香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-4 00:45 發表 我真係冇老點小師妹架.....有D野呢度講唔方便...見面先講啦.. 仲有..係都係你老點我...邊個點我18:45西鐵7仔做交收..搞到我要扮有事早收工..來到西鐵又被人點左改19:00更衣室等....然後又突然變了飯局做交收 ...
我都吾想的,我都被個天點左轉的,我打你比改時間時(因為我好心幫朋友睇D野才改時間的,因為我知他是十分重視的),我完全冇想過會join 你地的,都係社會既錯, 上天既錯, 他的國既錯, 喪ken 既錯 !! 不過錯有錯著,同大家聚餐吹水, 是十分開心的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-4 01:17 發表 你老點我就咁多藉口既....算....睇在喪KEN份上..不同你計較...但....查實又關喪KEN咩事???

佢咁遲先打電話同我講封左場 !!  梗係賴佢啦

升級   0%

該用戶從未簽到

晶哥,

想借少少位置來打少少心聲, 昨晚收到個朋友對自己支持的來電, 真係深被感動, 其實金錢的支持真係不是最重要的, 一點金錢自己是有的, 對這些支持真係深感領會的, 此朋友真的是值得交的, 誠懇真摰的. 很高興. 現在真的被激發起來, 真的. 自己十分清楚缺乏是心態. 現在我真的心熊熊地火熱起來.

前晚開始, 我亦會認真起來的, 是真的. 三個月後, 我會以真本色來回應他的支持, 多謝!! 這就是我的諾言 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

當住這裡是自己屋企

今日真是 冰冷青公我獨走.

真的整條 30k 路線冇人走的.

謝過上天, 真的代我不薄, 冷雨, 冰風令疲累的我走得更快, 更好. 由於寒冷天氣, 所以不能走得像往日的散漫, 冷更給予渴睡的我在精神上集中, 寒令我免卻了疲乏的感覺, 這不是試練來, 是幫忙來. 感恩 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-11-4 22:36 發表 唔好意思晶哥!B哥快D開BLOG LA~~

我甚行呢, 我不是文化人來, 不是執筆討飯的人來, 筆中欠的便是墨

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-4 22:46 發表 今晚响屯門,碰到跑的人,不過十個,只有一個是我認識的﹗﹗

你幾點跑?!  我在洪水橋時, 好大雨, 好冷!! 小欖就好大風, 真的不可慢起來

升級   0%

該用戶從未簽到

二琴一琴年十一月五日, 天寒, 雨天

早上清晨果然冷起來, 還是下雨中, 不多想;去吧 !! 泠泠清清, 淒淒冰冰; 跑路是短, 心途是長. 既然客觀環境改不了,

改變的只可是自己的心情. 就這樣就是選了 wonder girl 的 Nobody nobody but you 來討點開心吧 !!

有些美女們陪伴著跑真是暢快許多, 呵呵呵 !! 途經舊日人群魚貫而行的大街小店, 驟然變得一點荒涼起來.

當然會有途人打在心裡在問 "此人究竟是不是瘋的",

相對地我會斬釘地回應 "現在恆生指數是 24xxx 點, 我是不會入市的, 你說我還瘋不瘋呢?! 呵呵呵 !!"

說穿了, 自問 "什麼諾言之魂; 什麼什麼的誓約之念", 這是華麗堂煌的句子. 其實亦是一個戇居人為作點戇居事情,

來美其名的掩飾. 其終極目的是保存 - "戇居" 此字在字典中長留. 沒人用的字句是會被人們忘掉的.

講了這麼多的, 只是五公里的事情來!!

最近愛聽楊宗緯番唱的一首歌 雨天

其實最近的雨天又算是什麼呢?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-5 17:54 發表 同一時間..我都跑緊...一樣是5k...卻沒有你這麼多想法...

梗係, 你要有女仔, 你才做到東西來, 大家都吾同type

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-11-5 15:05 發表 嘻嘻. 岩架啦. 岩架啦. 借呢樹小試牛刀. 寫寫下就自己開blog架啦

技窮啦,技窮啦!!

