香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

跑、跑、跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-23 10:19 發表
前晚去飲飲左少少酒, 尋日朝真係唔知醒放左 "友情去馬" 飛機, sorry 呀

瞓醒後夜晚自隊 11k 幫補下....

無左一日長課變左短課, 呢個星期要跑返多d補返數先得, 如果唔係今個月儲唔夠目標數  ...

响應正苦呼輿 , if u drinks, dont run.....he he  

200km, 咁要勤力 d 啦 , 仲有無幾多日咋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-11-26 00:01 發表
今日又要OT, 到北區時已遲晒大到, 同唔到大家操馬克, 諗諗下不如試跑10K睇下有無進步

完成 25圈 (10K), 時間 48'56, 呢個時間已係個人10K PB
練左咁耐, 卒之都突破到 50MIN 大關喇, 希望下次比賽跑 ...

好野 !
taipo 10k, 試下再破呢個時间 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-12-7 23:09 發表
澳門之旅咁開心, 點可以咁簡單就寫完呢

第一次出外比賽, 雖然不是為了奪標只是志在參與, 地點也只不過是離香港不遠的澳門, 但也算是正正式式離開香港出外比賽, 跟著長跑網一團十幾二十人出發, 真開心! ...

我都爭 d 跟左佢地 , 好在有位 macau  ching, 堅持大會唔會錯 , 我所以無跑錯。
其實 macau, 搞得都唔錯 , 逢過路口 , d 差人幫你截停 d 車 , 好有選手 feel,
而宜跑得好鬆動 , 入到 stadium....成個 O 運選手咁...好好 feel.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-1-7 12:33 發表

加油呀!!阿傑兄!!! 如果你星期日長課响新娘潭, 你就會撞到美記半馬d跑手gala!!!

仲好 , 封埋路俾你練 , 唔使留意後面 d 車

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-7 12:27 發表
1月6日

夜晚到北區運動場練習, 因為經常遲到, 已好耐無試過操晒成套馬克操, 今晚卒之可以喇!
依家狀態真係麻麻, 所以操完馬克之後同 stan 兄jog 左 8k 就收檔, 加埋熱身今晚只跑了9k.

本月暫跑了 20k hjhem16 ...

要加把勁先得呀 ! 今日開始跑多 d , + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-10 10:51 發表
尋晚發生左D 事, 搞到今朝起唔到身去跑步, 唔緊要!! 今個月雖然時間無多! 但一定要盡力去跑盡力去跑!!!

加油呀!!!

傑兄, 原來 cy 報左美記半馬 , 但傷左未好番 , 早知叫埋你去 ,
又可以跑番 21km, 黎緊 17.1, ah stan 好似有 lsd,
可以 join 埋一齊跑下。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-12 00:05 發表
1月11日

失戀後第一操!!" />" />" />" />
都只係操左 12k 咋, 跑完心情都好d, 不過好似無乜料到, 跑完又唔攰, 但又無乜心情跑快d wo....
返到屋企聽wong sir 教 做左50下蹲立, 但都係無乜料到, 未攰

...

今晚衝返 10 組, 忘記左佢 ,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-14 00:25 發表
1月13日 晚

富善 >> 元洲仔 >> 馬料水碼頭 >> 元洲仔 >> 海濱公園 >> 富善  約17K
本來計劃跑到馬鞍山, 但去到馬料水碼頭便想縮沙, 休息左陣用電話上網打下 TWITTER~ 跟住回程, 返到元洲仔又覺得真係太少, 都係跑 ...

農厝年前可以呢次 30k 喎,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-21 10:18 發表
11月20日

對腳又頂唔順, 交左一半功課都係 jog 尾收場, 對腳真係好屎, 跑完一次長課後, 就痛幾日, 都配合唔到時間表黎做....
加加埋埋 跑左 10k

更正:
本月里數 122km (之前唔知係咪計錯數呢)

肌肉要時間慢慢練呀 ! 日子有功 , 一年前我地開始練基本功 ,
都係麻麻地咋 , 我剛剛参加長跑網第一次約跑 21km,
我都係跑得 14-15km, 對腳己經唔聽使 。
昨日 3 組 , 下次咪 4 組 ......一路加。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2010-1-24 21:29 發表
阿傑你今日跑得好好丫,都唔洗5分半一k,末段仲有力,繼續加油!

