香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

陽光燦爛的日子

升級   34.67%

該用戶從未簽到

吐露港輕鬆10公里,舒服!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年6月29日  吐露港
1公里  warm up
900米    4'07''(睇錯終點, 跑少咗100米,哈哈!真係烏龍!)
第一個   1公里    4'30''
第二個   1公里    4'49''
第一個   500米   2'16''
第二個   500米   2'15''
第三個   500米   2'20''
第四個   500米  2'20''
2公里  cool down
加加埋埋都有8公里,搞掂!
返屋企食猪腳,補番d力先……

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年6月30日  元朗大球場
今日只係輕鬆跑吓,主要想調整吓跑姿同埋同d師兄吹吓水,八吓呢排有咩搞!(有時都覺得自己好八婆
跑到依家d跑姿都仲係唔掂,成日都彈吓彈吓,又唔識摆臂…摆得好唔自然
都唔知點算?痛苦!

跑跑吓,都係忍唔住跟著師兄走咗2個400
1'38''/1'40'',好似快過以前!哈哈!有進步!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月1日  
7點15分去到大埔運動塲,哈!封塲woo,轉跑吐露港

(跑姿對我真係好大困擾!但又急唔來,唯有慢慢調整la……)
冇麼跑到,加埋都係3公里到,決定下午去元朗大球場補數

升級   34.67%

該用戶從未簽到

點知,元朗大球場有活動又係封埸…被逼返屋企做“馬路天使”
7點30分錦上路上村公園起步,沿住公路一直跑,到吳家村後轉右,跑約500米到,入石岗機場路回程
8點15分到石岗機場路終點,搞掂收工!我諗冇10公里都有8公里挂!加埋今日朝早3公里,全日都有11公里,OK啦!
(小插曲:石岗機場路有一段完冇路燈,沿途一個人都冇,真係有點怕怕! 但係俾我見到好多螢火蟲,好得意!好靚!開心!

登錄/註冊後可看大圖

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月3日
warm up 2km
上大埔道跑斜路,300米來回 x 3    (跑到我索晒氣……

登錄/註冊後可看大圖

cool down 2km

今日係咁易la……好倦!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月4日    大埔運動

3個1200,時間分別為 5'38''    5'39''    5'36''
跟得唔好,唔識加速,要多d練習先得
cool down   1600

登錄/註冊後可看大圖

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月6日   吐露港
計劃今日至少要跑10公里,點知跑著約4公里到,又加唔到速
轉跑變速,唉…只腳又唔争氣,一加速就痛,真係咩心機都冇……
今日加埋大概都有8公里,當係輕鬆一課。(呢排好似日日都好輕鬆,比賽時死硬!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月8日   吐露港
1km warm  up
1km x 4 (4'34'',4'41,4'49,4'59)
2km cool down
有d冇心機,仲係未搵到跑步ge感覺,成日都跑得好辛苦……

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009年7月9日  吐露港
比賽前最後一課,諗住至少跑10km
結果係……從未跑得如此樣衰!未到科學園就已經玩完……

登錄/註冊後可看大圖

好倦…痛苦!
捱到尾,都係跑著7km到。

7月12,荃灣10km黃昏賽,都係當作係一次練習,會全力以赴,盡力去跑!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

原帖由 瘋瘋 於 2009-7-9 22:21 發表

CTSE時間不錯, 黃昏10K到時大家可以互片!

又黎咁ga意思 , 有D驚  第一次去D大賽跑 , 肴望錯敗感唔好太大
    跟住你跑 , 實食無痴牙

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 31# 的帖子

“互片”?ching你唔好玩la……
    俾人“片”就有我份!
    不過冇相干,只要“片”得唔係太傷,下次再來過…哈哈!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 32# 的帖子

“挫敗感”!都咪話唔驚……
    所以我事先做足預防,不停同自己講……(唔好太注重時間,只當作係一次練習,盡力去跑就得!)
    呢個叫“自我安慰法”希望有用la……

升級   34.67%

該用戶從未簽到

今日真係慘,有同事話我“瘦著,黑著,殘著,冇pat pat,唔似女人……”
    唔係嘛……有冇咁恐怖啊?
    不過今日真係好倦,返到屋企癱著係鋪床至少2粒鍾,郁都唔想郁……
    唔知呢d係唔係就係“超量恢復”ge前奏呢?真係唔識……
    希望到比賽果日,能量可以返洗來la……

登錄/註冊後可看大圖

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

原帖由 馬仔 於 2009-7-10 20:51 發表
    所以我事先做足預防,不停同自己講……(唔好太注重時間,只當作係一次練習,盡力去跑就得!)

馬仔 . 你哩返話對於一D追求上進人黎說 , 可以話係打壞氣  
    我係中文討論時 用左超人的想法去講. 發言之有3-4次. 結果六位當中係第一 , 老師都說好

升級   34.67%

該用戶從未簽到

回復 36# 的帖子

咁…點樣打吓好氣呢?還請多多指教!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

今日好似冇咁倦,去著元朗大球場鬆著3km,
    今晚要好好休息,希望可以有最好的狀態迎接明天的比賽!
    要加油啊!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 馬仔 於 2009-7-10 20:51 發表

Agree, 當係一次練習或者測驗, 測試吓練習進度, 712一齊努力啦!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

多謝ching鼓勵!
    712,51'46''完成荃灣黃昏10公里賽事,少少進步,己經好開心!
    下一站816荃灣中興杯,挑戰50'完成10公里賽事!
    繼續一起努力!加油!

只要可以奔跑,就是陽光燦爛的日子!