香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

轉貼:2010年戈壁長征(Gobi March)

升級   100%

該用戶從未簽到

[size=100%][size=100%]2010[size=100%][size=100%]年[size=100%][size=100%]戈壁長徵[size=100%][size=100%]([size=100%][size=100%]Gobi March[size=100%][size=100%])已經在七月圓滿結束,[size=100%][size=100%]在七天長達[size=100%][size=100%]250[size=100%][size=100%]公里的賽程裡,完成挑戰.

來自30多個國家的近160名運動員,27日在邊城烏魯木齊達坂城區的茫茫戈壁上,依靠自己的雙腳開始了"戈壁長征"。這是第六屆國際戈壁拉力賽開賽中的一個場面。參加比賽的有來自美國、澳大利亞、法國、新西蘭、中國香港等34個國家和地區的選手,他們將在一周時間內,徒步走完250公里的征程。參賽選手每日僅被配給一定量飲用水和露營帳篷,而他們要自己背負所有的食物和裝備徒步穿越山地丘陵、戈壁荒灘、高山峻嶺和沙山草地,每天的比賽成績累計計算,其中用時最短的選手將成為比賽優勝者。

Gobi March(戈壁长征)世界顶尖沙漠赛事
http://racing.fblife.com/2010/july/DEDF0D29.html

视频:2010戈壁长征极限耐力跑 勇者无畏穿越大漠
http://ent.joy.cn/video/1856104.htm
+1 0
上一篇︰哈佬:D下一篇︰大家好 我只係一個小小既初學者 希望大家可以交流下...

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-9-24 10:06 發表
2010年戈壁長徵(Gobi March)已經在七月圓滿結束,在七天長達250公里的賽程裡,完成挑戰.

來自30多個國家的近160名運動員,27日在邊城烏魯木齊達坂城區的茫茫戈壁上,依靠自己的雙腳開始了"戈壁長征 ...

我有朋友跑完番嚟,的確係一個好好既經驗,但我無膽試!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-9-24 10:18 發表
我有朋友跑完番嚟,的確係一個好好既經驗,但我無膽試!

CHing清唔清楚參賽資格?
報名費要US$3xxx,很貴呢

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-9-24 11:26 發表

CHing清唔清楚參賽資格?
報名費要US$3xxx,很貴呢

好似有腳就得!
USD 3k 平啦,好多人幫你陪跑,包括醫生同救援人員!
終極果個仲甘,USD30-40k!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 checkie 於 2010-9-24 12:05 發表

終極果個仲甘,USD30-40k!!!

即係邊個賽事?

升級   58%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-9-24 12:09 發表

即係邊個賽事?

南極!!

http://www.4deserts.com/

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.63%

該用戶從未簽到

南極係USD10K…我都想知有咩比賽要比幾十K報名