香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SOHO....-_-

升級   59.8%

該用戶從未簽到

自從有soho以來,我都期期買,難得香港地有有心人搞體育雜誌,
買完今期,翻了翻,唔係嘛,點解越來越似d mug 週物週,
有三分一係廣告,小弟當然知道香港乃商業社會,本書賺錢來自廣告,
點會係賣書o個十幾蚊,
好可惜,今期我看soho的速度同mug週一樣咁快,有新主題但欠深入,
最奇怪係唔通每一樣東西只要冠名"運動"兩字,就可以穿鑿附會?
十二星座可以,點解唔應下節,出十二生肖?
四型人格流於表面,獨立可作專題又有吸引力,
介紹飛盤的只說不用裁判亦能自律,又用圖表示場地分佈,但如何玩,
點計分都冇提及,幅圖有o羊用?
人地點知得一分有幾難,點解會搞到大汗疊細汗?
呢幾期都唔知本書想帶出o羊訊息
我比較欣賞訪問搞運動的人,或名人如何看待運動,
今期長毛的那部分最好
請問史波,soho的定位如何?
太多種類的運動,要涵蓋全部,只會是蜻蜓點水,膚淺
集中某一類,市場只是某一類人,
keymansoho就明顯係好例子
相信搞運動雜誌不只介紹運動,而係推廣運動文化
原諒小弟的勞穌
+1 0
上一篇︰本來想跑步減肥,點知跑咗一星期隻就......下一篇︰乳頭磨損, 好慘 !!

升級   59.8%

該用戶從未簽到

好在都有ching 支持,我都想本書好好地,
話曬o係香港綜合運動雜誌唔多,

之前本書開書時叫人俾多d意見,都好虛心,
好有心做好本書,但而家俾左意見,完全都冇反應,
淨係每月月頭提大家買書
唔知史波(目弟)唔(目弟)到?

放眼書報攤,都係足球同籃球多,其他運動的雜誌生存空間少之又少,
而家資訊咁發達,好多人上下網都得到唔少料,
如果雜誌內容唔係一般人咁易得到,可觀性又會增加,
譬如運動創傷,治療,肌力鍛鍊等等
又或追貼時事,之前阿叔過身,我仲以為會講下一代名宿,
點知冇,我諗尹佬都唔會講,
另外本書報導只局限在香港的體壇,外地的少之又少,
大多資料來源都來自本港的學者,醫生,運動家,
外國的研究呢?

呢個世界好現實,做得好,人地會讚賞你,幫襯你,
做唔好,就唔so你

升級   59.8%

該用戶從未簽到