升級   0%

該用戶從未簽到

蒲崗村道/鳳德道繞圈跑 *3

升級   0%

該用戶從未簽到

有心law , 平西, 晶哥同 幾細心既小西華 (其實我想叫你婆媽華的), 多謝 .

其實冇咩事喎, 你地睇睇企在我身後個大佬(主耶穌)係什麼料子才作擔心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-12 10:06 發表 佢昨晚...心事重重..

平西, 你D post 睇小一眼都被你砌的, 你講什麼都冇用的, 你冇credit 嫁啦. 眼訓同攰都可以講到什麼心事重重, 我是鄉下仔來的, 本是文盲來的.

根本就不懂什麼是心事. 你慳返D 墨水寫自己blog D 野啦. 吾好再生安白造, 無中生有, 冇人信你的 . 呵呵呵 * N

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-11-12 09:40 發表 Why still not sleep in such nite time ar?????

人地鄉下仔習慣早起身諗住去耕田, 你就諗左未訓, 真係丫 ?!  怠懶的都市人永遠也不懂辛勤如螞蟻的鄉下人的心態的 . 哈哈哈 ~~  *  N

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-12 17:01 發表 唔係我一個人覺得你昨晚有些郁悶...我地都係關心你啫..
okay , 明白啦, 你同小華麻, 知道啦
其實因為我跑圈跑慢左兩秒, 你知我幾緊張D成績啦, tiger 又來緊, 米壓力大law . 又要人地講晒出來, 唉!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-12 17:30 發表 唔止我同小華...仲有小師妹..佢成晚都想盡辦法想氹你開心

所以米冇野law, 我扮吾開心 , 其實不之幾happy ,呵呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

晶哥轉玩 Saxophone 啦, 正好多, 好正 !!

識個女仔都賺晒啦.

哈哈, 攪到我都自己想學天, 如果小林香織教我的話

升級   0%

該用戶從未簽到

記起了What A Wonderful World - Louis Armstrong

升級   0%

該用戶從未簽到

十公里老虎賽 2010-11-14

跑得慢點又如何? 成績差點又甚樣 ?

說出來是頗瀟灑的, 說穿了賽前是有個目標的, 是想勝過一個自己尊敬的朋友 - 吳金帶的. 如果

能勝過他, 我會坦然向他說句: "我終於能勝過你, 但我是尊敬你的" , 我欣賞他為人率直, 君

子坦蕩蕩的 !! 作朋友, 我喜愛交心坦誠的. 如能勝過他, 我想他不會算帳失落的.

而今次的成績結果我是欣然甘心地接受的, 亦是計算之內.

這結果與一個喜樂的朋友聚會,逛街活動來比較, 我確確實實令選擇朋友聚會.

什麼名次, pb ,時間, 我真的完全不放在眼內.

能與一顆朋友談天說笑, 何其快哉?

能細聽誰吐苦水, 能傾聽誰近期遇到不悅的事, 給他們消點氣, 能看到一張喜悅的面孔. 這是自己作什麼的時間都不能得到的

共悲共喜, 可從一個荒謬看法, 怪誕的行為看到. 甚麼我能認識到這種趣怪的朋友呢?!

不知說他是不懂醜是什麼 ? 還是勇氣可嘉是好? 樂哉 !! 感恩的, 無論比賽是什麼時間我真的不在乎了 !!

最後說回賽事, 面子尤關, 還是要拿點沙子上手, 雖然自己做不了什麼, 但也可同毅行朋友跳拍做出他個人十公里pb,

亦敢安慰的. 為各能做出自己pb 的人而高興 !!

You've Got A Friend

升級   0%

該用戶從未簽到

對我只有少少反應(我已按近百毒不浸的境界, 呵呵呵), 應該係行得太多, 同埋我起步太後, 提速太勉強了, 我亦無做熱身. 不過什麼都不是重要的, 真的. 只是一個小小的賽事,理它媽什麼理由乎 ?!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 282# 的帖子

哈哈, 喪ken 真係好白, 真係朱古力與白雪雪