香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

隨心跑步的回憶

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

回復 40# 的帖子

我都餓跑咗成個禮拜了.....
    但我十二月初先比賽
    想趕緊係餘下的1~2個禮拜再進步
    唔知有冇可能呢?
    p.s. 你地除咗mock 外仲有冇考試?
    我地考緊...明天考pure maths....
    明ge 就明咗 但唔明ge 暫時仲未明

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-11-24 19:49 發表
    我都餓跑左成個禮拜了.....
    但我十二月初先比賽
    想趕緊係餘下的1~2個禮拜再進步
    唔知有冇可能呢?
    p.s. 你地除左mock 外仲有冇考試?
    我地考緊...明天考pure maths....
    明ge 就明左 但唔明ge  ...

沒有,一黎就 mock ~~
    我個pure呀sir教晒書了 ~ 而家上堂齋做數 ~~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2008-11-24 19:56 發表

沒有,一黎就 mock ~~
    我個pure呀sir教晒書了 ~ 而家上堂齋做數 ~~ hgjD141" />" />" />" />hj

今日科pure....遭遇滑鐵盧...." />" />
    份卷好似有心刁難人咁
    同埋自己總係有d 野記唔到 唔識做
    明天仲有電腦應用 後日有phy
    一定要考番好d

升級   0%

該用戶從未簽到

add oil ar tomorrow ~~
    我一直都覺得 pure 係一科好難預測的科目 ~~ 一出 d 未見過既題目就超麻煩 ~

升級   0%

擦汗

回復 44# 的帖子

今日科電腦應用好吹水....
    希望唔好吹錯咁多....
    但總體感覺好過昨天

升級   0%

該用戶從未簽到

繼續加油呀聽日既 phy ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

好 ~ 聽朝半馬要努力!

升級   0%

擦汗

回復 47# 的帖子

就算幾辛苦都要捱埋佢
    因為以後仲有更艱苦的....

升級   0%

該用戶從未簽到

超額完成 ~ 好開心 ~

原本真係諗住半馬跑 sub 2 就算是達標的 ~ 於是賽前策略就是死跟住 Kenneth 兄佢地跑,諗住跟到幾多得幾多 ~
    點知佢地個個一開始就已經跑得好快 ~ ( 哈哈 ~ 上錯賊船 ~ XD )
    去到 10K U-turn 位的時間約為五十一分鐘 ( 小弟 10K PB 只不過為 49分21秒 )
    心想:有機會 1:50:00 內完成 wo ~
    一直跟住 Kenneth 兄跑 ~ 直至返到去迪欣湖 feel 到 " 爆 " 左 ( 約走到 16K ),先至分道揚鑣 ~
    最後幾 K 比百幾人過左 ... ( 大多是 10K 跑手 )
    好彩最後都死捱番到終點 ~ 1:48:51 ~ 成功 PB ( 其實點都 PB gala ~ )
    多謝咁多位同過小弟一齊跑的 ching ~ 尤其係 Kenneth 兄,帶快左小弟成十分鐘有多 ~~

升級   0%

擦汗

回復 49# 的帖子

恭喜~
    有得比賽真開心~

升級   0%

該用戶從未簽到

暫成為溫書進度紀錄表

之前呢個 blog 就係紀錄我的跑步歷程,而家想暫成為我的溫書進度紀錄表 ~~~

而家聖誕假期的目標就係練多一些 tempo 同埋 interval ~ 這當然是指操練多一些 pastpaper 啦 ~ ( 轉自瘋兄   )

好 ~ 寫低自己今個星期一定要做晒既 pastpaper 先 ~~~

22/12 - 28/12:

Pure mathematics:

Paper 1 : 01 - 08  Section A
    Paper 2 : 01 , 07  Section A
                     05 , 06  Section B

Chemistry:

Organic chemistry:97 - 05

希望聖誕假期有時間同大家跑步之餘又可以溫好書啦 ~

升級   0%

難過

原帖由 =chairman= 於 2008-12-22 15:13 發表
    之前呢個 blog 就係紀錄我的跑步歷程,而家想暫成為我的溫書進度紀錄表 ~~~

而家聖誕假期的目標就係練多一些 tempo 同埋 interval ~ 這當然是指操練多一些 pastpaper 啦 ~ ( 轉自瘋兄

好 ~ 寫 ...

