香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

安安日記~~我會乖,唔會再係馬房賴尿啦P.7~~

升級   100%

該用戶從未簽到

哈哈......
安安托我同大家講聲,多謝各位長跑網既ching/ctse關心...

昨天覆診,杜了足足16日虫但安安仲有爛便便,醫生話"咩虫都死啦~"
我地幫安安抽了血化驗,抽血時佢叫得鬼渣甘大聲,嚇死我~~~
驗血結果,醫生話佢心肝擔腎及其他血指數都好正常喎,爛便便可能是腸胃問題~~
醫生開左維他命B及一些腸胃抗生素藥,食一個星期左右~

搬屋方面,已與有關方面密切溝通中,希望如無意外,今個星期啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

有好消息~~~

話說我上星期日給安安食新藥,加上醫生送個幾包防腸胃敏感乾糧,雙管齊下
安安昨晚及今日,係連續2次,便便好靚呀~~完全係條狀架~好感動
睇黎佢都應該係流浪時食埋d唔知咩垃圾,搞到個腸胃差左及生虫仔令佢爛便便...

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝馬王,感謝你願意照顧安安,做他新主人~
安安一去到馬王屋企,就少少"凶"舊貓"22"....
安安仲送左份大禮俾22同馬王.....係22個竇度,嚇到賴左尿,好搞笑~

升級   100%

該用戶從未簽到

嗚嗚...馬王呀~~
我公司部pc,放唔到你d片呀~~
好掛住安安呀~~嗚嗚嗚..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-4-14 17:22 發表

等我燒隻碟比你
有條片(file size好大)影佢晌典來典去做體操,好惹笑,好活潑,一d都唔似係老貓

仲有,雖然佢隻腳有少少"怪下怪下",但d彈跳力都好嚇人.....唔怪得你叫我小心

好呀~~~麻煩你呀....
甘就順手燒滿d喎,你知我幾掛住個安安豬架啦~
19.4你去大圍個活動時可以俾我呀~個日我都去..

升級   100%

該用戶從未簽到

馬王:
安安係我屋企時,有時我check到佢個身d毛都會濕架,我估佢係好努力甘"lam"毛清潔身體,如果地下無尿積,就應該唔係賴尿.....
但你check到貓廁所外有尿,可能如你估計般,安安唔慣用你個d粒粒紙砂,因為我屋企都係用d平價既凝結砂,同埋佢可能都係怕"生保",想留一d尿味等佢有多d安全感....

不過,就要麻煩你多d留意佢,行為指導教佢去貓廁所....
方法可以為:你耐唔耐推佢入貓廁所,等佢係入面坐下,仲可以捉佢2隻前肢抓下d砂,每次訓練完,無論佢有無all到,都可以獎勵一小粒貓小食,等佢知道,識去貓廁所是乖行為~

升級   100%

該用戶從未簽到

係呀~~
多謝東周記者幫忙報導,等社會多d市民知道lee個衰人既野,同貓貓討回公道~

升級   100%

該用戶從未簽到

馬王:
真係好啦~~上次call你,你說安安賴尿既事,但原來你打佢2野時佢仲怪叫+嚇到賴埋臭臭.....
安安個衰豬,平日叫都唔會叫,我估他當時真係好驚...
你都好慘,要等泡屎臭足成日,到放工時才清理.....而家你間房仲有無屎味,呵呵....

而家咪好囉,換左d貓砂,因為好多貓用慣cheap既凝結砂,一下子用貴價紙砂真係會唔適應架..
好似我以前,都試過換玻璃珠砂及紙砂,佢地班友仔,直情新奇到"擔"d砂出砂盆當珠仔玩呀~~又發脾氣唔肯all,all尿落我個洗手盆度...

你有咩貓問題就call我啦,一人計短二人計長嘛~
好彩個日我打俾你,你至唔會傻更更甘買個鐵籠咋,如果唔係,一來晒錢,二來放係屋企阻地方~~~