香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 非比
打印 上一主題 下一主題

蝸牛在跑道上

升級   65.55%

該用戶從未簽到

我住九龍, 香港返工, 陣間收工會入赤柱同陽光玩遊戲
非比大鄉里, 未去過大風坳, 係邊架!? 你地幾時去玩? 如果就到時間都想一齊玩, 我鐘意周山走

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

非比又跑山又澳景,大風坳雷達站,濕濕碎啦。

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2010-6-12 10:12 發表
非比....有興趣可以入去望望..嘻~~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11461&highlight=

13/6有龍舟賽扒
大風坳唔會走左去的, 下次再同你地一齊玩

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-6-12 10:17 發表
非比又跑山又澳景,大風坳雷達站,濕濕碎啦。

非比係港島吹水區俾你地扯爆左

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-12 10:22 發表

13/6有龍舟賽扒

大風坳唔會走左去的, 下次再同你地一齊玩

6.13 我同赤子入梅窩呀,妳係咪呀 ?

當日如果唔太遲走又唔太攰,我諗住四點零鐘上一轉大風坳,返落黎天都未黑~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-6-12 10:26 發表

6.13 我同赤子入梅窩呀,妳係咪呀 ?

當日如果唔太遲走又唔太攰,我諗住四點零鐘上一轉大風坳,返落黎天都未黑~

613柴灣, 701南Y島~~
613如果好彩入唔到決賽, 可以早些閃人的話, 可能會去大浪灣走返轉

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

港島東人去梅窩,九龍人去柴灣,玩緊大風吹呀 ~

大浪灣都係好地方,加油啦 !

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-12 02:50 發表

今年要戒睇波啦, 要做其他野

四年一次既大賽事,就睇埋先啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

我係五月尾由大潭道,巴士站入口行去陽明山莊,沿途只見到身形fit 爆d型男係到練跑.d斜路都好金o下,自問都冇信心一條氣跑去陽明山莊.大風坳諗都唔敢諗.非比加油.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-6-12 14:24 發表
我係五月尾由大潭道,巴士站入口行去陽明山莊,沿途只見到身形fit 爆d型男係到練跑.d斜路都好金o下,自問都冇信心一條氣跑去陽明山莊.大風坳諗都唔敢諗.非比加油.

街坊講到條路咁有挑戰性,飛脾點會放過丫!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

10.6.7 ~ 10.6.13

10.6.7(Mon)

鄧記同學會, 跑街, 輕鬆跑1小時

10.6.9(Wed)

麥徑7-8  ~16km 2:45
第一次走8段及夜山, 一開波已經有夜盲症, 跟住條樓梯上行左去掘頭路, 差些諗唔開撼頭埋山
大帽山落山的4km, 別人風流我痛苦, 救命~~又係舉白旗的時候, 最怕落石屎斜路
走完累到嘔茄

10.6.11(Fri)

麥徑7-8  ~16km 2:48

雖然没有下雨, 地下較乾易行, 但係就焗左好多, 上到大霧山腰, 風都無滴, 人都顛!
很大霧, 視野只得1米範圍內...前日走對的路今晚走錯晒, 錯的反而又走對了
上草山頂時遇到很多牛郎, 其中一隻牛bb死跟我地, 被亮哥推爆左...真可憐~~

10.6.13(Sun)

港島遊 24km 3:14

路線: 小西灣哥連臣角道>石澳道->大譚引水道->大譚水塘->鰂魚涌 (逆走港島徑)

起步時突然熄左燈, 超超勁眼訓!!!
係哥連臣角道風都無滴, 差些焗死, 行都行到死死下......
出到石澳道慢跑返泥地, 有返些風, 突然又著返燈, 就咁跑下跑下就跑晒條引水道
水塘上斜路行, 落斜慢jog...

是周跑步10km, 操山56km

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 非比 於 14-6-2010 14:40 發表

10.6.7(Mon)

10.6.9(Wed)

第一次走8段及夜山, 一開波已經有夜盲症, 跟住條樓梯上行左去掘頭路, 差些諗唔開撼頭埋山
    大 ...
    菲比好勁呀,操咗56k山。嘩。加油呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 295# 的帖子

非比,莫講妳跑山,我地東區友跑海傍,好多時都係向東跑就有風(因為逆風),向西跑就冇風(因為順風)。
    除非當日真係好大風啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-14 14:40 發表

10.6.7(Mon)

10.6.9(Wed)

大 ...

隔日就操山,換著我死左好耐喇~真犀利~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-14 22:34 發表

隔日就操山,換著我死左好耐喇~真犀利~

佢地都唔係操山.....係返屋企咋

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 279# 的帖子

早晨非比。

refer to our post : https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=10485&page=14#pid559525

我找到我想要的資料了,係關於 CSR 粒 SiRFstarIV 的 location-aware,所以我話唔知點開口問妳。
    至於功能和操作,garmin個website講得好清楚,我也看過了,唔難用,如果第日真係有唔明先再請教妳。

繼續努力、加油。

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2010-6-14 15:36 發表
    菲比好勁呀,操咗56k山。嘩。加油呀。

多謝jogging_cat鼓勵, 非比會繼續努力!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-6-14 18:07 發表
    非比,莫講妳跑山,我地東區友跑海傍,好多時都係向東跑就有風(因為逆風),向西跑就冇風(因為順風)。
    除非當日真係好大風啦。

原來有些咁ge事