香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2009.11.29 聯合國兒童基金會慈善跑2009 (所有賽事名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   30.2%

該用戶從未簽到

10公里滿額了.

12-10-2009
感謝大家對聯合國兒童基金會慈善跑2009的支持。由於反應熱烈,十公里賽及三公里賽親子組名額經已爆滿;半馬拉松及三公里賽個人組則仍接受報名。名額有限,先到先得,請從速報名。如有問題,請致電28336139與本會聯絡。

升級   30.2%

該用戶從未簽到

收到信了. 總算係標到尾會.

半馬拉松組:
1. jogging_cat
2. Blurmax
3. 街坊鄭
4. 狗哥
5. randyip
6. 迪迪仔
7. 哈利
8. Turalyon
9. Tarry
10. Mike_Li
11. scchu
12. 鬼影
13. Freeman
14. cfchan
15. fatalex
16. gerryfung
17. piyrag 提督
18. cu83(第一次報半馬,希望順利跑畢全程)
19. 菲菲
20. 肥脾 (非比)
21. kcchu (人生第一個半馬,希望可以跑畢全程)
22. 興記J-run (網上報名好方便!!)
23. lewis chan
24. sleung2002hk (唔小心報左,11月從此多事)
25. running-sue (戇居居咁報佐)
26. embu31
27. 神童威威 (報上年之仇!一定要砌低瘋瘋)
28. Parco爸 (好放心.. 跑唔晒有車送回程)
29. Qoo (希望118半馬後能回到氣^努力備戰中~)
30. msjoelui
31. WinggniW (第1個HM)
32. 火仔
33. Billy (我一早報左啦)
34. 高佬 (我都係第一次報半馬)
35. WAY_LEUNG (人生第一個半馬比賽)
36. wongc (第二次跑呢個,好驚慢過舊年)
37. 山比(我第一個半馬呀,唔好腸痛呀)
38. Terence (第一次報哩個比賽,咁早起身,希望適應到啦)
39. saki (第二次加呢個賽事, 希望再次PB, 目標 1:55:00)
40. kfc1999 (第一次參加呢個賽事,第二次跑半馬)
41. drexler
42. JC (我又黎人生第一次....... 迪迪尼半馬 )
43. eddiebuzz (第四次玩 UNICEF lu)
44. hate4876(寓賽於操~乘機博大霧)
45. 駛乜理 (第一次參加呢個賽事)
46. 瘋瘋( 上次意外小勝神童+大圍,好友捐款反應踴躍,  意味壓力增大, 一定要發揮無窮小宇宙的力量! ^^)
47. jhun(第一次參加呢個賽事...要瘋瘋師兄你帶路呀>"<) )--->唔好咁講....小弟乃超級慢腳.....瘋瘋 上...XDDD
48. 李奧 (小弟都係第一次上半馬, 希望唔會跑到屎屎下啦)
49.kennychoi(蔡兄)玩左此賽事幾年10K,今年轉玩此弱項,要努力!努力!
50. stanwong (本賽季第一個半馬賽事,我都要努力!)
51. vannis11 (第二個半馬)
52. Daniel  (上年報10K, 今年報半馬, 要加倍努力 ! )
53. tstcktt (第一次參加,希望可 pb,要勤練跑)
54. smchan2 (第一次跑迪迪尼, 第二次跑半馬, 希望可以1:40:00 內完成)
55. kc@ruby (第三年跑 unicef )
56. milkson (今年要繼續入到內檔位同米老鼠握手)
57.paulsiu
58.Lebron﹏(希望PB)=]
59. SantoriniIsland
60. Andy
61. michaelyw (10th/11th Half Marathon...just see how's my recovery going after Melbourne Marathon on 11/10/09)
62. 亞嬌 (上年第一年玩,差2分鐘先突破到1:25:00,今年希望可以跑快2分鐘)
63. chui (第一次迪迪尼)
64. 昌 (多得JC鼓勵)
65. eric
66. 大圍新跑手
67. runners_hk
68. batigoal (賽季第一擊)
69. peter6565652003 ( 相信係最尾一個到终點)
70. 金井仔(希望可以完成賽事)
71.Mr.incredible
72. 亞聰 (第一次半馬)
73. Key (跑開10K, 從未跑過半馬, 今次負責包艇)
74. Warren(第一次跑半馬...呢個易做PB定係美津濃半馬易做D??)
75. Ning
76. Anthony (繼渣打後,第二次半馬。不過今年操得少,但求順利完成。)
77. MJ576 (希望可以 sub 1:40  )
78. vaio
79. miller ﹙唔知呢次跑成點喇…﹚
80. palm3tong (2007 --- 2 hr 30 mins; 2008 --- 1hr 55 mins; 2009 --- hope can complete it within 2 hours)
81. Colemen
82. 蘭茜•韋 (跑步跑左1年多.....終於參加人生第一個半馬)
83. pan pan
84. J仔 (first time)
85. ram (希望跑得好過舊年啦)
86. gripen

十公里組:
1. 苯蕉
2. wlau
3. jun
4. slowrunner (人生第??個... )
5. feufeu (人生第2個10K)
6.puregift
7. ricch
8. Lawrence0810
9. 龜速行大人
10. 龜速行
11. Simon Yuen OK
12. Chisuet

升級   30.2%

該用戶從未簽到

如果你係有收到確認電郵但到而家仲未收到跑手包領取通知書, 你最好打電話畀大會check下.

