香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

blurmax,
    可唔可以解釋下呢二個字呀~
    我係yahoo查唔到呀~

Way,

Sorry for the spelling mistake.  Should be luxury^.^

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 WAY_LEUNG 於 24-6-2009 22:39 發表
    各位, 我終於提起勇氣開blog啦!
    首先, 我要跟水軍各人講聲"對唔住" , 要你們經常為我操心,
    其次, 我都係多謝 水軍等人支持及鼓勵, 不是你們, 我諗唔會有改變的我,

我的小故事:
    08年08月 ...
    恭喜way姐開blog大吉,希望way姐唔好介意我 lee個遲黎既祝賀,因一時大意失覺師姐開咗blog tim。
    睇番師既自我介紹,先知師姐原來短短半年左右時間己經有咁好既成績,實在令人佩服佩服,相信你將來既進步一定會更大,請多多分享同指教。

升級   49.47%

該用戶從未簽到

Way Ctse, 不好意思,剛剛才看到你的新Blog,恭喜恭喜!

謝謝你陪我放慢跑馬地跑到金紫荊折返路程  ,真的沒有想到你在半年前才開始做運動,佩服!

All the best!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝你們的留言,
    有你們的支持, 我會更努力去跑~

jogging_cat & XiaoEm Ctse,
    好高興可以和你們一起跑過,
    我地一起努力la~
    長跑長有~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月06日 (一) 泰拳

三頭肌: 20下 x3組
    上落樓梯16層

泰拳: 將直拳, 鉤拳, upper, 來回混合加速出拳 1hr
            sit up 20下 x 3組
            掌上握: 20下 x2組
            仰臥舉腿動作: 20下 x 2組

升級   0%

奮鬥

Way,

U also practice Thai Boxing!  Ur +1 will be in serious trouble if he mess around with other gal!

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月07日 (二) Gym

今晚, 真係無諗過做唔到健身教練之要求, 上斜調較到9.5, speed9.8時, 真係跑到呼吸有問題, 對腳跟唔住跑, 第一次頂唔住, 唔理三七二十一襟停咗部機, 個教練O咗咀對住我, 無諗過我會按"STOP", 最多都係會按"PAUSE", 結果就要我係呢個禮拜內揾番日補番呢Part上斜, 明顯呢排練得三頭肌多, 划艇時好似無以前咁用力 & 辛苦, 但出拳時bye bye肉仲係度震緊, 仲未係合符我的要求

划艇機: 平均34spm    20mins  (min:31, max:40)
    跑步機: 上斜 level 9.5, 速度 4      慢行10mins
               上斜 level 9.5, 速度 9.8   快跑03mins 立即放棄, (原本係set 5mins)
               平路 速度9.2, 5mins + 速度7.2, 1min
                     速度9.4, 5mins + 速度7.2, 1min
                     速度9.6, 5mins + 速度7.2, 1min
                     速度9.8, 5mins + 速度7.2, 1min
                     速度9.2, 5mins + 速度7.2, 1min
    上落樓梯8層
    三頭肌:  20下 x 3組
    sit up:  20下 x 3組
    仰臥舉腿動作: 20下 x 2組

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-7 22:48 發表

今晚, 真係無諗過做唔到健身教練之要求, 上斜調較到9.5, speed9.8時, 真係跑到呼吸有問題, 對腳跟唔住跑, 第一次頂唔住, 唔理三七二十一襟停咗部機, 個教練O咗咀對住我, 無諗 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway
    你係做完gym返黎再衝8層樓梯呀?

升級   0%

奮鬥

Way Ctse,

U're training for the next Olympic?

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-7 22:48 發表

今晚, 真係無諗過做唔到健身教練之要求, 上斜調較到9.5, speed9.8時, 真係跑到呼吸有問題, 對腳跟唔住跑, 第一次頂唔住, 唔理三七二十一襟停咗部機, 個教練O咗咀對住我, 無諗 ...

勁!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-7-7 23:32 發表
    wayway
    你係做完gym返黎再衝8層樓梯呀?

暫時未去到衝呢個階段,
    但呢個階段的日子近了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-7-8 00:00 發表

Way Ctse,

U're training for the next Olympic?

blurmax兄~

我只想比賽跑好d, 時間靚d, 別無所求

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-8 08:52 發表

暫時未去到衝呢個階段,
    但呢個階段的日子近了

衝還衝
    但都要小心D
    我果日衝完後而家膝蓋有D反應

升級   0%

該用戶從未簽到

incline 9.5 speed 9.8....WAYWAY好犀利呀! 比衝斜更辛苦! 不過你要小心唔好整傷呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway

你依家10k跑咩時間呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2009-7-8 08:58 發表

衝還衝
    但都要小心D
    我果日衝完後而家膝蓋有D反應

我以前都試過, 要休息二天先好番

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-8 09:40 發表

incline 9.5 speed 9.8....WAYWAY好犀利呀! 比衝斜更辛苦! 不過你要小心唔好整傷呀!

wingwing,
    謝謝關心,
    既然我開始咗, 就唔可以再停~
    呢個programme 唔係我set的, 係我健身教練set俾我的,

昨晚, 我已經玩唔夠3分鐘, 按"停"咗,
    今個星期仲要補返呢一part呀~
    諗起都有d驚~
    但點都好, 我都要克服

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-7-8 09:44 發表
    wayway

你依家10k跑咩時間呀?

依家真係唔知喎~

12/4 10k用咗55:01
    28/6 4.7k用咗23:47 (過咗終點, 去到水站先按停計時)

升級   20.75%

該用戶從未簽到

wayway果然好利害
    現在你一星期會有多少天跑 / 做gym / 其他運動?