香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pan-pan
打印 上一主題 下一主題

長期食素的人長跑

升級   7.2%

該用戶從未簽到

小弟平時有練長跑和參加長跑賽事. 練長跑的目的是想強身健體. 參加長跑賽事只是給自已一點做運動的動力.

小弟食素, 但身邊食素的人本來已經好少, 再加上他人不喜歡運動.

小弟覺得一般人認為食素的人身體會弱d, 體能會輸蝕d. 相信大部份香港人腦中食素/食齋的人的形象都是這樣. 這點大家會否認同?

同時想問問呢到有無跑友食素的?
+1 0
上一篇︰同唔係跑友講比賽...無癮...下一篇︰食素跑友入嚟揮揮手

升級   7.2%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-20 01:42 PM 發表
pan-pan ching,

真不知你食素
怪不知你去澳門食茄豆做送

雞蛋,牛奶食不食?

你時時中午去九龍灣跑
你中午那餐如何安排?

我就10餐有5餐都幾素的.

Kin in Running

Hi Kin , 我食雞蛋,牛奶的.  但不食魚, 肉, 貝殼類.

通常中午去九龍灣跑, 我都中午唔食飯.  如要食的話乎近些餐廳都order到一個淨菜銼飯的.

你點解間中會吃素啊?

升級   7.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-20 01:51 PM 發表
再寫多少少~~

好開心,係度又認識到素食跑友,當初我知道龜速行ching都是素人時都係好開心既~~搵到同類~~
始終,vegetarian在hk是minority.....
當人地知你吃素後,反應通常如下:
> 下!點解甘後生食素呀?
> 無營養 ...

Hi witchycatcat,

我係club o member. 我食全素4,5年度.

人地知我食素就覺得我是怪人.  我常常解釋點解食素, 解釋得多都幾煩....

升級   7.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-23 10:22 AM 發表

x 2

你有無去club o逢星期六既禪食午餐?

I went there by my own previously.   I have not been there for 1~2 years.

Do you see "Club O 講場"?  I often see the discussion area.

升級   7.2%

該用戶從未簽到

呢個post 沉底多年, 終於有知音人看到!