若您於2009年11月7日前尚未收到「跑手包領取通知書」,請於2009年11月14日前致電2833 6139與聯合國兒童基金會職員聯絡。凡持有「跑手包領取通知書」之參賽者
均可以領取跑手包。

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋瘋 於 2009-11-14 20:29 發表
我未收到信wor!

原帖由 kfc1999 於 2009-11-14 23:05 發表
我都未收到喎! 打電話去28336139條女又叫我捐錢..................................

兩位快D去check下好喎, unicef個網頁話11月7日前仲未收到領取跑手包通知書要係11月14日前打電話去大會問的.
今個星期五(20/11)已經可以開始拎跑手包了.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 苯蕉 於 2009-11-20 12:59 發表

佢有個膠袋提供,足夠拎晒所有物件.
入面有份跑手需知,我可能過份挑剔,那份資料其實可以在網上刊登,無需要彩色影印,太浪費了.

多謝報料. 我打算今日放工去攞.

個袋係咪要係比賽當日帶埋去當行李袋?

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-19 22:49 發表
當日影團相安排會點既?
因為我坐第二班車入去(10公里)
我估可能要成七點先到...
可能影唔到頭相....
之後仲會唔會影既

呢個係我第一個比賽, 我都係坐第二班車入去

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-20 13:32 發表

果個只係一個普通手抽膠袋...

thx. 不過似乎唔係幾環保.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-29 11:35 發表
d 理數牌都亂晒大籠...
3k 到4k 都唔知有無400米, 但4k 到5k... 又有成差不多1600 米(以我平時跑10k 既均速來計)......
之後6到7k 又好似正常, 但7到8k 又多左我既均速一半... 但8到9k, 9到10k 又正常番....
攪到 ...

我完全見唔到4K里數牌......
另外, 我坐6點鐘灣仔專車, 個巴士司機好似唔識路, 明明入左廸士尼又唔知點解兜返出去向東涌方向行, 走左一大段路先掉頭.
好在有位交通警揸電單車開路.

可能呢個係我人生第1個長跑比賽, 緊張驚唔知醒, 所以昨晚訓得好差, 肌肉好"崩緊", 拉筋都好似無咩用.   
又懵下懵下唔記得除件內衣, 加埋外面既網衫(T恤), 著2件衫跑未到3K已開始感覺熱.

未到10K折返點已經有長跑網既半馬ching係對面線返黎......

由於前面被人帶快左, 到後面係咁被人過, 平時練習留力在最後1K爆, 都係唔快得好多.
最後以52:00完成10k(手計時間), 真係唔抽筋都算好彩.

臨走前係廸士尼港鐵站, 見到兩位跑半馬的長跑網師兄寒喧了幾句, 其中一位有"賽王"之稱, 但我之後有事, 又要上training(渣馬訓練初班), 都要先行告退了.

下午渣馬訓練初班, 又要跑1.6km + 6X35m來回折返跑測體能, 看來要申請免役, 最多後補番d data畀佢.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-11-29 12:19 發表
今朝坐專車去比賽場地, 根本就唔check 你張號碼布, 係人都上得,
有條友問無係唔係要比錢, 個司機叫佢上車就算..
5:55 分準時到爆就開車,
係上車前三分鐘見到有人好悠閒咁去m記買包食(著住件衫係果度出現, 無理由 ...

我今早見到有人跑半馬遲大到無得跑, 死lur都無用, 希望你所講那係仁兄不是同一命運.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 苯蕉 於 2009-11-30 10:59 發表
尋日我同朋友好早就去十公里起步區排隊,一路都有講有笑,但臨起跑時有幾個人爬欄杆插隊,有義工喝止佢地都唔理,覺得佢地好無禮貎.
52分鐘完成十公里,今年係頭一次參加比賽,總共參加左三個比賽,成績一次比一次好 ...

我同你一樣, 一早就在起步區排隊, 都見到你所講既情況,
不過個別贊助商所派出既跑手是攞正牌插隊的,

我都係52分鐘完成, 我估我同你差唔多一齊衝線.

丁子高(楊千嬅老公)都係呢個時間(52min). 另外聽聞以前Shine既其中一位成員(唔記得係天佑定又南)都有份跑, 排隊起步時都係前面.

順道恭喜7兄, John ching, ricch ching, slowrunner ching & 曲奇ctse得獎
亦恭喜各位pb既ching/ctse
多謝各位2公.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

各位, 官網可以查成績了.
但好像只可以查自己, 沒有全份賽果下載.

我正式個人時間是51:45, 先進組排86.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

剛看unicef官網似乎好快會將整個賽果分組別upload個pdf file上去.

果然從善如流.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 shady 於 2009-12-5 12:03 發表

有冇人知點解呀???????

呢個問題, 其實你應該問番大會喎.