賽前發力操練!
    加油!努力!支持你!

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2008-12-22 15:13 發表 之前呢個 blog 就係紀錄我的跑步歷程,而家想暫成為我的溫書進度紀錄表 ~~~而家聖誕假期的目標就係練多一些 tempo 同埋 interval ~ 這當然是指操練多一些 pastpaper 啦 ~ ( 轉自瘋兄   ) 好 ~ 寫 ...
    我都打算聖誕假期間做多轉pure pp
    有部分暑假時做過但做完一次都唔係真係識做....
    仲有 你會唔會擺本solution(毒藥一樽)係則邊?

升級   0%

擦汗

車牙文兄遲d溫書溫到攰都可以去呢道跑下步~ http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8753634&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-12-22 17:56 發表
    我都打算聖誕假期間做多轉pure pp
    有部分暑假時做過但做完一次都唔係真係識做....
    仲有 你會唔會擺本solution(毒藥一樽)係則邊?

我之前暑假好懶,做左少少就冇再做過 ~ 所以而家再發力追番 ~
    我冇 hardcopy,只有 softcopy,所以呢一排將會見到我長期在線 ~~
    我通常都係自己諗明佢,除非真係冇個 concept 先睇睇 solution,因為我覺得自己諗明佢個感覺好開心 ~

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2008-12-22 18:19 發表 我之前暑假好懶,做左少少就冇再做過 ~ 所以而家再發力追番 ~我冇 hardcopy,只有 softcopy,所以呢一排將會見到我長期在線 ~~我通常都係自己諗明佢,除非真係冇個 concept 先睇睇 solution,因為我覺得自己 ...
    嗯....真係會好開心
    但昨天發覺自己一變得煩燥就玩完....乜都唔想諗.....
    此時最好抖下先或做d 簡單d ge數

升級   0%

該用戶從未簽到

哈哈 ~ 當我覺得做數做到好煩的時候,就會黎上長跑網了 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

回顧這一年

08 年快要結束,咁等我回顧下呢一年的跑步點滴 ~~

今年就參加左三個比賽啦,分別係:
    1 ) 3月 - 沙田 perskindol 10K [ time:49"21 ]
    Comment:咁呢一個時間就暫時係我跑 10K 的 PB ~ 不過而家幾乎可以肯定能夠快過呢個成績 ~

2 ) 7月 - 東區長跑迎奧運 10K [ time:55"34 ]
    Comment:呢條賽事的上斜路到而家都仲係咁難忘 ~ 行上去仲快過跑 ~~ 不過好開心可以首次穿上長跑網跑衫比賽 ~~

3 ) 11月 - UNICEF HM [ time:1'48"51 ]
    Comment:第一次跑半馬,當然係 PB 啦 ~~ 不過講到最開心喇 wo,就係可以認識到長跑網咁多位 ching ctse ~~ 一齊並肩作戰的感覺是很開心的 ~

當然這一年影響我最大的,一定是加入了長跑網這個大家庭 ~

另外都好開心組織左一個將軍澳跑步逍遙團,讓住在將軍澳的跑友可以互相交流一下跑步心得 ~ 以跑會友 ~ 正 ~

來年跑步目標:

10K - sub 46
    半馬 - sub 1'45,可以的話 sub 1'43
    參加一些行山比賽

最後,一定要多謝長跑網和長跑網所有的 ching ctse ~ 若不是能夠透過這平台認識大家,相信我到現在還會認為跑步是一項孤獨的運動。現在 ? 原來跑,都可以咁好玩架!能夠以跑會友,我十分開心 ~

好 ~ 來年大家都要努力呀 ~!

升級   0%

該用戶從未簽到

目標溫書進度

5/1 - 11/1:

Pure mathematics:

Paper 1 : 01 , 02 , 08  Section A
                     07 , 08         Section B

Chemistry:

Chem Is Try ( Organic ) Chapter 1 - 4 , 6

升級   0%

該用戶從未簽到

目標溫書進度

22/1 是學校 last day,希望在之前能夠完成以下的 tasks:

Pure Mathematics

Paper 1 : 05 - 08  Section B (4Q)

Physics

Mechanics : Paper 2  MC  01 - 08 , Paper 1  06 - 08

Wave : Paper 2  MC  01 - 08 , Paper 1  04 - 08

Chemistry

Organic chemistry