香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

安安日記~~我會乖,唔會再係馬房賴尿啦P.7~~

升級   0%

該用戶從未簽到

WOWOOWOW....收到菲菲 message...即時上來....多謝馬王ching ar...
今日catcat 請左假同 隻貓喵執下個look~~~所以無上來ar..佢明天可以post 張photo 比未來主人睇下先..另catcat會再同馬王ching contact~
真係好la~搵到個好心人~~~多謝各位熱心既ching ctse ar~~~
代貓喵再3多謝各位

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

馬王, 唔該哂, 仲有, 多謝你的朋友,  

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

多謝馬王ching和他朋友,貓貓終於有注好人家。
    還有catcat和vv ctse, 貓貓好彩遇到妳們
    各位好心有好報

升級   0%

該用戶從未簽到

好好 ar 貓貓有新屋企!!!!

馬王 c hing   謝謝 !!!!

馬王 c hing 朋友   謝謝!!!!

cat cat c tse & vv c tse 唔該哂!!!!!

謝謝各位熱心既 c hing & c tse !!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

各位~~多謝大家既幫忙...
    這次是我第一次暫托貓貓,見到佢又病又慘,自己十分難過,尤其要多謝是vv,在此事上除了幫手分擔左部份貓貓事外,亦為我分析問題及鼓勵我~謝謝...
    有關貓貓,少少額外資料如下:
    貓貓應該是安歌拉貓,白金黃色毛,仔,已絕育很耐,但前幾天在愛護動物協會流浪貓絕育計劃下cut了右耳一角以便識認,年齡估計8-9歲,品性好乖好純,任抱任模,左前肢有少少不能落地,但行動都良好既.....
    現在,貓貓已睇了第一次醫生,有發燒及脫水,all爛屎,嚴重營養不良,好瘦,生虫及有瘙等就是必然啦~我昨天取了貓貓的便便去診所化驗,醫生會check清楚有咩虫才對症下藥....現在就餵食一般杜虫藥,止all藥,抗生素及滴眼藥水….已噴了瘙水及杜緊耳瘙,我昨天都帶牠外出沖了涼….
    我已pm了馬王ching及與他朋友傾傾先~但貓貓一日未正式搵到主人,都請大家繼續幫手問問及forward牠的照片..

升級   0%

該用戶從未簽到

貓貓個樣好唔開心......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-19 11:44 發表
    貓貓個樣好唔開心......

係呀~~佢而家病嘛....
    加上,俾人地養左甘多年被遺棄,正常既貓都唔開心啦~~~唉...

仲有,長毛貓是寵物貓,流浪在街上,佢地既搵食能力根本同家貓無得比,佢地唔識搵食既~~~
    所以我才唔忍心放牠回街上..

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

噢!很可憐!
    個樣好唔開心

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 SimonFai 於 2009-3-19 12:05 發表
    噢!很可憐!
    個樣好唔開心

我好難想像,點解d人養左貓貓甘多年,到佢老左少少(這隻貓貓獸醫估約8-9歲),有少少病....就甘恨心遺棄佢...
    將心比心,如果你d仔女到你老左後,唔理你...你會點...

升級   0%

該用戶從未簽到

其實貓喵都好可愛KA...我果日帶佢C DR.佢見到DR.個樣愁晒咁...死都要用個頭頂著我...好搞笑..
    之後我地一齊等拎藥~我同佢傾下計..佢初時都唔理我..之後我拎個CAT FOOD 出來.."考下"個CAN...WOW.佢不知幾精...對眼放光咁望住我..10足---> .
    SO..根據我既經驗~隻CAT 咁開胃..唔會病得去邊..放心LA...生下虫生下蚤~好易搞~~
    CATCAT...一樣米養百樣人...好難講~有好多人都係當動物係TOY~~當佢地"唔係咁好反"果時就唔要佢~UM..好無奈!~我地可以做既..只係EDUCATE 身邊D朋友~要尊重同珍惜生命 LAW~

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

都同大家分享下我收養這隻貓仔Coby(附圖)。牠零七年十一月當時6歲,朋友因為BB出世而放棄牠,前後試過2個家庭收飬都失敗,最後我和太太收飬了。牠第一日到我家便大字形瞓在廳中間,十分可愛,我和太太都很錫牠。兩個月後我朋友來探佢,佢特登呢埋唔肯出黎。所以,牠們分得出邊個錫牠們的。
    原帖由 vhtober 於 2009-3-19 13:41 發表 其實貓喵都好可愛KA...我果日帶佢C DR.佢見到DR.個樣愁晒咁...死都要用個頭頂著我...好搞笑..之後我地一齊等拎藥~我同佢傾下計..佢初時都唔理我..之後我拎個CAT FOOD 出來.."考下"個CAN...WOW.佢不知幾精...對眼放 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2009-3-19 14:29 發表
    都同大家分享下我收養這隻貓仔Coby(附圖)。牠零七年十一月當時6歲,朋友因為BB出世而放棄牠,前後試過2個家庭收飬都失敗,最後我和太太收飬了。牠第一日到我家便大字形瞓在廳中間,十分可愛 ...

sorry.....點都要講句...
    個d因為咩結婚,生bb呀而唔要養開既動物既人...行為及品格都好差...lee d人既行為,我一直都睇唔起.

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

希望各位真惜自己的貓貓,不好離棄牠們
    我都post下私伙先, cheer up everyone

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-3-19 14:49 發表

sorry.....點都要講句...
    個d因為咩結婚,生bb呀而唔要養開既動物既人...行為及品格都好差...lee d人既行為,我一直都睇唔起.

養牠時千萬個理由....不要牠時一個理由...

升級   97%

該用戶從未簽到

catcat,我公司有兩個同事都有養貓的,我己叫他們上網看圖片,並叫他們公開呼籲有冇人幫到手,希望貓貓能揾到合適的主人啦.....

升級   0%

該用戶從未簽到

下次冇飯開,或冇家可歸時,小弟都去西九龍中心附近D後巷仔遊蕩下先...

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 SimonFai 於 2009-3-19 12:05 發表
    噢!很可憐!
    個樣好唔開心

原來 CAT 是不懂路自己回家?

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 亞平 於 2009-3-19 22:57 發表
    下次冇飯開,或冇家可歸時,小弟都去西九龍中心附近D後巷仔遊蕩下先...

你咁大件, 點塞你入去呀

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

貓貓個樣好愁呀!
    大家努力替她揾新主人吧!

升級   28.6%

該用戶從未簽到

可以建議你去discuss.com.hk 以及 uwants.com出post,

"寵物領養版面"

好快就會找到人要!