香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

由 tslney 師兄提供..(速度訓練法)...值得推介

升級   0%

該用戶從未簽到

希望tslney 兄多D 上黎,小弟好多野想請教高手~~

升級   0%

該用戶從未簽到

tslney 師兄係咪未出過黎同大家見面架?? 大家咁熱情會唔會嚇親師兄呀~~
唔知 tslney 師兄跟緊邊度練呢?我好想認識師兄多D 呀,因為我唔敢亂咁跟人學,好似有分門派架喎,亂學係咪會走火入魔架~~

升級   0%

該用戶從未簽到

應該係打左香港字,後面就會無左...

好彩o者,talney 師兄唔知點解係啦啦多左咁多fans,如果而家浦頭我驚佢俾人溶左~~

希望talney 兄多d 上黎同大家交流啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 LMF 於 2009-6-25 16:00 發表
其實有部份動作曾見過足球員訓練時用過,原來用來訓練跑步都arm使

係tsl 師兄提供就當係佢創架啦,入晒佢數~~

講番正經,小弟之前雖然跑左幾年山,對跑步都仲係一張白紙,係近年同其他師兄師姐交流至開始接觸基本功,而家都發覺其實好多基本體能,身體協調既練習好多運動都係大同小異,有部份動作甚至係足球員比賽前熱身既動作添,係因為小弟唔識野所以初時練好似好新奇咁...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-6-25 16:34 發表

tslney ching 只不過post 條片俾大家作為參考

駿駿駿ching, 你在將軍澳, 以邪神ching與你最為近,
不如你下次見到邪神ching, 順便可以問下佢, 請佢示範一下  

小弟都想俾邪神師兄指點下,周圍見識下丫馬,可惜小弟住大西北,下下要出去學邊有咁多時間,我只係一個業餘慢腳hae 跑手咋...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 邪神 於 2009-6-25 17:05 發表

我有時間分享的話...

就唔洗停分享會啦....

加上呢個世界咁大.....

只要有心學,邊度都有值得學習的地方...

我都覺得tslney ching若果能分享下佢的心得...

對任何一方都有好處....

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:05 發表
花子阿dee,機會都好難啦!邪神分享會都暫停左lu.....
因邪神開始忙啦

好同意邪神師兄所講,小弟呢大半年真係晌港九新界離島既師兄師姐身上學左好多野,令到自己更加享受到長跑既樂趣~~
Gary 兄,小弟都知邪神分享會暫停左...係有d 可惜呀,希望邪神師兄晌forum 度都可以繼續同大家分享啦~~
大家晌度遇見都係一種緣份,希望呢種咁好既分享氣氛可以一路維持落去,大家開開心心長跑長有~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:23 發表
花子阿dee,6.28有無報迪迪尼歡樂跑?

沒呀...考慮當中已經full 左...

Gary 兄有玩? 又緣慳一面啦...

Gary 兄仲報左咩比賽??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-6-25 17:27 發表
暫時仲有8月中興咋,無啦!

中興杯當日我想玩香港仔~~
唔知七月有係大型約跑呢~~