香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

一個組織得好差的比賽

升級   60.53%

該用戶從未簽到

deleted

+1 0
上一篇︰深圳南山跑友报道下一篇︰times square 13/f 馬拉松開倉

升級   60.53%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-1-12 23:48 發表

其實好多比賽都係最後先一次過過數,
以我所知, 係因為要睇人數, 以及一次過數, 係會收少d 手續費,
如果人數根本唔夠, 佢地可能會cancel 添... 所以其實截止日期之後再過數係會正常d..
而果條路, 其實係entr ...

就算一次過過數都可以覆我已經收到我既申請 , 等我唔使擔心寄失而冇得參加 , 我之前參加 d 比賽都做到呢樣野 .
佢既基本賽道資料好簡單 , 一係黑線就算 , 邊個位折返 ? 跑幾多次 ? 上網我搵過了 , 但有兩種說法 , 官方出的一定岩的 , 所以我想有官方資料 , 始終賽事就到 , 我必須盡早知道的 .  另外 , 上網當然有機會搵到資料 , 但唔通要參加者自己找有關資料而唔係由大會提供 ? 有師兄跑友話上年係咁樣跑法唔知今年係咪都係咁 , 咁我信好定唔信好 ? 如果連外地跑手都係咁對待就可憐了 , 要人地拎住地圖跑 ?

升級   60.53%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 amos 於 2010-1-13 13:52 發表

多謝師兄回覆 , 如果跑渣打 10km 有幾萬人一齊跑而且又跑得慢既話 , 就一定可以跟住其他人跑 , 跑全馬如果唔覺意跟正個 sub 3 , 我諗我唔使半個鐘就暈低 , 我目標只係完成全馬而己 ,  跑全馬既跑手既水平可以好差次 , 相信每個人戰略都未必一樣, 好難跟住人 . 準備又要 4 個月 , 但佢地只給我們唔夠一個星期既通知 ...

出面 5k , 7km , 10km 果類比賽 , 好簡單 , 大家只要努力一點 , 通常都完成到 , 成績未必重要 , 但呢個全馬都係咁 ....

升級   60.53%

該用戶從未簽到

原帖由 晴朗 於 2010-1-13 17:16 發表
師兄可以試下呢個網址,睇下幫唔幫到你。" />" />" />" />

http://www.gmap-pedometer.com/?r=3392270

真係多謝呢度既的師兄 , 真係好熱心 , 我都上網搵過資料 , 呢條 link 我之前亦睇過 , 但小弟從第二個網見到既同呢條 link 講既有小小出入 , 所以先想有官方資料確實 , 如果我冇上呢個網搵 , 自己又唔得閒搵資料 , 咁我咪可能會當日去到現場先知自已點跑 , 佢地係假設所有跑手都上呢個網站 ? 咁樣搞全馬比賽係咪有點兒戲 ...

升級   60.53%

該用戶從未簽到

既然搞得全馬比賽就應該有點誠意 , 早幾年渣打比賽有跑手猝死 , 個多星期前有跑手在北潭涌練習猝死 , 全馬對好多業餘跑手黎講都係體能極限 , 最尾幾 km 好多人都係涯住跑 , 如果因為資料不足 , 累人跑錯而跑多左 , 如果有意外咁點 ? 大會當我地係小學生玩陸運會 ?

既然收得人錢 , 點都要俾 d 最基本既野參加者 , 佢地實話 d 錢用黎做善事 , 要環保之類既說話 , 咁佢地有冇認真討論過跑手既需要/權利 , 有冇開會討論下成個活動流程 , 冇錢落袋係咪就可以求其 ...

升級   60.53%

該用戶從未簽到

原帖由 wewahaha 於 2010-1-18 19:12 發表

ching,跑成點?比賽搞得好嗎?

5:30 , 搞得好 .

綜合左呢度既師兄同我既朋友既資料 , 同我自己落場所見 , 佢地搞得好唔錯的 , 我收番我之前既言論 , 同過兩日 delete 呢個 post .