係喎 , 見你 2 位都好舒服下 , SCM + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-1-25 23:57 發表
渣馬依家都有返D 信心, 無諗住SUB 4 架喇, 430 希望得啦, 第一次跑最緊要完成!
咁樣下年易D PB 嘛

1月25日

RECOVERY -7K , 尋日跑完長課今日對腳真係痛, 跑唔郁呀, 跑下拉下筋咁

本月共跑了 159 ...

係驚里數同 lsd 唔夠 , 到時跑得辛苦 d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-3 00:11 發表
2月2日

星期三唔得閒返北區今日點都要跑, 就JOIN 左晒草灣約跑, 條路又幾正WO!
澳景路條斜都幾長, 第一程跑上去時十分吃力, 到回程時跑鬆左對腳便輕鬆點了
沿途多得亮哥等埋我, 如果唔係有D 路口真係唔知轉左定 ...

跑多 d 斜路好呀 ! 今年多左條斜路 , 又多 d 難度

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-4 13:27 發表

斜路最近跑得多左, 開始掌握到d 技巧, 不過唔知咁正唔正確

我上次跑 HK 10km, 見我前面有位選手 , 佢好明顯係競步 , 擺手好密 ,
聽 kopo 講 , 佢同阿 DEE 跑山 , DEE hing 擺手又係好密 , 馬王玩完 TW,
佢話 上斜加快双乎擺動 , 可以快之餘 , 可以減少双腳負荷 , 我上次 美記半馬
刻意每次上斜都將双手比平時撒動快多 d , 又真係快好多上斜 , HR 升左 5 下度,
所以近排我都經常擺動双手去跑 (我唔知有沒效 , 但不妨一試)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-11 00:26 發表
2月10日

上星期四跑完到依家都未跑過, 不過好彩游左兩日水, 咁都KEEP 住運動

今日卒之有交功課, 2KM X 4 不過時間真係麻麻, 頭一K 還可以跑到目標時間, 第2K 便開始橫隔膜痛

1ST - 9:30
2ND - 10:01
3RD  ...

下次去粉嶺 o個邊大排檔仲好味
wong sir 話 , 時间唔係太重要 , 要攞个均速跑個感覺。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-2-25 12:46 發表
再過兩天便到渣打馬拉松了, 今年第一次參加全馬比賽, 現在已開始緊張起來。之前參加過多次渣打馬拉松, 有參加過十公里賽, 也有參加過半馬比賽, 今次可真的是來參加馬拉松了, 跟朋友提起時不用再解釋 - 我參加了渣打馬 ...

kito hing,
送 首beyond 歌你聽 , 化為正能量

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-13 11:19 發表
渣馬後確實沒法子提起勁.......

4/11
參加了畢架山搵笨約跑, 主題是「輕鬆征服畢架山」, 我覺得這段斜路比澳景還要長, 一點都不輕鬆.......
之後的競技活動好好玩~~

4/12
難得沒下雨路面情況良好 ...

唔錯架啦 , 操多 d , 强化左副偈 , 以後踩乜車都無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-29 10:41 發表
27/4

同朋友去游水游左陣, 不提也罷

28/4
今晚好甘, CY爸提出本晚餐單:

頭盤:
4 x 100m 每組中間jog 100m 休息
2 x 200m 每組中間jog 200m 休息
1 x 400m 全速

休息

主菜:
8 x 800m 5min 連跑連 ...

ah kin hing, 400m 好快呀, 時间唔錯呀 , + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-6-4 10:39 發表
為任何目的, 為快樂而跑 ...

好啱聽 , 當初自己咪為減肥而跑 ...到後期為時間而跑,
做唔到預期時間, 自然有少少唔開心。暫時未可以做到
呢點....跑步太辛苦了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-21 12:35 發表
7月19日
同朋友輕輕鬆鬆跑左 8k, 之後做左幾下引體上升就收工

體重又輕左, 依家 137lbs 左右, 我有178cm 高希望可以重返 8lbs

女仔為左減肥要食藥, 我都要出術喇, 買左d 奶粉食 (做gym 0個d), 以前都食過, 都 ...

典減架,我今年增加了 4lbs.(有人減左,自然有人要加返)