香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

隨心跑步的回憶

升級   0%

該用戶從未簽到

加油呀 ~~

btw,我今日開始溫 EM,嘻嘻,好多野都唔記得左 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hoshanbei 於 2009-2-3 01:51 發表

原來周六係ching 生日正日....跑完食早餐時睇星座運程,聽到你話你係水瓶座,都唔醒水問你幾時牛一tim...補祝返句生日快樂先~~~

嘻嘻,多謝。

升級   0%

該用戶從未簽到

今天如常地去科大溫書 ~ 去到黃昏休息時間,就「鼠」左去運動場跑番15個圈 ~
原本 set 左用 5'00/ K 的速度跑,不過可惜中間 keep 唔到,可能逍遙得多。
6K 時間為 30'xx 。

嘻嘻,今日特登著住件長跑網跑衫跑圈,當係賣下廣告,吸引下d大專跑手加入長跑網。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-6 12:08 發表

車亞文 不愧是 金牌代言人之一 .....

嘻嘻,覺得著左件長跑網跑衫之後係同其他跑友唔同d ~~ 係身份的象徵 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

mock 第一日戰果

第一日考我最差的中化 ~

戰果:

卷一(甲) 實用文寫作 : okay!做得晒,滿意。

卷一(乙) 閱讀 : 做唔晒,好多大意失分,炒左。

卷二 文化問答 : 盡左力,寫到d要寫既野,滿意。不過我既滿意應該都係唔合格。

心情:做完無乜感覺,所以聽日應該可以去逍遙跑 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-6 12:08 發表

車亞文 不愧是 金牌代言人之一 .....

小弟今日逍遙跑後去東港城,恰巧見到財爺現場直播個 function 。
嘿嘿,小弟見問答環節會遞咪俾圍觀者,小弟都走去湊湊熱鬧,順便睇下無記影唔影到我著住那件長跑網跑衫 ~~
失望,影唔到。

升級   0%

該用戶從未簽到

我呢幾日不斷俾渣打搞到無心機溫書 ~~ 星期三就考 phy 了 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-2-8 21:22 發表

宜家渣打都完晒啦,你再無藉口了.

乖乖溫書吧hgjD141" />" />hj

yes sir!

升級   0%

該用戶從未簽到

mock 第二日戰果

今日考 ue ~

Sect B (writing):字數夠,不過唔夠時間做,顯得虎頭蛇尾。
Sect C (reading):滿意,有機拎 C 。
Sect E (practical skill):okay 的 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-2-9 18:28 發表
講真....
語言科好講彩數@@....
唔知係咪基礎唔好所致?

如果份考卷個主題係岩我發揮的,即我有興趣的,我會做得好d;反之亦然。
不過我覺得語文科很難在短時間內突飛猛進,一定要長時間練 ~~
不過我考完 mock 先再掂語文科了 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有時間去 train 英文,唔駛怕 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

今日考完試之後跑左一陣步 ~

里數:1.9K x 3 = 5.7K
時間:29'00

升級   0%

該用戶從未簽到

charson 加油 ~ 考完試後再見 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

今日終於考完最後一科 phy 了 ~!
而家個人好虛弱,連跑都跑不了,只好 plan 下行山啦 ~

至於之前話下年要跑全馬的事,都是不去想了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-23 19:43 發表

團長,WELCOME BACK.

NONONO!小弟是 chairman,不是團長,不過小弟會繼續參與大家的約跑活動,以示支持。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-4-24 10:56 發表
我都回來了~但我仲有一科....30/4 ASL 電腦應用至於果科phy 話佢上晝係天堂下晝係地獄都唔誇張" />" />
p.s. 我都已經兩個禮拜冇跑....
諗住今日跑一轉
原定今日游水...但今朝返到學校先知佢今日借左間學校 ...

完全認同呀!MC 竟然可以難到咁,估多過做•••好彩事前我的策略係做左 essay 先,如果做左 MC 先,打鐘一刻我一定喊出黎!

升級   0%

該用戶從未簽到

行山

是日早上跟朋友在將軍澳逍遙行山。

路線:靈實醫院 → 茅湖山 → 五桂山 → 魔鬼山 → 油塘

以前行這幾座山十分輕鬆,彈下彈下都得。
今日一行,不到五分鐘,小弟已經喘晒氣 ...
好辛苦捱下捱下先行完。
有一段路,平地的,於是諗住以跑代行。
點知,只跑了三百米,小弟已經頂唔順,停低左。
明天逍遙跑都是行算了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2009-4-25 18:46 發表
我paper 2 一開始諗住先殺一條essay 後先開始做MC
點知就比第四條用左半粒鐘....仲要係做唔晒
搞到之後做MC 時都好燥
撞左10幾條....有d 計數題好煩
最後剩番差唔多半個鐘先做埋其餘兩條essay
但應該得好少分了

我做 essay 做左多過一個半小時,因為佢出既野我有好多都溫過,所以想拎盡d分。
所以 MC 得個零鐘做,唔夠時間,好多條都好似要睇晒成篇野咁先做到。最後同你差唔多咁撞左約十條到。希望 lucky d,撞中多d啦 ~
你其他科點 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

中化閱讀做得好趕,
寫作演講辭都寫得晒,
lis 就好多都做完唔肯定,
文化問答 ? 等衰。

事前英文原本希望拎個 c ,不過失敗左。
作文都係作第三題,不過發揮得唔太好,
lis 太易,條 curve 實拉得好高,
閱讀有d題目做完都知錯左,
sect c 佔分最高,不過唔係好夠時間做,差少少先做得晒。

都係唔諗喇 ~

btw,你 5/5 行唔行山呀 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

你幾號考呀 ??