香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 停雲
打印 上一主題 下一主題

2013 毅行S32 小學生

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

嘉莉姐梨巧呀

花生醬暖的最巧味道,有花生粒更加巧

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 超人阿四 於 2012-11-27 14:14 發表
    日期:2012-11-16

要上最高的天堂,先要落最深的地獄。毅行者要走出好成績,4個人都要涯得乳酸的折磨,脫糖脫水的痛苦,接受自己體能耗盡時的軟弱,又要再振作繼續頂著上,長時間的練習而又不過勞受傷,有家室的要 ...

很精彩, 很感人的回憶錄!!!

升級   78.42%

該用戶從未簽到

小嘉芙梨巧呀~
    鵝鳴天刀系缺定搽果尖巧d~~

升級   50.35%

該用戶從未簽到

小學生遇險記 - 當小學生遇上傻佬 !!!

"要剪就一齊剪"  向 四哥, BatBat, 大師, 99 小學生致敬! 不是每隊/個人做到! 要好好學習! 傻佬四個一前一後,忽快忽慢 ! 唔止十卜, 傻佬隊員自己都玩死!

早上見你哋食 "大嫂炒飯"  正!! 下年加四個!

"頭慢中快尾頂" 頭1/3我地勁快都是同一時間到CP,還要死下死下. 十卜自由平都玩死! 到中段跟小學生快車正到無比!但落斜真好快.跟唔到!

到金山路, 我都近玩完.  好采留 last 一口氣回魂! 無比99 氣親.

上針山, 我還跟99後面!總死過 99.  針山仙人好似前面60Km無行過!好精神 ! 好采仙人 remind 99 食 Gel, 死跟食 Gel, 我先回魂完成餘下路程!

"全程預計18小時02分" : 跟你頭7程.後三段爆爆地! 我吔可以在sub 18 完成. 應該是sub 18 pacing.

有時間接要請教仙人,無廁紙去臨時旱廁技術問題!

"我和大哥一左一右,以肩膀擔着他雙臂,3個人並肩前進,前面有Batbat的頭燈引路,大圍負重殿後,一隊人共同進退,撥霧而行。"  真係感動! 我哋team一定是各走各路. 隊員衰了其他隊員都唔知.

BatBat GPS pacer ! 真是機械人都無咁準 ! The best pacer in the world. 雙凹都唔試, 就可以完成.

KF 真利害! 我只是說99出事, 他就可以跑上白波,  下次我話好大件事, KF 可以跑回起點!

TKO,小學生一齊過終點大團員結局!

謝謝 KF 在大老山 賜Gels, 唔係我可能獅子亭都過唔到! 今次真係好開心和小學生同行7段. 我真是好希望有机會如99所願, 終點先界99. 一齊過終點,  希望下年有机會!  99 下年在來.

升級   100%

慵懶

看完小學生的記錄,我們癲友之毅行真係太渺小喇,如出現咁既狀況,我地真係唔識處理,謝師宴時真係要向你們多多學習!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

鬱悶

原帖由 超人阿四 於 2012-11-27 14:14 發表

要上最高的天堂,先要落最深的地獄。毅行者要走出好成績,4個人都要涯得乳酸的折磨,脫糖脫水的痛苦,接受自己體能耗盡時的軟弱,又要再振作繼續頂著上,長時間的練習而又不過勞受傷,有家室的要 ...

小學生體現了真正的毅行精神!可喜可敬!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 4 天

向師兄們致敬~~~!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

向小學生致敬, 你們是真正的毅行者.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

花生醬有保護色~~
    事實上, 除左9哥之外, 我之前唔認識小學生各隊員~

今年有幸一齊行幾段 (3 7 , 9 10都見到你地) ~ 跟車先發現你地除了隊型一流之外, 功夫也是高級~ 上山不徐不疾, 下山輕盈快捷, 將體力運用效能及團隊合作充分發揮~
    你地今年訓練量咁小, 仍然可以拉住準備相對充足既傻佬~ 真堅~~

傻佬今年既「好成績」, 其實全靠跟你地車, 得閒又俾你地推番d鬥志出來~~

小學生好野, 今年你地上左最高的天堂, 下年可以再上更高的天堂~ 路上再見~~~

升級   100%

奮鬥

雖然停下來, 但終於都full team完成了~ 一提係如果你地再早d發現狗哥出了問題, 比佢抖耐d, 可能唔駛入醫療站啊~!
    仲有係, 毅行和馬拉松都一樣, 練幾多, 收獲有幾多, 無free lunch, 下年練足d再來吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝師兄分享詳細的描述,十分之感人!恭喜小學生成功完成毅行者。

升級   27%

奮鬥
  • 簽到天數: 37 天

嘩~小學生好嘢!!
    看完不禁怪自己在上雞公山時開始感覺抽筋,腦海一閃有退出念頭而羞恥....

升級   6.8%

無聊

好感人的一篇,tko隊十分佩服.

升級   50.35%

該用戶從未簽到

四哥 :

捐左款嘅,再次代受益嘅貧苦大衆多謝大家。
    想捐款嘅,仲有幾日截止,快快入以下條link。隨緣樂助,福有攸歸。

小學生樂施超級毅行者2012

升級   3%

該用戶從未簽到

蒙 各位 靚仔靚女 熱血慈心

樂善好施 惠及群倫
    不棄愚拙 賜加善款

已集港幣8150

容有機緣 再圖借重

升級   41.4%

該用戶從未簽到

特別多謝以下跑友善長(排名不分先後):
    A仔,大圍,Ivan@儍佬,Daniel, runrun,火虎媽,火虎仔,Stan,迪迪仔,街坊鄭。
    仲有十數位同事,親朋戚友,隱性埋名嘅善長。

升級   25.9%

該用戶從未簽到

托4哥鴻福

甘年原陣再度出蒸

大師, 路上見~~ 睇住各位傻人 S25 ~~ 吳巧界貢戴溺~~  發表於 2013-6-18 07:31

升級   65.26%

開心
  • 簽到天數: 31 天

加油!