香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-6 11:49 發表

多謝你d油, 今次都係重點係游水快少少, 到單車時等d快車上黎比我鉤, 如果可以鉤的話
上次上水真係好q煩, 上水要排隊, 上左水lee 個又用手hold住你, 果個又用手hold住你, 攪到我成日失平衡.
今次大家一齊起步, 如 ...

我早過你開始 , 不過如果有時間或者完左之後可以相應下 , 泥個合照
無計當日又大浪 , 上水位得 2 條梯 ,  ITU 今次上水位 5 知窄 5 窄呢 ,
希望無咁大浪就好 , 18.10 大家 + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-10-6 12:32 發表

我岩岩出左部七車,如果我地一齊入東涌操既話,時間自己可以控制得到,一定會快過上次番黎,不過唔知你幾多點要交人?

我十號都要操山,其實都唔知十一號仲有無力操車,如果頂得順既話都想玩個土炮三項...

最好 11:00 前返到上水, 如果要玩齊 3 項 , 科學院好 d 喎 , 游完马上取車 , 踩完再跑 ,
可以玩 2-3次
e.g. swim 200m, bike 2 lap, run 2k

等肌肉可以適應下 , 不過 kopo hing, 好似想泥一次高强度踩車,
今晚聽住講左再傾

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-7 09:21 發表

咁都叫幾得, 吾係化.................. 我架咪可以堆田.
你架係好得啦.

你幾時唔要, call 我免費上門幫你............
反正我屋企有位

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-11-15 22:49 發表
賽前幾日先黎傷風感冒星期五同星期六收左工就返屋企大昏迷,就係為左爭取賽前康復,玩埋今年最後一場三鐵賽,康復情況亦算理想,今朝起身只有少少鼻塞,唔太影響落場比賽。

不過,另一個問題來了,天 ...

cf hing, 好野 sub 3 完成仲抱恙去参賽, 但水質聽你講好恐佈咁
有乜紀念品呀 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-11-17 13:48 發表
d水真係好差污濁, 黑色既
凍到個人失晒溫, 無晒energy, 單車跑步都發唔到力
上左車後食第一包gel, 食完竟然覺得唔夠!
可以話係咁多次以來表現最差既一次

好在近近地, 唔係真係xyz&*#@$%

今年正式收爐, 比自 ...

咁既水質

登錄/註冊後可看大圖

好多石子 + 坑呀

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2009-11-17 18:11 發表
係呀, 唔試過又點知香港好呢     

又真係幾好架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-18 00:09 發表
水温多小度,我見有人著膠衫,無去見識下有點失望,渣馬又報唔到 ,成個人懒了練習。

睇完 d 相 , 好在無去咋  , 唔係實病

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-11-18 12:42 發表

呢張相好震撼, 睇完我都好佩服我自己
話時話玩完大家又無肚痛wor, 可能d水連大腸干菌都生存唔到

响 facebook,睇到呢d 相 , 俾佢嚇親 , 真係黑到咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-1 23:40 發表
全馬無得地莊,過左迪迪尼食老本半馬之後,開始要準備出年渣馬
今日路線︰荃灣公園至青龍頭豪景花園來回,約十六公里,去程52min,回程42min
同晚加插︰荔枝角泳池游泳,唔知游左幾多; ...

弓起 CF hing, 左右開弓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-14 22:48 發表
寫番d野先
6/12/09,跑步15k,tempo,HR由慢至快80~95%
7/12/09,單車機,40分鐘,13.5K,舒展為主
8/12/09,游泳,執姿勢,1.4k
9/12/09,休息
10/12/09,游泳,執姿勢,1.8K;另加跑步,原定22K, ...

cf hing, 好勤力呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-16 10:17 發表

呢排戴泳鏡落水,每次都要調緊至唔入水" />" />hiuijhkj
你早排谷得咁"行",都應該調適下!" />" />

YES,70.3係英里,化作公里=113km,loud兄有提過,Jason兄直情打算參加!" />" />

cf hing, 原來都會去 ,貼 $ 買難受 , 自虐狂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-12-16 12:30 發表

我都想玩, olympic距離好似吾夠喉, 香港有包團就好lor

聽 Jason 兄講 , 7 月 Malaysia 有得玩 , 應該都會有人成团
(玩埋 SCM 報定案 , 希望暑假唔好同個子撞期 , 我應該可以去)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-12-16 13:50 發表

到時一齊去啦, 我都決定左架啦
大約8月, 確實日期未有

咁要努力 d 操下 trainer 先得 , 要加强 4 頭肌力量先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-12-16 14:57 發表

8月邊度? 8月好wor, 冇山賽冇長跑............多d人去, 裝備都足d, 又多d照應.

聽 Jason 兄講過响馬來 , 查過下 d 資料可能係呢個
http://www.triathlonmalaysia.com/race-details.php?eventID=6

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-12-28 21:25 發表
26/12/09,行山,西貢區,大灘郊遊徑~海下(午飯)~老虎騎石~石屋山~嶂上~高塘,全程6小時連休
27/12/09,踩單車,元朗區,大棠~大江埔~錦田~逢吉鄉~南生圍~大棠,全程26k,車種︰carryme ,去到南生圍落 ...

13 兄,你 5 好彩0拉,撞到冷空氣
幾時,我又想踩下,南生圍。