都唔知, 番黎先知, 我唔係想說明甚麼, 只不過可能le d 係我既性格, he~~~~~~~he 其實le 兩次, 自己學識咗, 若果自己裝備唔好, 就會錯過操練跑長課既機會, 不過le d 都係自己的經驗, 我學識咗唔好輕自己既裝備, 盼望響真正實事, 好好裝備自己, 再一次多謝貓貓

升級   100%

奮鬥

2610荃灣-機場展覽館

今日約咗catcat同埋佢個舊同學, 一齊跑青公, 佢個同學無mud跑步經驗, 貓貓叫我跑先,
    1. 柏麗灣碼頭-公園出口 11.9513
    2. 公園出口-帝都 15.4727
    3. 帝都-機場展覽館 06.2812
    4. 機場展覽館-帝都 06.3034
    5. 帝都-公園出口 15.1162
    6. 公園出口-柏麗灣碼頭〈行路〉
         55.1248 約9K
    一齊去食飯 , 正!好高興認識貓貓同學下次再跑hgj091" />" />hj

升級   100%

奮鬥

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 16:54 發表

我既理解係 - 珊珊 ctse = 平兄仇家 = sue 兄 = sue 姐

Oh...............really! thank you 迪迪仔

升級   100%

奮鬥

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 16:55 發表

又係1024?一日跑左兩轉?
    師姐你有無寫錯日期啊?

迪迪仔, 多謝提醒, cut and paste, 都係你夠帑細心, 我都想一日兩轉, 你估我係你咩, 我唔係摩打腳ar, 29/10〈Thu〉私奔青公, Fri 通常都唔得,你哋跑得開心d, 下次再愛紅豆冰

升級   100%

奮鬥

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-26 17:29 發表

咁我地下次青公再見吧

我跑步既格言係 :

跑得多,是為了可以跑完之後食得更多.......

嘩! 我係跑得多, 為的是可以瘦得更多, le 個唔係我既格言, 可能永不能達到既夢ar

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-27 13:47 發表
    Tartar加油" />" />" />
    下次有新鞋/新裝備hea跑短程試下先,
    唔係要忍痛咁耐, 我聽到都心痛死囉" />" />

菲菲, 多謝晒, 係ar, 自己無mud經驗, 下次會裝備好d, 新嘢千祈唔好響長課試ar

升級   100%

奮鬥

2710SSP hea跑

今晚, 我 + Bonnie hea 跑
    1-3 lap        10.0493
    4        03.2080
    5        03.2759
    6        03.1255
    7        03.1523
    8        03.1304
    9        03.1499
    10        03.3958
    11        03.1889
    12        03.2067
    13        03.2615
    14        03.1818
    15        03.1043
         48.4303 6k 夠 hea 未.
    獎賞:餃子

升級   100%

奮鬥

原帖由 witchycatcat 於 2009-10-29 12:42 發表
    tartar:

你下次咪再用鞋x啦~~~
    仲有,快d買對新跑鞋啦,你練習甘頻密,舊個對"sit"啦,有必要買過對新啦...

另外呢,我上星期自己去左mk毅成,打算買上次你請我食個包朱古力味GU gel啦,點知間野無果個牌子賣喎....

catcat 隊長, 我係ssp好窮果個黎ga ma, 買新鞋都要,籌款, 買技先得儲錢ga

升級   100%

奮鬥

原帖由 叮叮噹 於 2009-10-29 18:56 發表

Tarry,

跑步裝備中樣樣可以"坑家", 都要買對跑鞋, 妳練全馬加里數, 如果對鞋唔得,
    萬一跑傷左, 得不償失, 本末倒置.

叮叮噹, 我會gala, 只不過響道漏漏氣咁, 又想格價, 我le個苦主, 都要慳慳地先得, 我e+著緊美記兩舊幾水, catcat講得岩,我對鞋光晒頭 la, 另外我又無mud idea, 有無推介ar

升級   100%

奮鬥

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-10-30 15:25 發表

tartar, 我都諗住買番對鞋跑半馬比賽, 想試下Mizuno Aero 8
    但我上次睇過吓, 85折都要接近$500
    未捨得買住

菲菲, 多謝推介, 我buget 係500.00左右, 但係想下個月先買, 再格吓價先, 我都鍾意Mizuno, 再交換情報ar

升級   100%

奮鬥

3110青公操長課

尋晚係我最悲慘的一次長課, 自2006年跑步以來, 從未響練習或比賽中爬街〈PK〉, 我有時我覺自己係一個不倒既巨人, 我從未趺倒過, 從未有這個經驗, 因此,比較驕傲, 但尋晚響回程, 體力不足, 響岩岩過咗7仔終於趺了一交, 沒有扭傷, 只不過係擦傷膝頭同埋雙手, 但你趺咗le一次開唔好心 , 但一直都好想再跑, 但當我想發力, 發覺跑唔到, 雙腳無力, 無mud信心再跑la, 終於決定放棄由嘉頓上橋後, 開始快步行路 + 少少跑, 想請教各位當遇到以上情況你/妳有mud嘢經驗分享一下, le一種放棄既想法係唔係要克服ar, 下一次都唔知自己會唔會克服唔到le, 唉可能食GU gel太遲la, 希望下次再跑唔好有陰影la , 我開始懷疑自己係唔係應付到廈馬, 唉...........   
    1. 柏麗灣碼頭 - 公園出口 11.1607
    2. 公園出口 - 帝都 16.3891
    3. 帝都 - 嘉頓  12.3997
    4. 嘉頓 - 7仔 03.4828
    5. 7仔 - 青龍頭 12.0585
    6. 青龍頭 - 小攬 20.4556
    7. 小攬 - 大攬 05.2947
    8. 大攬 - 小攬 06.2087
    9.  小攬  - 青龍頭 16.3092
    10. 青龍頭  - 7仔 14.04567
    11. 7仔 -  嘉頓  05.1208
    12-14  嘉頓-帝都-公園出口-柏麗灣
                  全程19:20-22:38 2:18 24k

升級   100%

奮鬥

原帖由 laputa99 於 2009-11-2 00:12 發表
    Tarry 唔好放棄" />" /> , 我估你里數加得太多.  11/8 之後長課預理我.

好ar, 希望你下次見我有番信心la, 我諗唔係我加里數太多, 自我檢討後, 1. 高估咗自己體力, 2. 果包GU好貴, 跑到回程7仔先食, 其實回程青龍龍頭食會好d, 嗚............