香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

陽光燦爛的日子

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-10-22 16:14 發表
2009樂華歐化寶1/4馬,50'21完成賽事,因為站得太後,大會時間與自己的時間相差38秒,而沒能得獎,有些失望……同時也發覺到自己心態的改變,也許因為有了小小的成績,似乎開始有些驕傲,似乎有些自視過高了…
讓自己安靜了一段時間去思考……

馬仔ctse,

學懂享受每場比賽,不要盲目追求pb,就能在賽中發揮好表現..

希望能與妳共勉之~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-1 21:23 發表
2009-10-25 — 2009-10-31
這個星期沒怎麼跑,很累,以休息為主,
隨著年齡的增長,發覺身體恢復得很慢!

馬仔ctse慢慢黎,之前練習得太辛苦,是時候要多作休息作緩衝嘛....

記得練習與休息2者之間要作平衡才可長跑長有呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜哂馬仔ctse於組別取得第5名... ^^
今日都有到場,但miss左幫你影終點相...
獎項繼續長拎長有,加油~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-9 20:59 發表
昨天沒有等領獎就離去,是我不對,今早致電詢問是否可取得獎盃,
畢竟是用汗水換來的成績,誰知道拿不到獎盃不得己,還被狠狠教訓了一通
說我打擾其休息(我在早上10點,10點半各打了一次),說我不尊重賽事……
...

主辦單位咁過份o既,你用汗水爭取的獎品,竟然唔俾你取回....
你明天再打電話去"爭取"一下啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-23 20:54 發表
2009-11-22  Sun  行山活動       山路玩石為主

2009-11-23  Mon  今日好倦啊﹗手軟腳軟 ,講嘢都冇力…
                            收工返ok瞓著成2粒鍾
                            落公 ...

去旅行時不忘跑步,去完旅行後又馬不停蹄地練習...
唔怪之後妳咁累啦...
馬仔ctse,記得要注意休息呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 12:46 發表
上個月左腳咬柴,以為冇事,繼續玩,結果只腳腫到依家……
好驚以後冇得玩,所以跑完509必達,會休息去睇醫生,希望仲有得醫la!

馬仔,小心腳仔呀..
星期日加油~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 12:59 發表
唉…依家都唔到我唔小心囉!只腳仔時不時都會提我,叫我唔好亂來WOO!
星期日一定會努力去跑,希望有好成績,等我可以安心休息養傷!

放心啦,相信星期日一定會在頒獎台上見到妳呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 13:12 發表
多謝鼓勵!曲奇
其實台上台下都冇所謂,最緊要係努力過!
你有冇報呢個賽事啊!一起加油啦!

對,台上台下都冇所謂口...
不過我相信你定能站在頒獎台上~~ ^^
我冇報玩這個賽事,不過應該黎打氣...
hope to see you on Sunday~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-30 07:53 發表
在迷上跑步的這一年多,從不曾也沒想過要停下腳步,跑己是生活的一部分,如空氣,如陽光一樣重要!
這一次因為腳上的傷,無奈要停下腳步……只是短短的两個星期,沒想到是如此的難過,沒想到忍耐是一件這麼辛 ...

腳傷初癒,唔好咁心急加操呀,長跑長有....