香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

唔係呀~
我見到靚仔, 一定唔係+1, 係-1... ...., 因為停咗係度就圍睇邊樹有~
但見到跑步高手, 就+1... +3...+5..., 心跳率跟步速跟隨着高手囉~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Way,

+1 means ur husband or boyfriend(s) ah!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-7-15 22:19 發表

mill mill,
    唔跑的日子,
    都可以係屋企 或 健身室練體能呀~
    參與比賽都是一種樂趣之一, 咪玩下囉~

聽你咁講....下次有機會都報吓其他活動先.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月17日 (五)   約跑      一號風球

今晚真係好開心, 大家先在馬場跑熱身圈, 再由馬場跑到寶雲道, 上斜時無上次停咁耐就jog上去, 頭程坐Alex 順風車, 多謝Alex Ching就住我的速度, 尾程本來想坐法法, 長毛車返馬場, 但真係唔夠力氣再去, 兼且我過馬路特別慢, 落斜又唔想咁快, 差唔多到馬場門口附近, 真係唔係好識路返去, 好在有Stanley Ching帶住, 跑完後大家仲係馬場玩節奏跑, 忽然諗番起邪分享會的日子, 跑到差不多最後50m, 跟Ching玩鬥快, 雖然輸了~但總是開心

約跑~馬場跑到寶雲道, 總共來回10K,  時間: 1:02'09"15
           馬場1400m節奏跑

升級   78.75%

該用戶從未簽到

回復 204# 的帖子

見到個馬場都話唔識路返去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-7-18 14:20 發表

唔識咪唔識囉~
    好出奇咩~
    你真係第一日先識我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-7-18 14:20 發表

可能地球D路係無系統D, 或者藍星D路好好多, 士丹尼要盡下地主之誼先得架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-7-18 20:54 發表

可能地球D路係無系統D, 或者藍星D路好好多, 士丹尼要盡下地主之誼先得架

kcchu,
    士丹尼跟我都係住同一區ka~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月18日     (六)   三號風球

做完gym, 又近海旁, 立即想跑番下, 點知跑跑下, 橫風橫雨, 被迫折返
    gym 1hr  + 慢跑15mins荃灣公園海旁

2009年07月19日     (日)    三號風球     雨中跑

本來是日有"行"山活動, 一個颱風被迫取消, 極度無奈下不忍留在家中, 趁雨細一點, 立即由屋企經象山邨西路~舊城門道~過咗泳館折返~開始大雨來, 但又沒有暫避之所, 奔跑番屋企, 但跑到去象山邨西路又沒有雨, 於是不如再跑和宜合道~去到北葵涌泳池折返, 點知變幻莫測, d雨是大是細, 既然已成身濕晒, 又唔係好累就走咗去操場上慢跑

路線: 經象山邨西路~舊城門道~過咗泳館折返~再由象山邨西路~經和宜合道~去到北葵涌泳池折返 38'25"

再係操場跑咗數圈 20mins

升級   0%

該用戶從未簽到

Way Way 好勤力呀,打風都跑成個鐘,果然唔係野小呀!
    整招 Upper 你嘆吓先,問你 C 未!

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway風雨不改也練習呀,真係勤力呀~~
    不過打風的日子跑步真係要小心d~~

升級   0%

奮鬥

Don't overload your training ah!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-7-20 09:14 發表
    Way Way 好勤力呀,打風都跑成個鐘,果然唔係野小呀!
    整招 Upper 你嘆吓先,問你 C 未!

cu 要同 way way 過招 ?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-20 11:32 發表

cu 要同 way way 過招 ?!

upper唔夠勁,泰拳應該出腳 / 膝會勁d呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-20 11:36 發表

upper唔夠勁,泰拳應該出腳 / 膝會勁d呀...

要拎住敵人個頭.. 用膝起勢"哼" 都過癮 ...

升級   0%

奮鬥

Too violent wor...................

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 20-7-2009 11:43 發表

Cookie 同 ee 兩位同學真係驚我唔死得咩!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2009-7-20 14:10 發表

Cookie 同 ee 兩位同學真係驚我唔死得咩!

其實曲奇同學學過泰拳丫... 你唔知咩

我只係在 gym 學過少少花拳繡腿既 ja~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年07月20日     (一)    泰拳

今晚先練習番出拳動作, 之後仲於可以踢靶啦~ 但原來都唔係咁容易

sit up: 20下 x 3組
    掌上握: 20下
    仰臥起坐: 20下

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway
    今日冇事了嗎?