香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-9-2 15:40 發表

瘋狂版主 ar " />" />

瘋瘋呀~
我唔坐佢車呀~
佢嗰架係港鑯, 話咁快就跑到終點啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月02日       (三)    農曆七月十四     微風

熱身8線 x 3     +  拉筋     
01. 2'44"81
02. 2'42"61
03. 2'46"20        total: 8'13"62

15 x 400m  (1'58-2'00) 休@ 1'00
01. 1'40"13         06. 1'54"31            11. 1'50"82   
02. 1'40"58         07. 1'53"18            12. 1'53"57
03. 1'42"69         08. 1'52"00            13. 1'59"53
04. 1'50"32         09. 1'51"25            14. 1'54"07
05. 1'46"75         10. 1'51"71            15. 1'42"69

Cool Down 2圈 + 拉筋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-9-3 11:28 發表

wayway越跑越快la
時間都好平均
加油呀

Thank you Wadee,
大家一起努力la~
有你地的支持, 給了我無限的原動力呀 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月04日     (四)    約跑         全程: 8.8km

由荃灣公園 跑到 深井 帝景酒店 折返  
去程: 30'08"
回程: 27'44"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-3 15:40 發表

way妹好嘢, 時間好好呀
星期日要加油啦~~~

Thanks~
我會努力的~
加油~ 加油~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-9-4 13:55 發表

wayway, 請問由荃灣公園-嘉頓幾多K???, 我以為來回10K???

Tarry, 如果劃地圖計, 來回約有11.5k左右

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-9-4 17:56 發表
星期日泰基, wayway妳要加油努力
頭一公里上斜記住慢跑

Thanks, 城城

我會加油ka la~
enjoy 呢個比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-9-4 22:44 發表
Add oil ah Way Ctse!

See U in the race lah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

我會俾心機~

大家都要加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-9-4 23:05 發表
wayway, 泰基盃加油~

曲奇,
您~
你的支持鼓勵是我最大的原動力~

大家加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-9-5 10:27 發表

Wayway, 明天比賽加油呀! 見你不斷進步, 祝你聽日得到滿意既成績!!!

多謝你呀~

其實各ching / ctse的進步 & 鼓勵,

都使我更加要努力去學習, 而且要把運動的好處推己及人

相信明天的比賽, 所有長跑長友的成員都會有滿意的成績

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝晒 街坊鄭, tarry , 菲菲家姐, 瘋瘋, blurmax~

其實我比賽的時間做得不太理想, 攞獎只是我的組別人數少咋~

如果係其他組別, 我已經包尾啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-9-17 16:13 發表
Running Princess 好堅 - 13 X 800 is behind my ability already!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

Blurmax,

真係好多謝你, 昨日終於忙裡偷閒, 上來自己個blog, 見到你個post ,

我忽然受到感動,  原來我最近真係好忙, 疏忽咗寫blog呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月06日      (日)      泰基10k比賽

1-3k: 19'09"25
4k:      5'26"22  
5k:      6'12"38     1-5k用咗30'47"85
7k:     11'51"57   
8k:      6'29"51
9k:      6'26"00
9.5k:   2'31"71    1-9.5k用咗58'06"64
10k:    2''27"00   泰基提供時間: 60'33"

跑到唔記得按錶, 發現自己上斜無力, 怕熱怕曬, 有二段衰到要行,
好彩有好多朋友陪我跑, 有你們一起比賽, 仲比賽時不忘亙相加油~
立即有乏力變得強而有力, 真係好多謝您地呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月07日     (一)   跑track

先跑3個8線熱身
後拉筋 + 踢腿
再跑咗30mins
cool down 2圈 收工

2009年09月08日      (二)        回復跑11K

時間1:07'31"
踢腿 15 分鐘 收工

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月09日      (三)      跑track       Intervals

餐單: 5~6x1.6K @2:16~2:18/400m (1min)     (9'04"-9'12"範圍內)

2個熱身圈 + 拉筋 + 踢腿

1. 2'05"01,    2'04"06,    2'09"60,    2'07"79     total: 8'26"46
2. 2'04"07,    2'10"64,    2'12"45,    2'12"84     total: 8'40"00
3. 2'10"68,    2'11"93,    2'08"61,    2'11"62     total: 8'42"84
4. 2'06"08,    2'12"54,    2'16"16,    2'13"41     total: 8'48"19
5. 2'13"75,    2'09"18,    2'16"70,    2'13"82     total: 8'53"45

4個cool down + 拉筋, 收工

雖然合格完成餐單, 但體力 & 時間好明顯係跌咁, 自知問題所在, 有待改善問題

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月11日         (五)     跑街

沙田運動場<-->梅子林第一個亭   來回約10k
去程: 30'25"57
回程: 30'56"27

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月12日 至 09月15日

由於太多約會, 上堂, 巨爵颱風 之關係,
而且個人太疲憊不堪, 決定休息四天,
待精神, 心情 真係好想練習, 再開始

大休息

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年09月16日         (三)       Interval

13 x 800m @4'09"~4'12" (2mins)
熱身圈 2個, 拉筋, 踢腿

01. 1'49"37   1'56"88    total:  3'46"25
02. 1'56"93   2'04"44    total:  4'01"37
03. 1'49"51   1'56"89    total:  3'46"40
04. 1'50"00   1'56"08    total:  3'46"08
05. 1'59"75   2'04"69    total:  4'04"44
06. 2'02"32   2'07"15    total:  4'09"47
07. 2'04"87   2'08"89    total:  4'13"76
08. 2'02"44   2'03"88    total:  4'06"32
09. 1'53"49   2'02"01    total:  3'55"50
10. 2'02"08   2'07"54    total:  4'09"62
11. 2'06"94   2'07"64    total:  4'14"58
12. 1'51"75   1'53"82    total:  3'45"57
13. 1'49"33   1'48"90    total:  3'38"23

cool down 3圈

今晚狀態麻麻, 真是有衝動想轉計劃, 但試試下又ok喎~
雖然有2組肥咗佬, 而且時間唔平衡, 但我好清楚更了解自己的問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-9-18 11:13 發表

好嘢, way妹得閒update番, 我等住睇嘢先, 加油寫呀

blurmax功勞啫~

升級   0%

該用戶從未簽到