香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

或者啦~
未有定案, 但現在先練好d體能, 速度, 距離 先la~
其他嘢~ 再等我有進步再講也未遲

升級   0%

該用戶從未簽到

我唔係好fit, 體能還未合符要求, 而我教練要求我400m要做到1'20,

400米跑1分20.....我估如果我只係盡晒力咁跑一個圈都可能仲得.
如果要KEEP住連續跑幾個既話......

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

Way Ctse,
    我係第一次入黎女子blog, 因為我係唔知原來有分男和女的blog.多多指教!!
    睇過你的進度, 很好,很精彩!
    最近既跑圈時間都好快!!睇到我嚇一跳,我練極都做唔到1'3x"一圈...
    而你個目標仲要係1'20'.....
    前面你地討論緊半馬第一擊,如果係我,就會選D難忘D既路線! 頭威頭勢!
    可選渣打或澳門啦!! (夠經濟又有特色)   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2009-7-12 10:23 發表
    Way Ctse,
    我係第一次入黎女子blog, 因為我係唔知原來有分男和女的blog.多多指教!!
    睇過你的進度, 很好,很精彩!
    最近既跑圈時間都好快!!睇到我嚇一跳,我練極都做唔到1'3x"一圈...
    而你個目標仲要係1'20'.....
    ...

歡迎tomode ching,
    多謝你的支持,
    多d上來我個blog俾下建議呀~
    其實我都係跑咗唔係好耐, 還有好多跑步上的知識, 要跟其他ching/ ctse好好學習

半馬~ 我暫時未決定跑邊一個呀! 現在先鍛鍊好自己才慢慢決定也未遲啦~

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-12 10:39 發表

歡迎tomode ching,
    多謝你的支持,
    多d上來我個blog俾下建議呀~
    其實我都係跑咗唔係好耐, 還有好多跑步上的知識, 要跟其他ching/ ctse好好學習

半馬~ 我暫時未決定跑邊一個呀! 現在先鍛鍊好自己才 ...

如果你係初跑無耐就已經練到咁快,就真係唔簡單啦!!
    講到學習,我也同你一樣要多D跟其他ching/ ctse好好學習呀!!
    (學海無崖,跑無止境!)

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-12 07:56 發表

Mill Mill ctse,
    您好呀~
    好開心你來我個blog呀~   
    請多d入來俾d意見及心得~

晒草, 正呀~
    最鐘意晒草對出條大長金,
    簡直好有挑戰性~

way way咁下次晒草有邊爐局再叫埋你過來啦! 晒草的大長金不錯, 但其實將軍澳的澳景路都好有挑戰性架,
    今個星期三晚我地應該跑tko約跑, 你來嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-12 11:28 發表

way way咁下次晒草有邊爐局再叫埋你過來啦! 晒草的大長金不錯, 但其實將軍澳的澳景路都好有挑戰性架,
    今個星期三晚我地應該跑tko約跑, 你來嗎?

Mill Mill,
    星期三晚呀~
    謝謝您的邀請,
    可能未必, 或者下次吧~~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Way,

I kept my promise in introducing you to Ma Wong lah :

登錄/註冊後可看大圖

(Thanks Cookie for taking the pic)

http://picasaweb.google.com.hk/cookie.run/090712?authkey=Gv1sRgCI_JqoGxke2UAw

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-7-14 02:41 發表
    Way,

I kept my promise in introducing you to Ma Wong lah :

(Thanks Cookie for taking the pic)

http://picasaweb.goo ...

Thank you Blurmax,
    你守承諾介紹馬王, 我都有守承諾做你地的啦啦隊呀~

Thank you Cookie 幫我地影相

升級   0%

奮鬥

你守承諾介紹馬王, 我都有守承諾做你地的啦啦隊呀~

Thanks for being our 啦啦隊呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月13日 (一)       泰拳

今日, 先來混合出拳, 後教咗橫掃腳 + 大回環, 終於等到出腳啦! 無target, 真係唔知踢咗d乜? 後來, 個個都望住前面當target, 結果: 又真係踢得幾好喎~

泰拳: 將直拳, 鉤拳, upper, 來回混合加速出拳 40mins, 橫掃腳 + 大回環5mins
            sit up: 20下 x 3組

sit up 左右連續出直拳 40下
            掌上握: 20下 x2組

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月14日 (二)         Gym

今晚, 真係好好玩, 健身教練調較咗樓梯機叫我上去, 起初都感覺到無乜嘢! d ching仲係我身邊傾計, 分散咗我的注意力, 但一玩划艇機 明顯知道剛才樓梯機俾人做咗手腳, 完全唔似上個星期, 呢排練得三頭肌多, 划艇時真係無咁辛苦, 對腳撐時仲有力咗, 做完cool down, 見到ching 做引體上升, 真係想試下, 但可惜教練話我沒有臂力支持自己整個人呢! 所以諗下好了~

樓梯機: Fat burn plus setting: 體重 +12kg, level 10, 30mins     
    划艇機: 平均34spm    30mins  (min:31, max:37)
    上樓梯8層
    三頭肌:  20下 x 1組
    sit up:  20下 x 2組

升級   100%

慵懶

早晨呀! way way, 你又玩泰拳又做gym又跑步, 好勤力喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-15 10:34 發表
    早晨呀! way way, 你又玩泰拳又做gym又跑步, 好勤力喎~

mill mill好,
    其實呢d活動係娛樂來的,
    我好爛玩ka,
    差唔多咩都啱~

升級   100%

慵懶

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-15 12:23 發表

mill mill好,
    其實呢d活動係娛樂來的,
    我好爛玩ka,
    差唔多咩都啱~

我就越跑越少, 因為香港的夏天真係熱死人, 之前天氣冬啲一晚都跑倒10k,
    6月份開始最多都只係跑7K咁熱..連比賽都唔敢參加呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-15 15:52 發表

我就越跑越少, 因為香港的夏天真係熱死人, 之前天氣冬啲一晚都跑倒10k,
    6月份開始最多都只係跑7K咁熱..連比賽都唔敢參加呀!

mill mill,
    唔跑的日子,
    都可以係屋企 或 健身室練體能呀~
    參與比賽都是一種樂趣之一, 咪玩下囉~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月15日 (三)       行山探路 + 跑track            温度: 29度        裝備:心跳錶

今晚收咗工, 見天還未黑, 由可風中學行上城門水塘門牌需時12mins, 再行番去和宜合道運動場練跑, 本來開開心心試下用新買心跳錶, 起初頭10mins都好enjoy下, 跑順咗諗住加快速度, 隻錶即刻"beep"過唔停, 嘈到唔收慢腳都唔得, 感覺尤如給人控制一樣, 極之無癮, 諗住跑咗20mins 行去做踢腳, 點知步行中, 心跳低過某水平, 又"beep", 做緊踢腳時心跳率比跑步更快, 又"beep", 令我每一步驟都好似慢動作咁做, 做夠七式, 決定再跑20mins, 今次明顯"beep"少咗, 最後做咗超慢動作七式, 順利保持唔"beep"狀態

跑track: 慢跑20mins + 踢腳7式 x 2  (平均147bpm)
    上樓梯:  8層
    三頭肌:  20下 x 2組
    sit up:  20下 x 3組

升級   0%

奮鬥

隻錶即刻"beep"過唔停

Watching handsome runners around?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-7-15 23:32 發表

Watching handsome runners around?

沒有喎~ 咩叫靚仔先~

升級   0%

奮鬥

沒有喎~ 咩叫靚仔先~

Very subjective wor - ur +1 must be 靚仔 lah! Other such as Stephen, Fa Chi Ah Dee ........................lah!