香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

《四十二公里的風光》

升級   0%

該用戶從未簽到

congratulation !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 貓仔欣 於 2009-7-28 00:48 發表
莊師兄, 我睇完你本書了, 幾好睇的, 幾得意~
睇完我會好想參加倫敦及法國南部尼斯到康城呢兩個馬拉松~
見到index中有個瑞士阿爾卑斯山少女峰馬拉松, 如果有机會去呢個仲正~我去過呢道係好靚的~
另外, 死海的水真神 ...

個度係人間仙境 !!
請問ching個度馬拉松係幾時舉行?
如果係冬天的話仲可以去..馬拉松 + 滑雪 + 芝士火鍋......(有$的話)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-30 09:12 發表

好寫意呀!" />" />

X 2 !

升級   0%

該用戶從未簽到

訂咗 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-8-18 00:01 發表
小弟買了六本,送給家人,讓他們瞭解跑馬拉松的魔力,咁就唔使問小弟點解跑極都拿不到獎都仲咁鍾意跑馬拉松。
本書好多圖片,內容描寫細緻生動有趣,令人好有同感!

亮哥, 年年渣打都有獎俾你....不過係一早俾佐你...跑唔跑都有

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hychong 於 2009-8-22 19:11 發表
Peter君,謝謝了,以我們城市的發達程度,我們的馬拉松是應該更好一點的。希望辦馬拉松的,多些市民會讀到,然後改變人們對馬拉松的看法。

暫時沒有新作了,只維持《茶杯》雜誌每月兩版專欄,九月號寫新加坡馬拉松 ...

有沒想過如果香港馬拉松俾你話事,你會規劃邊條路線(42K) ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hychong 於 2009-8-23 02:37 發表
最好包晒香港特色景點。

西九出發,經西隧到港島、德輔道,中環鬧市、灣仔、維園、紅隧、尖東海旁、彌敦道、旺角一帶,最後返回西九。只有西九夠大塊地,可以做起點和終點。

然後,要各地區議會、民政事務總署 ...

CHING好提議 !....我覺得經西隧到港島...港島經東隧返九龍先夠長 (西隧到東隧都係10k到ja..........)
今晚好無聊...係google畫了個40k的路線.....
AND 我覺得最後係跑幾公里彌敦道, 鉖點係文化中心先夠特色 ! ..............

升級   0%

該用戶從未簽到

好似發緊6合彩夢......

升級   0%

該用戶從未簽到

C機哥哥會話 : 今日係香港交通屎上最黑暗的日子